Destinaa doğum asla kolay bişey değil ama kendine verdiğin destekle inançla halledersin Allah ın izni ileee ne demek 🙏🏻🤍 öncelikle her beden farklı suni vermeye başladıkları zaman sancı araları hariç dinlenemiyorsun benim açılmam çok hızlı ilerledi açıklığım 3-4cm arasındaydı taktılar 5saatte doğum yaptım çoookk şükür 🤲 7cm e kadar dayanılır derecede sonrasında artık bebek inmeye kasılmalar artmaya başlıyor haliyle ama yinede dayanılmaz değil sadece yorgun düştüğü için vucut Bi bitsin artık diyosun. Ben hep yeter artık doğurayım çok yoruldum dediğimi hatırlıyorum 😅 doğumhaneye indikten 20dk sonra falan bebeğim kucağımdaydı 🥺🥺 eğer özelde olucaksa doğumun epidural isteyebilirsin ama erken iste bana doktorum yaparsın diye diye taktırmadı belki o şekilde biraz dinlenir vucut. Sancılarda ortalama 40-50sn arasında sürüyormuş 20-25. Saniyesi en üst seviye mesela sancı girdi ağrı artıyor en üste ulaşıp azalıp kayboluyor o ağrı hissi artarken burnundan deriiin çoookk derin nefes alıp ağzından verirsen yavaş yavaş daha az yorulursun bağırıcaksanda doğum anına sakla o enerjini 😃😃 sancı aralıklarıda değişiyor 5-10dk arası sona doğru 2-3dk ya düşüyor