• Sağlık
  • Emzirirken bebeğin boğazına süt kaçması

Mrvklnc dik emzir bebeği ve hastanelerde emzirme ebeleri var yardımcı oluyorlar onlara git sonuçta mama yerken de tıkanabilir buna şartlanma muhtemelen sütün fazla geliyor yada memede uyuyor ağzında süt birikiyor benimde çoktu sütüm ilkinde burnundan falan gelirdi zamanla alışırsın

Mrvklnc bende tam 20 günlük yıkarken falan da kaçıyor iki kaşının ortasına masaj yapar gibi yapın sırtına vurun ben artık kaçmasına alıştım

İlk dogumumda benimde öyle olmustu birden emzirme başlayınca süt fazla gelmiştir fışkırmis bile olabilir her emzirmeden önce vereceğim göğsümü gidip biraz sagip bosaltiyirdum kendiliğinden akmasın çektikçe gelsinde diye açardım mememi fışkırırdi ileri^ muhabbeti doğru yani sütüm yaramıyordu o ayrı tabi 😀

@Rserin benim de öyle düşündüm uygulamak izlemekten daha etkili 😊

@Demetslt sanırım öyle oluyor ilk başta zaten yetişmeye çalışıyor bazen atıyor ağzındn bakıyorum çekmeye başladığı için göğsümden de süt akıyor fazla geliyor birikince

@Mom696 amin amiin doğurana kadar acaba bi şey olur mu stresi vardı doğdu aynen devam ediyor

@Sevilss emzirmeye korkuyorum deyince annem de öyle diyor mamada da olacak diye bizimkinin de burnundan geliyor bazen inşallah ileriye doğru düzelen bi şeydir bu durum

@Nundiyebiri onu da kayınvalidem söylemişti yapınca geçiyordu dünkü süt fazlaydı galiba o yüzden o kadar zorladı

@Kubbbraa 😄 allahım daha neler öğrenicem acaba 😄 sağmak aklıma gelmemişti hiç bundan sonra sağıcam

Mrvklnc Demek ki sütünüz fazla benimde öyle oluyordu o yüzden olabildiğince dik yedirmeye çalışıyordum büyüdükçe bebek azalıyor şimdi yoruluyor uyuyor emerken falan bu zamanlarda daha sık oluyor

Mrvklnc sutünuz tazzikli geliyosa emzirmeden once biraz sagın panik yapmayin bisey olmaz allahin izniyle. Bogazina kacarsada kolunuza yuz ustu yatirip sirtina hizlica avcunuzla vurun 😊

Mrvklnc öyle bir durum olduğunda baş parmağınız ile bebeğin iki kaşının ortasına yukarı yukarı yönlü bastırmadan masaj yapın 5 6 kez yapın geçiyor

Mrvklnc benimde sütüm çok tazyikli geldiği için oğlum sürekli tıkanırdı yeni doğduğunda 3. Aya kadar hatta öyle devam etti sonra kendi alıştı memelerde ona göre terbiye oluyor zamanla doğru bir emzirme pozisyonu alın ve sütünüzü elinizle ilk emzirmeden biraz sağarsanız o zaman tazyik azalır

Mrvklnc sütünüzü sağabilirsiniz ebeler bunuda öneriyordu belki tazyiki azalır

@Baharinci normalde öyle yapıyordum geçiyordu bu sefer fazla tıkandı