MuhendisHanim aybuke16 Biz bir Türk ismi bir Arapça kökenli düşünüyorduk. Erkek isimlerinde çok güzel ve içime sinenler olmuştu.. Baybars , Alparslan.. Bizim kızımız olunca kız isimler biraz daha sert oluyor bizim soy isimde uzun ve garip olunca 😄 Bilge isminde karar kıldık 😇
BabyYoda aybuke16 Timur,Buğra,Timuçin,Çağatay,Cengizhan,Teoman Türk atalarımızın isimlerinden. Köken olarak hepsi Türkçe mi bilmiyorum ama fikir olsun 😌
Pelinssoglu aybuke16 bizde Türk kökenli bir isim koymak istedik erkek olursa Kürşad diyordu eşim ☺️Şimdi ise ismine karar verdik Berat Kürşat olucak 🙏🏼 Ama Alpaslan, Metehan, Atila, Göktuğ isimlerinide çok beğeniyoruz ☺️
aybuke16 Çok güzel isimler gelmiş. Mete’nin yanına Müge de düşünüyorum ama Fransızca kökenli Müge sanırım. Aybüke’yle Müge arasında gelip gidiyorum. Biri erkek gibi göründü ultrasonda diğeri de erkek olabilir tabi.
Deletedmom_33 aybuke16 Bizim galiba oğlan Atlas olacak. Kız olsaydı Ada idi ismi. Hiç Kuran’da geçmiyormuş vs umrumda değil. Tuhaflamasalar yabancı isim bile koyarım 🤣