Veee bin şükür bende doğum yaptım.
Bebek sahibi olana kadar yıpranma sürecimiz oldu. Öyle kolay ulaşmadım ben Mavi’me. 2buçuk sene sebepsiz infertilite nedeniyle 2 aşılama, hsg, klomen, ovitrelle, defalarca yapılan ovülasyon testleri, kocakarı tarifleri otlar bitkiler derken hadi tüp bebek deneyelim dedik ve tüp bebek tedavisine başlayacağımız ay hamile olduğumu öğrendim bin şükür 🙏🏻🥰
5.haftamda of offf müthiş mide bulantılarım başladı. Tam 5 ay sürdü. 5 ay süründüm resmen. Sonrası harikaydı ağrı , düşük riski vs olmadı. Hamilelik boyunca 10 kilo aldım ve hepsini verdim şuan 21 günlüğüz.
Umut hikayemi bitirdikten sonra gelelim doğum hikayeme..
39.haftamda doktorum “40 haftayı beklemicem, riske girmeyelim 39+5te doğumu başlatalım” dedi tabi ben direkt "hocam epidural istiyorum yoksa hayatta yapamam korkuyorum zaten dedim. Tamam ama belli eçıklıpa gelince yaparız epidurali doğumu yavaşlatır hatta durdurabilir dedi. Tamam dedik neyse ben 39+5 te gece 2de hasteneye geldim. Gecelik gibi bir kıyafet verdiler ve yatışım yapıldı. Bende tabi ağrı sancı hiçbirşey yok. Ben nası doğurcam ya hiçbi belirtim yokki böle çocuk mu doğurulur diyorum kendi kendime. Ama bi taraftanda baya tırsıyorum. Sonra diyorum aman nasılsa epidural olcakki hissetmicem bile diyerek kendimi telkin ediyorum 😆 gece saat 2buçuk gibi alttan jel ile birlikte rahime fitil yerleştirdiler. Bu açılma ve sancı yapıyormuş. Buarada açıklığım varmış 2cm.. Gece Saat 3buçuk gibi hafif sancıları hissettim nst de 60 çıkıyor. Sonra sabah 6 gibi sancı 100ü buluyor. Her sancıda nefes egzersizi yaptım. Ya nasıl güzel birşey kesinlikle öğrenin yapın. 4,7,8 nefes egzersizi diye aratın bulacaksınız.. çok hafif dozda suni sancı verdiler. Ama dayanılmaz bir sancım henüz olmamıştı. aralarda ebe gelip açıklığa bakıyordu bi ara farklı bir ebe geldi açıklığa bakmak için nasıl kaba davrandı anlatamam. Doktoruma dedim o ebe gelmesin nasıl bir açıklığa bakmaktır öyle ya dedim. Herneyse aklınızda olsun herkesin eli aynı hafiflikte değil maalesef. Saat öğleyin 13.00da doktorum geldi açıklığa bakmak için 3buçuk cm dedi. Suyunu patlattı o sıra. Hadi epidural verin yavaştan zorlamaya başladı dedim. Saat 14te verelim dedi. Saat 17 gibi doğurursun dedi. Doktorum odadan çıkar çıkmaz bende bi anda şiddetli sancı olmaya başladı. Eşime diyorum ben 1 saat dayanamam bu sancı baya şiddetle geliyor ama 30 sn sancı geliyor sonra tamamen geçiyor o ara dinleniyorsunuz sonra tekrar başlıyor. Neyse bi ara bi baktım ıkınma isteği, büyük tuvalet geliyor isteği gelmeye başladı saat daha 13.30. Çabuk çabuk ebeye haber ver dedim eşime. Ebe geldi. Hadi epidural yapın ya niye bekliyosunuz bu benim isteğimle değilmi doğum durursa sezaryen olurum diyorum ebeye kafayı bozdum o epidurali istiyorum ben 😆 ebe açıklığa bakalım bi dedi. Bi baktııııı 😐 tam açık bebeğe dokunuyorum epidural yapamam doğuruyosun demezmi. Çocuk gelmiş töbe yarabbi şeyimin ağzına ben hala gidin başımdan ben epidural istiyorum şartladım kendimi doğuramam diyorum 😆 neyse beni saniyeler içinde ikna ettiler odada 3 sefer ıkındım. Sancının geçti ara tekerlekli sandalyeyle koştur koştur doğumhaneye gittik. Doktorum şok oldu çok erken açılman olmuş saat 17gibi bekliyorduk dedi. Doğumhanede tam 10dk da doğurmuşum. Doktorum ıkın dedikten sonra ıkınmamı 2 sefer yarım yapmışım. Ikınma isteği gelince soruyorum doktora, geliyo geliyo napcam 😆 ıkıncan diyo doktorum. 3.kez tüm nefesimi toplayıp durmadan ara vermeden ıkındım o sırada da doğdu meleğim. Yaaa öyle harika bir duyguki ah ahh yaşayınca daha iyi anlıyor insan.
Not: doğum öncesi neler yaptım;
☆ Yürümedim 😆 içimden hiç yürümek gelmedi. Normalde çok hareketli spor yapan bi insanım ama hamilelik dönemim çok tembel geçti.
☆ 37 haftadan sonra günde 3 hurma yedim
☆ Dualar ile meryem ana otynu bende denedim
☆buarada 38.haftaya kadar prensesim yan pozisyondaydı ve dönmez denmişti. Bende 37.haftada 1 hafta boyunca plates topu üstünde kalça çevirme hareketi yaptım 38de dönmüştü..
Vajinal doğumdan korkmayın Allah kaldıramayacağınız yükü vermiyor. Bu bizim doğamızda var. Hepiniz yaparsınız..