Mercimegim28 Merhabalar bebeğimin böbreklerin de genişleme olduğu söylenildi ultrason da bu durumu yaşayan var mı lütfen biraz kötüyüm
3cocukmucizem Mercimegim28 Benimde oğlumda sağ böyreyinde 6.1 mm genişlənmə var dedilər 27 haftada şimdi 35+3 haftalığım bilmiyorum nasıl olucaq 😔
Feriyecrin_annesi Mercimegim28 benim kızımda da aynı durum var ama doktorum 32 haftadan sonra çoğunluğunun geçtiğini düzeldiğini ciddi bir problem oluşturmadığını çok nadir bebeklerde geçmediğini söyledi. Stres sıkıntı yapmama mı sadece kontrollerde hatırlatmamı ve takip edeceğimizi söyledi canım
tlnnlt Mercimegim28 aynı sorun benim bebeğimde de var doktor zamanla geçer dedi cinsiyetimiz de kız genelde erkek bebeklerde oluyor yazılmış bizde de tek böbrekte genişleme var
3cocukmucizem metehaninannesiii Fokdorda en çok oğlan çocuklarında rast geliniyor dedi doğuruncaya kadar düzeliryor ekseriyetonde dedi inşAllah öyle olur çok korkuyorum
Mercimegim28 3cocukmucizem evet benimde oğlan ama hiç böyle bir durum duymadım yigenlerimde başıma kaynar sular indi resmen ağlıyorum hep
metehaninannesiii 3cocukmucizem korkma korkma aynen erkek bebeklerde oluyor genellikle biz 35 haftaligiz cok sukur gecmis bizim durum eger gecmezse doğumdan sonra erken sunnet öneriliyor onu yaptırınca geçiyormuş
3cocukmucizem Feriyecrin_annesi Yaa inşAllah geçər bendede doktor öyle söyledi bakalım noluyor. Peki dourdukdan sora nasəl bilnicek geçib keçmediyi
Mercimegim28 Feriyecrin_annesi anladım canım geçer inşallah biran önce ben çok kötü oldum yani ağlıyorum hep
Egegun Mercimegim28 oğlumun iki böbreğinde de vardı genişleme doktor çoğu bebekte özellikle erkek bebeklerde olur doğumda gecer demişti bizimki doğuma yakın ikisi de düzeldi birçok arkadasımda aynı sey gözlendi üzülecek hiç ama hiçbirşey yok gayet normal bir durum🥰
Mercimegim28 metehaninannesiii geçti mi gerçekten ay çok sevindim çünkü inanılmaz kötü oldum ya devam ederse daha 20 haftalığım Çünkü
3cocukmucizem metehaninannesiii Ben 27 haftada geçdim ultrasondan dokdor suyun çok olduğunu söyledi ondan kaynaklanıyor dedi bebek sıvıyı içiyor amma çişini tam yapamıyor oda genişlenme veriyor. En son 33 haftada geçdim tekrar suyun normala dönmüş nerdeyse çok fazla deyil biraz çokluk var bebeyinde xayaları ölçüsüne göre iyi böbrekde genişlenme olduğunda xaya ölçüleri fazla oluyor şişiyor söyledi çok güman geçmiş gitmiş dedi
Feriyecrin_annesi 3cocukmucizem doğduktan sonra da ultrasyonda bakılıyor canım geçip geçmediğine kendini de bebeğini de üzme sıkıntı yapma en kötüsü geçmezse bile böbreğine tel takılıyor basit bir yöntemle 3 ay sonra çıkarılıyor ve normalle biniyor böbrek (kendim yaşadım bunu da)
Feriyecrin_annesi Mercimegim28 hayır hayır bence hiç öyle kendini yıpratma bebeğini de üzme canım tecrübe ettiğim için bu kadar rahat konuşuyorum. İlk gebeliğimde gebeliğe bağlı olarak bende oluştu böbrek büyümesi tel takıldı durdu. Çıkarıldıktan sonra da normal sınırlara düştü ölçüm. Çok büyük bir operasyon değil inanın bana ben o zaman dkk tuttum 4 dkk da bitti operasyonum.
metehaninannesiii Mercimegim28 gecti cok sukur canım korkma her erkek bebekye oluyor ama kendi doktorunuda söyle haberi olsun takip etsin birde mutlaka doktora gidince bobrek genislemesi nasil hocam diye de sor ben hep oyle yaptım her gittigimde sordum
Mercimegim28 Feriyecrin_annesi gerçekten duyduğumdan beri böyle ağlıyorum neden böyle birsey oldu geçer mi başka hastaneye gidip baktırayım mı detaylı tekrar diye zaten bana da üzülmeyin sadece yakından takip edeceğiz dediler ama gelin bunu bize anlatın ister istemez üzülüyor insan
Minnosun Mercimegim28 benim ilk oğlumda vardı doğduktan sonra kontrol lere götürdüm bir problem olmadı ikinciye hamileyim oda erkek ondada çıktı inşallah bir şey olmaz içinizi rahat tutun
calikusu_03 Bizde de vardı, diğer kontrolde doktor düzeldiğini söyledi . Herkeste olabilir takmayın kafanıza