Bugün 3lu tarama sonucunu doktora gösterdim normal çıkmış dedi Allaha çok şükür.. ama 100 de 100 tanısal degil dedi ne demek oluyor bu ? Kafam karıştı.. Birde bu down sendromu icin bu test yeterli oluyor degilmi ?
    Yani bu testler 100 de yüz tanı koymak için yeterli değil, yani kesin sonuç veremiyor sadece riski gösteriyor
      @Aybebek ben sadece 2li test yaptırmıştım başka bir test yaptırmadım doktorum bi sorun çıksa bebeği aldıracakmısın dedi tabiki hayır dedim o zaman yaptırma dedi kendinide strese sokma dedi
        Aybebek dokdor normal dediyse bi sikinti yoktur inşəAllah endiselenme
          Aybebek tarama testleri tamamen istatistikseldir. Temiz çıkması çocuğun down sendromlu olmayacağının garantisi değildir. Bir milyonda bir ihtimal bile çıksa test sonucu Allah korusun o bi ihtimal gelip bulabilir bebeği.
            Neslisahhh tabiki orası öyle ama öyle dedi ne demek istedi onu merak ettim.. yoksa Allah nasip nasip ederse..
            Aybebek doktorum 2 li ve 3 lü tarama testlerinin kesin sonuç verdiğini söyleyemem dedi yani ne sonuç çıkarsa yarı yarıya düşünebilirsin dedi. Bende hiç kafamı bulandırmayayım o zaman dedim ve hiç birine bulamadım hamileliği i zehir etmek istemiyorum kendime
              Aybebek ben ikili test yaptırdım yüksek riskli çoktı. Bu yüzden doktorum nifty testini önersi. Koldan kan alıp yurt dışına gönderiyorlarmış. %99.9 oran veriyormuş.tabiki tanı testi değil hiçbiri. Sadece olasılığı hesaplıyorlar. Bunu yapınca 4 lüye gerek kalmıyacak. Zaten 20. Haftada detaylıya gireceğim. Orda herşeyine bakıyorlar zaten. Siz ikili yaptırmasığınız için mi üçlü yaptırdınız?
                Meyland evet hemde devlet hastanesine gidiyorum doktorum boşuna ücret verme dedi öyle yaptırdık 2liyi de devlette kimse burda yapmıyoruz özelde yaptır demedi günü geçti maalesef