Busraozzz Hamileliğimin başında devlet hastanesine gidiyorum devacit verdi extara ne kan ne başka hiç birşey vermedi ilk hamileliğim pek bilmiyorum ilk üç ay da kimseye söylemedim için soramıyorum neyse ikaçım bitti doktoruma dedim böyle böyle ilaçım bitti Gani vitamin verecekmişsiniz gerek yok dedi doğuma 12 gün var kan değerlerim baya düşük şimdi özele gidiyorum kan ilacı verdi onlarla kan değerlerimi yükseltmeye çalışıyoruz normalde 11.5 olması gerekirken benim ki 5.3 ve suan dişlerim kırılıyor falan anlamdım ya herkes vitamin kullansaydın böyle olmazdı diyor
Masal53 Busraozzz değerlerin iyise vermemiş olabilir ilaç kullanmak pekde iyi değil bazıları yan etki yapabiliyor
Banu_alper Busraozzz sizinki baya düşmüş benimde kullanmama ragmen 10 du doktor ilaci degisti 1 hafta falan gunde iki tane kullandim hemen yukselmisti belki sizinde yukselir simdi sekeriniz yoksa karadut ozu pekmez falanla da dogal takviyeler yapin nasil vermemis anlamadim ilk aylar bende devlete gittim d vitamini ve folik asit verdi 16. Hafta da gel kan ilaci basliycaz demisti sonra ozele gectim orada basladim magnezyum ictim balik yagi kullandim yani bunlari birde saglik bakanligi da oneriyor yani doktorun zevkine gore degil uzuldum acikcasi insallah hayirlisiyla dogum yaparsiniz
Busraozzz Masal53 ama demir takviyesi vs hiç birşey vermedi ya dediğim gibi suan dişlerim yıkılmadım ama ayaktayım modunda ya dolgum düşüyor durduk yere ya kırılıyor düş tedavisi olsam MIbilmiyorum doğumuma 12 gün var
Busraozzz Nazli_ayar sadece decavit oda bitince birşey vermedi kan değerlerim çok düşük doktorum bu gidişle bi kanaman olsa zor toparlarız dedi suan ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum ama dişlerim çok modumu düşüyor allahtan hep arkadan gidiyor 😂🙈
Irm_brk12 Busraozzz benimde kırılıyordu agzimda parçalanmıştı bi kere kulaniyordum yinede kırılıyordu ama simdi yok demir ve decavit kullaniyorum kan aynı zamanda simdi kirlmiylr 3 paketim 3 aydir kullaniyorjm
marbling10 Busraozzz diş sıkıntısı kalsiyumdan kaynaklı, hiç kalsiyumla ilgili bir şey vermedi bana da doktorum ama araştırmalarım nrticesinde bol kalsiyum tüketmeye çalışıyorum. Zaten her yerde yazıyor bunlar, süt yoğurt peynir tüketin hamilelikte diye.
Busraozzz Seda_nrr kan ılacı verdiğinde bir ay vardı gerek yok ilaçlarla toparlarız ama normalde seni bunun hamileliğim basından hatta hamilelikten sonra bile kullanman gerekiyordu nasıl olmuşta doktorun sana vermemiş dedi
Nazli_ayar Busraozzz Hamileligin başında folik asit verdi doktorum bir ay sonra d vitamini. Verdi. 17+4 üm şu an ve bu bir kaç gün önce gittiğimde bana tüm vitaminlerin olduğu bir vitamin hapı verdi. Sağlık ocağında da kontrol testlerimi yapiyolar iki seferdir. Oradaki benimle ilgilenen ebe hemşire de d vitaminin bittikçe gel veriyoruz biz bunu gebelerin kullanması lazım dedi. Bu arada Değerlerimde düşüklük yok. Düşük olana zaten vitamin takviyeleri veriyolar ama olmayanada veriliyo yani. Ki zaten sizin dişleriniz falan kırılıyomus o doktoru şikayet etseniz yeridir.
Seda_nrr Busraozzz Tabiii hamileliğin başından beri kullanmak gerek ama işte.Şuan bukadar halsiz düşürmüş sizi yinede ilaçla devam ediyorsa düzeliyor dır belkide
Busraozzz Nazli_ayar devlet hastenesine gidiyorsun hani pandemi eşim Kurye Allah korusun kaza bela var belki özele muaneye birşey olurda gidemem falan hani doktorum bir olsun hep aynı kısı olsun istedim yok abi garibanın yüzü gülürmü şimdi vallahi özele gidiyorum yapıcak birşey yok
Busraozzz Seda_nrr vallahi ya diyorum allahtan arkadan gidiyor hep önden gitse piskolojim bozulur ağlarım ama bilmiyorum şimdi diş tedavisi olasm mı onu düşünüyorum
Nazli_ayar Busraozzz Biz oturduğumuz ilde yeniyiz bilmiyoruz hangi doktor iyidir falan o yüzden hep özele gittik. Hani özel hastaneye gitmiyo bile olsam eşim hep olasılıkları düşünür öyle hareket eder. Sizede Allah kolaylık versin. İnşallah sağlıklı bir şekilde doğum yaparsınız
Selin12- Busraozzz bence siz o doktoru şikayetçi edin ve bol bol pekmezi limon ve su ile karıştırıp için be keçi boynuzu özü yiyin birde yaban mersini faydasini gorurusunu
Busraozzz Banu_alper amin teşekkürler dediğim gibi ilk gebeliğin birşey bilmiyorum herkese hemen söylemedik doktor iyisini bilir diye de sormadım acıksası hani vermiyorsa vardır bi bildiği dedim keske her doktor aynı olsa
Busraozzz Sogancik hergün mutlaka öğlen uykusu uyuyordum ama o hamilelikten öncede vardı öğlen uykusu severin ne biliyim hiç anlamdım zaten son iki ayda düşmüş bir aydırda özele gidiyorum devlet hastanesinde ki bazı doktorlar çok baştan sağma çoğumun kilosu vs bile söylemiyordu hep ben soruyorsun beş dakika ultrasonla bakıp durumu iyi diyip gönderiyordu
aslanreis Busraozzz 1,5 ayda bir falan doktorum baya bi tahlil yapıyo vitamin degerleri enfeksiyon olsun herşeyime bakıyo ona göre vitamin ekleme yapıyo yada icme diyo sık kontrol önemli bence
emrbalayse Vahideozturk2 kalsiyum kana dişlerden geçmez kemikten gecer. Bu seveple diş kırıklarının çürükle ilişkisi olabilir. Ama gebelik-kalsiyum ile ilişkisi yoktur.
emrbalayse Busraozzz soylediğinüz değer hemoglobün mi? 5.3 çıkmaz hemoglobin o sartlarda baygın olman ayakta duramaman gerekir. Ferritin olabilir mi söylediğin değer?
Busraozzz emrbalayse vallahi bilmiyorum modum düşmüştü iyicene şimdi ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum pazartesi tekrar kan vericem