Benim yaşadığım ülkede her mahallede 2. El mağazalar var. İnsanlar giymedikleri kıyafetleri, kullanmadıkları eşyaları buraya veriyorlar ve bunlar gelirleri hayır kurumlarına verilmek üzere satılıyor. Özellikle çocuklar için o kadar güzel kıyafetler var ki. Hepsi marka ve temiz. Çocuklar erken büyüdüğü için eskimeden zaten aileler kullanamıyor ve bu mağazalara bağışlıyorlar. Burada öğrenci olduğum zamanlarda sıfırını almaya gücüm yetmediği için Türkiye’deki yeğenlerim (ablalarımın çocukları) için alıyordum. Götürdüğümde ablamlarda çok beğendi ve çok uyguna çok güzel kıyafetler aldım hala giyiyorlar. Ben aldığım gibi yıkadım ve götürünce ablamlarda yıkadı. Ayrıca oralara genelde aileler çocukları ile gelip kıyafet alırlar bu çok normal burada. Yani bunu burada sormanıza bile gerek yok sizin içinize sinmesi önemli. Yıkanıp ütülendikten sonra zaten yeni gibi oluyor. Ki mağazalarda satılan yeni kıyafetlerde yüzlerce insanın elinden geçiyor, yerlere düşüyor vs. Mesele temizlikse zaten sıfır kıyafetlerde temiz değil. Niye bu kadar uzun yazdım bilmiyorum 😄 ama sadece bizim ülkemizde insanların böyle egosu var bu yüzden yanlış buluyorum. İnsanlar eleştirir biliyorum ama kimseyede ben 2. El aldım demeye gerek yok 🤷♀️