Mom696 mama kullanan bebeklere çay kaşığıyla su veriliyor canım dilinide tülbenti ıslat sil mamadan sonra pamukçuk yoğun olursa çok az karbonatı suyla seyreltip aynı şekil temizleyebilirsin ek gıdayada 5 ay sonu 6 ay başlangıcı başlanır bebeklerin bağırsakları anne sütü ve devam sütü harici ürünleri sindiremez inek sütü 1 yaşa kadar verilmez cici bebe çok zararlı ona hiç bulaşma ilk ek gıdaya tadımla başlanır 3 gün 3 öğün aynı ürün tattırılır misal havucu parmak gibi kes buharda haşla 3 gün tattır kabağı aynı şekilde patates brokoli derken ilk ay tadım ayı oluyor meyveleri emme süzgeci oluyor onunla tatırıyorsun kendi suyunu emiyor daha sonra karışımlara geçiyorsun misal bebek irmiğini suyla kaynatıp içine şeftali ezebilirsin cam rende kullanarak elma ekleyebilirsin tarhana çorbası mutlaka kullan domatessiz olmasına dikkat et tabi bizim doktorumuz ek gıda bebekleri için tarhana şifa deposu derdi. Aklına gelen bişey olursa sorabilirsin ilk oğlumda bu konularla kafayı bozmuştum ben 🙈 birde bu çocuk aç ve acıkınca yer diye 2 tarif kitabı var onda o kadar çok seçenek var ki hergün ne yapcam derdi olmuyor tavsiye ederim. Son olarak büyükler kendi bildiği doğruları bebek üstünde uygulamaya kalkarlar o senin bebeğin en iyisini sen bilirsin sakın bebeğine mama ve su harici hiç bir şey verme 5 ay dolana kadar