Busraozzz Banu_alper amin teşekkürler dediğim gibi ilk gebeliğin birşey bilmiyorum herkese hemen söylemedik doktor iyisini bilir diye de sormadım acıksası hani vermiyorsa vardır bi bildiği dedim keske her doktor aynı olsa
Busraozzz Sogancik hergün mutlaka öğlen uykusu uyuyordum ama o hamilelikten öncede vardı öğlen uykusu severin ne biliyim hiç anlamdım zaten son iki ayda düşmüş bir aydırda özele gidiyorum devlet hastanesinde ki bazı doktorlar çok baştan sağma çoğumun kilosu vs bile söylemiyordu hep ben soruyorsun beş dakika ultrasonla bakıp durumu iyi diyip gönderiyordu
Busraozzz Cnpksevval01 gittim hastanede kanı dışardan alıyormuş bilmiyorum bakalım dualarınızı eksik etmeyin
Busraozzz emrbalayse vallahi bilmiyorum modum düşmüştü iyicene şimdi ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum pazartesi tekrar kan vericem
emrbalayse Busraozzz 11.5 olması gereken hemoglobindir. Sizin ferritin değeriniz 5.3 olabilir. Panik yapıyorsunuz bence. İlaçla tedavi olmasaydı yatış olurdu kan verilirdi vs. Siz de bunu anlayıp giderdiniz daha öncesinde zaten. İçinizi ferah tutun ve kendinizi dolduruşa getirmeyin derim.
Cnpksevval01 Busraozzz inşallah canım Allah hepimizin yardımcısı olsun, aslında bi tavsiyem var ama. Çay bardağına iki üç kaşık pekmez koy bi tane de limon sık içine üzerini de suyla tamamla. Bunu aç karnına iç. Bu baya etkili kan ve demirin artmasında
marbling10 Busraozzz diş sıkıntısı kalsiyumdan kaynaklı, hiç kalsiyumla ilgili bir şey vermedi bana da doktorum ama araştırmalarım nrticesinde bol kalsiyum tüketmeye çalışıyorum. Zaten her yerde yazıyor bunlar, süt yoğurt peynir tüketin hamilelikte diye.
Busraozzz marbling10 kahvaltıda çay çok nadir tüketirim süt içerim genelde hele beyaz peynir benim yedigim kadar kimse yememiştir bilmyorum neden böyle oldu
emrbalayse Vahideozturk2 kalsiyum kana dişlerden geçmez kemikten gecer. Bu seveple diş kırıklarının çürükle ilişkisi olabilir. Ama gebelik-kalsiyum ile ilişkisi yoktur.
Vahideozturk2 emrbalayse Bebek annenin kalsiyumunu çok çekiyor, o yüzden hep süt ürünleri tüketmeni istiyor doktorlar. Kalsiyum depoları baya azalıyor hamilelikte . O sebeple bu yorumu yaptım
marbling10 emrbalayse diş sağlığı kalsiyuma bağlıdır bu yüzden de gebelikte annelerde diş sıkıntısı çok görülür. Arkadaş zaten dişlerden geçer dememiş dişin kalsiyum eksikliğinden kırılıyor olabilir demii, ki doğru bir tezdir
emrbalayse Vahideozturk2 ben diş doktoruyum zaten. Dişlerdeki kalsiyum kana geçip bebeğe gecmiyor. Keniklerdeki kalsiyum kana gecip bebeğe gecer. Bu da kemik erimesine yol açabilir eğer kalsiyum eksikliği fazlaysa. Ama dişle alakası yok. Bu tamamen diş hijyen eksikliği dişlerin içten çürümesi ve kırılması şeklinde ortay çıkabilir. Sizin vasıtanızla okuyan herkesi bilgilendirmiş olayım.
Vahideozturk2 emrbalayse çok teşekkürler bilgi için, ben bilmiyordum. Diş etlerimde aşırı kanama oluyor, hamilelikte vücuttaki kan miktarı arttığı için normal olduğunu okudum her yerde. Doğumdan sonra ilk fırsatta dişçiye gidicem bu konuda..
emrbalayse Busraozzz dişlerinin durumunu bilmiyorum ama sadece acil müdehaleler olabilir su anda. Hatta onun için de bekle çünkü 12 gün çok kısa bir süre. Örneğin kanal tedavisinin tamamının yapılması değil ama dişin sinirlerinğn alınması olabilir eğer çok rahatsız ediyorsa. Ama bi dolgu acil değildir. Ya da çekim yaptırma tabi ki şu aşamada. Sadece acil müdehale gerekli ise o da
Deletedmom23234 Busraozzz Benimde aynı şekilde çok ilaç kullandım ama kanım aşırı düşük. Akdeniz anemisi dediler. Büyük ihtimalle doğumda kan takviyesi yapıcaklar.
Vahideozturk2 Deletedmom23234 demir serumu veriyolarmış böyle durumlarda diye okudum, bu konuyu hiç araştırdınız mı sordunuz mu doktorunuza
Busraozzz emrbalayse şuan acillikmbi durum yok evet dediğiniz gibi verdiğiniz bilgi içinde teşekkür ederim ama dişlerimm böyle olunca acaba agrı olurmu sızlama yaparım vs vs diye düşünüyorum çünkü hamilelikte bir de diş agrısı çekilmez diye tahmin ediyorum 🙈
emrbalayse Busraozzz çok az kalmış bence odağını değiştir ve keyfine bak. Ama doğumdan sonra en kısa zamanda diş hekimine görün