Larraa bende 2 sene 10 aylık evliyim, şu an 26 yaşındayım. Balayıdan geldiğimiz gibi randevu alıp doktora gittim korunmak için muayene etti bi hap verdi bırakınca bebek sahibi olmak istediğinizde olabilirsiniz öyle çok büyük etkili bi hap değil dedi. Ben o hapı 11 ay kullandım, iç bacak kısmımda tüylenme oluşmaya başladığını fark ettim araştırdım falan haplardan olduğunu öğrendim o yüzden hemen bıraktım.
Biraz sorunlu bi şekilde evlendik eşimle ailesi tarafından pek istenilen bi gelin değilim yanlışlıkla çocuk falan olur arada ziyan olmasın diye evlilik rayına oturmadan düşünmedim açıkçası..
Sonra eşim bebek istemeye başladı ben hâlâ tedirgindim korkuyordum, kendimi de hazır hissetmiyordum 1 sene 3 ay olmuştu evleneli 1-2 kere denedik biz olmadı, adet düzensizliği de vardı ben gecikince regl oldum sanıyordum test negatif çıkıyor ama 10 gün gecikmiş tam doktora gidicem regl oluyorum vazgeçiyorum falan sonra 21 gün gecikti 2 tane test yaptım negatif, bende korkmaya başladım çocuğum olmicak mi korkusu oluşmaya başladı. Hemen randevu aldım doktora gittik eşimle anlattım baştan sona kadar süreci tarihleri zamanlarıyla birlikte. Ultrasonda altran muayene etti ekranda gösterdi olması gerekenden fazla yumurtam varmış, yumurta fazla olunca sperm hangi yumurtaya tutunacağını şaşırıyormuş, çocuk olmaması gibi birşey yokmuş ama bu şekilde geç olabilirmiş falan benim anlayacağım dilde, göstererek çok güzel anlattı. Ultrason odasından çıkınca masasının yanındaki tahtaya çizerek eşimede anlattı. Evlenmeden önce ki adet düzenimi sordu her ay düzenli olarak günü gününe oluyordum hapları kullandıktan sonra polikistik over olmuş. Testler falan yaptı. Önce adetini düzene sokalim planli ilişki yapalım şu şu tarihte gel falan filan derken beni takibe aldı bildiğiniz tedaviye başladım. Çok stresliydi bi yandan gitmek istemiyorum planlı gebelik olcaktı ve acaba bebek olcak mı düşüncesiyle eşinizle ilişkiye giriyorsunuz olacağına inancım yoktu yani merakla bekliyorsun ilişkiden sonra acaba tuttu mu, oldu mu, ne oldu diye.
Folik asit e başlattı hemen bir hap daha vermişti ikisinide düzenli olarak kullandım takipli, planlı ilişkili olarak 4 ay boyunca doktora gittim en son çatlatma iğnesi verdi yine olmadı. Bende eşime dedim ben daha gitmek istemiyorum gidiyoruz planlı ilişki yapıyoruz, bekliyorum olcak mı diye benim aklımda bu varken çocuk falan olmaz kendi haline bırakalım, zaten tatile falan gidicez kafamız dağılır belki öyle olur falan dedim eşimde bana bıraktı.
(Bebek olmayınca bende korkumdan istemeye başladım 😅)
Sonra ama sanada doktora gidelim benim bi problem olmadğını öğrendik dediklerine dikkat edersek olabilir seninde gidelim var mı sıkıntı görelim ona göre kendi halimize bırakalım dedim. Eşimde sağ olsun sesini çıkarmadı aynen gidelim varsa bir şey tadaviye başlarız dedi tabi biz gidene kadar 2 ay geçti tatile git gel, bayram falan derken eşime randevu alırken kendime de bi randevu alayim bakayım başka doktor ne dicek dedim merak ettim, oda hormon testi istedi eşimin doktoruda sperm testi vs testler istedi beraber testleri yaptırdık başka hastaneydi bu sefer. Doktorlarımız birbirlerimizin sonuçlarına baktı, gençler çok iyisiniz çalışmalara devam dedi bize bi umut oldu tabi bu💃🏻
Sonra bizim taşınma işlerimiz cıktı 1 buçuk ay yeni evde tadilat başladı, her gün oraya git gel bi yandan eski evde eşya topla, eşim yeni evde kalıyordu arada. Kasım da başladı, 12 ocakta taşındık. Şubattı saçımı boyatıcaktım regl olmamı bekliyordum kaşıklarım patlıyor ağrıdan oldum olucam eli kulağında olsamda kuaföre gitsem diye bekliyorum derken 15 gün gecikti. Koltukta uzanırken bir anda hiç yokken bi test yapayım acaba hamile miyim dedim konsolun içinde 1 senedir duran test vardı aldım yaptım pozitif çıktı ben şok oldum kalktım, beklemiyordum eşimle ilişki de baya olmuştu en son olalı. Kayınvalideme gitcektik o gün giderken 3 tane daha test aldım ertesi günü aralıklarla o testleri de yaptım elimde 4 test hepsi pozitif aldım eczaneye gittim bunlar gerçek mi dedim 😂 kadın eveeeett tebrik ederim hamilesin bebiş geliyor dedi ellerim ayaklarım titriyor şok içindeyim ne yapacagimi şaşırdım ben gideyim hastaneye test yaptırayım garanti olsun dedim evimin yakınında özel hastane var oraya 12 dakika da yürümüşüm. Sonra sonuçlar çıktı anlamadım sonucları da hemşireye sordum tebrikler 8-9 haftalık hamilesiniz dedi 8-9 diyince ben daha çok şok oldum. 2 ay biz nasıl anlamadık, 1 buçuk ay boyunca tadilat vardı eşimle doğru düzgün birliktelik olmadı, koştur koştur bi telaş her gün yeni eve git gel, eski evde eşya topla vs derken eşya taşındı yerleşmeye çalış kolileri indir kaldır, tezgah tepelerinde geziyordum dolap siliyordum hoplayarak iniyordum o zamanlar hamileymişim bunun şokunu yaşadım. Hemen o tedavi gördüğüm doktora da gönderdim sonucu oda tebrik ederim dedi hemen randevu aldım kendisine gittik, demek bebişimiz siz beni unuttunuz bakın ben geldim, sürpriz yaptım diyor dedi gerçekten de öyle olmuştu 🤗 hemen kontrol etti anlattı bir şeyler bilmem yapmam gerekenleri kullanmam gerekenleri vs vs şu an 27 haftalık olduk oğlumuz olcak 💙.
Ne tavsiye edersiniz derseniz kafanızı çok yorunca olmuyor teorisi gerçekten var bizim hiç kafamızda yoktu çıkmıştı, hesapta, planda yoktu başka telaşımız vardı eşimle birlikteliğimiz bile doğru düzgün olmadı hatta o arada olmaması daha iyi olcaktı.. Allah ol demiş işte çok şükür tutunmuş da 🙏🏻🧿 bir de folik asidi hiç bırakmadım onu kullanmaya hep devam ettim 👍🏻 hapı bıraktıktan 15 ay sonra, doktoru bıraktıktan 6 ay sonra hamile kaldım 🤗
Hakkınızı helal edin baya detaylı anlattım uzun oldu 🙏🏻🌸
Allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın inşallah, zamanı gelince herkese nasip etsin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻