elfcaglar1 ZumrutHanim bi şey sorabilir miyim benim 24 eylülde oluyo ama eşim bedelli askere gidecek riskli olduğum için şu an sadece yatıyorum doktordan rapor almamız lazım onun gitmemesi için hak böyle olduğunda ben okuldaki idari izinden faydalanabiliyor muyum yoksa raporu illa vermem mi gerekiyor adaylık süremin dolmasına eylülde 16 gün kalıyo o yüzden sınav açısından soruyorum
muallimehanimmom5 ZumrutHanim salı günü Allah nasip ederse bende 24. Haftaya gireceğim daha idareyi aramadım okul açılmaya yakın ararım yapılacak ne varsa öğrenirim diye düşündüm bi 3 haftamız daha var. İnşallah idari izin devam eder bize de verirler.
muallimehanimmom5 Kdk idari izin kullandığınızı yazmışsınız asama olarak sizden neler istendi haftanız aile hekimine göre mi yoksa bir hastanede kadın doğumcu raporuna göre mi veriliyor
Kdk muallimehanimmom5 kadın doğum doktoru son adet tarihine göre o raporu veriyor. Hastane raporu verirken de anlattı. Bu rapor herhangi bir yere işlenmeyecek. Bu sizin haftanızı gösteren rapordur sadece dosyanıza konacak dediler. Kuruma sadece raporu verdim. Dilekçeye falan da gerek yok. Mebbise işlenmedi. Dosyamda duruyor.
123-4 ZumrutHanim hayır 32 haftada işe başlıyorsun yada başlamıyorsun sana kalmış 32 haftada doktora gideceksin 32 . Hafta olduğunu çalışır yada çalışamaz diye yazacak ben çalışmayacam sonucta devlet 24 . Haftada bize idari izin vermiş 32 de başlamak virüs varken hem çalıştığımız yerde izlenim kötü olur hemde sağlıgımız için
ZumrutHanim 123-4 yani idari iznim 24+0 ile 32+0 arasinda 32+0da dogum oncesi izin icin calisir calisamaz raporu almam lazim peki bu raporu 32+6 da da alsam yine de dogum oncesi izin baslangici 32+0 mi olur
Cicek10 ZumrutHanim o zaman siz doğuma kadar izin alacaksanız 24. Haftadan itibaren alabilirsiniz öncesinde 32. De De muhakkak çalışamaz almanız gerekiyor diye biliyorum raporun işlenmesi lazım
Kdk muallimehanimmom5 rica ederim 😇 şunu da ekleyeyim ben 32ye gelince öğrendim çünkü. 32de eğer çalışabilir raporu alacaksanız onu da kuruma veriyorsunuz ve o da sadece dosyanızda duruyor. Herhangi bir yere işlenmeyecek. Ama eğer çalışamaz raporu alırsanız ozaman mebbise işlenir ve doğum öncesi analık izniniz başlamış olur.
muallimehanimmom5 Kdk anladım ben 32. Haftadan sonra da çalışamaz raporu almak istiyorum ilk dönemi kapatmak adına onu mebbis işletmem gerekiyor yani peki görev yerime gitmek zorundamıyım genelde mebbis ilce mem de işletiyoruz onu nasıl yapabilirim
Melike1414 Kdk ben de bişi sorabilirmiyim bu konuyla ilgili. 32. Haftam agustosa denk geldi doktor yinede çalışabilir raporu verdi. Ama idare yaz tatili olduğu için aktarılamaz diyor. Aktarılabilir mi
Kdk muallimehanimmom5 çalışamaz alırsanız evet onun işlenmesi gerekiyor. Yoo raporu başkasıyla da yollayabilirsiniz. Sizin götürmeniz şart değil
Salihsaliha Arkadaşlar covidden dolayı 24 e düşen izin haftası hala geçerli yani öyle mi? Ben o iptal oldu sanıyordum. Benim de Ağustos sonu tam 24 hafta doluyor. Riskliyim zaten izin yok diye maassiz izne ayrılmayı düşünüyordum bir süre. Yani bu durumda ben direkt izin hakkımı kullanabiliyorum maaşlı şekilde öyle mi?
ZumrutHanim Kdk idari iznim 24+0 ile 32+0 arasinda, onu anladim. 32+0da dogum oncesi izin icin calisir calisamaz raporu almam lazim peki bu raporu 32+6 da da alsam yine de dogum oncesi izin baslangici(8 hafta) 32+0 mi olur