35+4 haftalığız,sanırım valizim bir aydır hazır,yani 30-31. Haftalarda hazırlamış bulundum. Kabin boy tek valiz. 3. Doğumum olacağı için diğer ikisinde eksik duyduklatımı tamamlayıp,fazlaları çıkarttım gibi . Normal doğum olduğu için hemen duş ihtiyacı duyuyorum , duş malzemelerini mutlaka alın derim,hele yazın doğumlar🙈 benim üçü de yaza denk geldi. Bir önceki doğumda bebek çok kustu ve 4 tane penye battaniye kullanıldı,2 rane koymuştum,2 tane daha getirttirdim,3 tane hastane çıkışı kullandık,göğüs ucu kremine çok ihtiyaç duydum ilk emmeyle acıdı meme uçlarım-ama ilk oğlumda 1 hastane çıkışı, 1 battaniye ile taburcu olmuştuk, kreme de ihtiyaç duymamıştım,yani her çocuk farklı ,yakın değilseniz hastaneye ,çok fazla koymaya gerekyok,mesela ben hırka gibi bir şeye hiç ihtiyaç duymadım , tam tersi hep sıcakladım,çorap sadece doğumhanede giydim dahada giyemedim. İlk oğlumda niberon ve mama aldırfım,ama o zmnlar düşüncem farklıydı ,2. Sinde sütüm yeterli kadar var psikolojisiyle mama vermedim almadımda ne bineron nede mama. Şimdi de almayı düşünmüyorum, evet başlarda süt hemen gelmiyor ama 2-3 damla ilk günlerde zaten yeterli oluyor bebeğe.ihtiyaca göre fazlalaşıyor bir rahatsızlık olmadığı sürece.
Hurma ve zemzem koyuyorum, hurmayı kendim de bol tüketeceğim süt için iyidir diye,tabi bebeğin ağzınada (her ne kadar doğru olmadığını düşünsemde, sünnettir diye🙈)azcık sürüyorum. Şarj aleti,kulaklık,kitap,kolonya,pet bardak ,orta havlu ,yüz havlusu, terlik,iç çamaşırı,depend,tuvalet kağıdı,tarak,toka,rolon,yüz kremim,diş fırça/macun,şampuan,sabun,ayna,makyaj malzemem.Bebeğe hastane çıkışı 3 takım+yedek zıbını,şapkası,tulum ,şapka eldiven vs.,pişik önleyici kremi,ıslak mendil,15 adet bez,emZik,alt açma tek kullanımlık 3 adet,battaniye 3 adet-2-penye,1-muslin.
umarım hepimiz kolay doğumlar yaşarız.
P.s. Bide temizlik konusu geçmiş , ben bugün bitirdim inceden temizliğimi, sadece günlük yapacağım artık sil süpürler, ama dip köşe bucak camı kapısı mutfak dolabı derken tam 10 gün yaptım,ve belim kopuyor ağrıdan,keşke daha erken yapsaydım diyorum,30-31 haftamdayken daha kolay yapardım,benim gibi yarsıma geleni olmayanlar son haftalara bırakmayın derim.