Bugün ikili tarama için devlet hastanesinde kan verdim. Doktor ultrason ile bakarken bana ikili tarama ile ilgili bilgim olup olmadığını sordu. Ben de olmadığını çünkü ilk hamileliğim olduğunu söyledim. Bana ikili tarama testini anlatmaya başladı. Bir yandan da ultrasona bakıyordu. Down sendromlu çocuklarımızın özel çocuklar olduğunu, farklı bakıldığını ve aileler ikili taramada bu durumu öğrendikten sonra bebeği aldırmak istediklerini söyledi. Benim yaptırıp yaptırmak istemediğimi sordu ve yaptırmak istediğimi söyledim. Neden yaptırmak istiyorsunuz dedi. Ben de her ne olursa olsun bebeğim benim her haliyle kabulümdür. Sonuç ne olursa olsun Kendimi ona hazırlamak isterim dedim. Dediğinizle çelişiyorsunuz dedi. Ve içime korku saldı. Çok ama çok üzüldüm doktorun tavrına. Ve bu durum beni rahatsız etti. O ruh haliyle de kendine herhangi bir sıkıntılı durum olup olmadığını sormaya çekindim. Ultrasonda nt=0.17cm yazıyor. Kafam o kadar allak bullak ki. Özelde 2hafta önce ikili test için kan vermiştim. Bugün sonuçlarımı aldım herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Ama internette araştırdığımda hep nt “mm” olarak geçiyor. Cm ölçümü değer olarak büyük olunca aklıma takıldı. Çok mu saçma bir şeye takıldım sizce😔😔🥺