Arkadaşlar merhaba. Benim ilk gebeliğim mart başlangıcında oldu ve kalp atışı duyulmadığından 5 mayısta kürtajla bebeğim alındı. Oldukça zor bir süreçti ve hala da zorlanıyorum aklıma geldikçe. Ama Rabbim bugün beni sevindirdi 3 ay sonra çok şükür. Hamilelik testi yaptım pozitif çıktı. 16 temmuzda ilk adet başlangıcım. 3 hafta 3 günlük gözüküyor şu an. İlk kontrole gitmeye tedirginim çünkü yaşadıklarımın aynısını tekrar yaşamaktan korkuyorum. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Bana amh değerimden ötürü bebeğinin doğal yollarla olması imkansız, tüp bebek ise belki bir ihtimal demişlerdi. Rabbim bana 2. Kez yaşatıyor. Her şey ondan ama korkularım var tabi ki. Kalp atışını duymak adına en azından 8 haftalık olana kadar beklesem mi? Bu arada Allah herkese bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin, bebek bekleyenlere de en afiyetli şekilde sahip olmayı nasip etsin.

sheyda1991 Allah isteyen herkese nasip etsin..Hiç korkmanıza gerek yok en başta psikoloji olarak kendinizi motive etmeniz gerekiyor böyle durumlarda illada 8.haftayı beklemenize gerek yok ben 6 haftalıkken özelde kalp atışını dinledim sizde 3 hafta sonra dinlemeye gidebilirsiniz devlet özel gibi ilgili değil bence

sheyda1991 öncelikle çok geçmiş olsun canım Rabbim birdaha ne sana ne de baska hiçbir kadına bu acıyı yaşatmasın gebeliğinde hayırlı olsun inşallah Rabbim sağlıcakla kucağına aşacağın günü nasip etsin inşallah ben doktora görünmeni tavsiye ederim eğer bir sorun varsa öncedeen müdahale yapılabilir düşüncesi ile doktora gitmeni öneririm

sheyda1991 bende cuma günü gidicem tam 8 haftalık olucak. Oğlumda da 8 haftalıkken gitmiştim hem oğlumu hem kalp atışlarını duymuştum. Daha önce gitmeye cesaret edemiyorum ben hiç 🥺

Hepinize çok teşekkür ederim. Kendi doktorum çam sakurada zaten muayene tarihlerine baktım izindeymiş şu an. O gelene kadar 2 hafta geçmiş olur en azından. Zaten her halükarda bekletiyorlar bir sorun olunca. Ben 4 hafta boyunca bir umut gitgel yaptım sürekli. Beklettiler ama netice hüsrandı. Olsun o benim meleğim oldu. Rabbim onun yaşayamadığı ömrü bu bebeğime bağışlasın inşallah.

sheyda1991 gec döllenme olmadıysa 3 hafta sonra bebeğinin kalp atışını duyabilirsin bence 8. Haftayı bekleme Allah göstermesin kötü bişey varsa da önceden bilmiş olursun umarım güzel haberini alırız burada canım muhakkak yaz buraya kalp atışını duyunca Allah sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına almayı nasip etsin dua edeceğim senin için

Bencede beklemelisiniz. Kese görünüp bebek gorunmezse bebek görünüp kalp atışı duyulmazsa bunların hepsi stress. Ben olsam beklerdim ki bekledim de. Ama bu süreçte folik asite başlayın derim. Ben kendim araştırıp folidoce folik asite başlamıştım. Doktor a gittiğimde de söyledim ve kendiside bende genelde onu yazıyorum demişti.

Folik asit kullanıyorum 2 aydır. Önceki gebeliğimde de 3 ay önceden başlamıştım. Hatta bu dönemde üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdim. Hamile olduğumu bilmediğim için doktor antibiyotik tedavisine başladı. Hafif lekelenmem olunca direkt kestim. 3 gün kullandım sadece. Bu süreçte de inşallah zararı olmamıştır. Kendi doktorum gelir gelmez gideceğim inşallah. Güzel haberlerle de tekrar yazacağım inşallah.

sheyda1991 Merhabalar canım ilk once Rabb saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah
      Ayni seyi bende yasadim kalp atisini duyamadim kurtaj oldum
      3 ay sonra gebe kaldim ve suan 5 haftaligim doktora gittim ve her sey yolunda gozukuyor dedi bence sen de git duruma gore ilac verebilir doktor kontrolunde olmak iyidir. Kalp atislarino duymak nasip olur insallah .

Evet zaten mecburen 2 hafta kadar bekleyeceğim. Hepinize sağlıklı gebelikler inşallah. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin 🙏🏻

sheyda1991 git cnm bende üç düşük ettim ikisinde aynı senin gibi gitmedim evde düşük yaptım doktora muhakkak git düşük riskin varsa bile sana ilaç verir bişi der su an çok yeni 5 haftalık fln olsun muhakkak git ihmal etme

sheyda1991 canım benımde 2 gevelıgım 1. Çok kanama sorun yaşamıştım ama kızım 18 aylık maşallah 🧿
      kendini üzmemek daha emin olmak adına 7. Haftada gidebilirsin ben öyle yaptım 🥰İnşAllah hayırlı haberler alırsın 🤲

sheyda1991 folik asit alin gyro ferro sanol tavsiye ederim birde bana doktorum bastan beri kullan diye elenatal1 verdi alin kullanin 7. Haftada kan testiyle ilk muayeneye gidin

Benimki düşmedi hiçbir kanama vs olmadı. Suni sancı bile verdiler öncesinde kasılmaları başlatmak adına yine de kanamam olmadı. Gideceğim doktoruma izinden döner dönmez hemen. Tavsiyeler içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Hepsini dikkate alacağım.

24 gün sonra

İlk muayeneye gittim hatta yarın 2. Muayenem tahlil sonuçlarıma bakılacak. Çok şükür duydu kalbini doktor ben duyamasam da :) Rabbim sağlıkla tamamlamayı nasip etsin inşallah hepimize