• Moderasyon
  • Bebeğimde down sendromu şüphesi 😭 Lütfen yardım 🙏🏻

İnşallah sağlıkla her şey yoluna girer ikili tarama da yada detaylı da çıkmadı mı daha önce rutin kontrolde mi söylendi

Mom673 merhaba benim 4 taramam riskli geldi down sendromlu olma ihtimali yüksekti ama ultrosonda hiç bir belirti yoktu normal di herşey amniyosentez önerdi doktorum yaptırdım öyle korkulucak ve hemen düşük olucak birşey degil 500 /1 düşük olma ihtimali 2 dk bile sürmedi amniyosentez 3 hafta sonrada sonucum geldi evet oglum down sendromlu dogucak tı ve dogum yaptım oglum 15 aylık oldu şimdi burda bir sürü bilip bilmeden amniyosentezin ne oldugunu bile bilmeyen herkez yazıcak kafan karışıcak aldırmıcaksın evet Rabbim den gelene razısın ama buna kendini hazırla derim en iyi sonucu amniyosentez veriyor bence bebegin genetigine bakılsın ondan sonra gelen sonuçla yoluna devam et çok bir süreç biliyorum ama Rabbim saglıcakla kucagına almayı nasip etsin🙏

Mom673bende tam bu postu açacaktım kardeşim bende bugün doktora gittim banada 2 3 hafta bacak boyları kısa dedi çok üzgünüm ve ben 34 4 Haftadayım bende ne yapacagimi bilmiyorum ALLAH yardımcımız olsun kardeşim🤲sağlıkla gelirler inş

Senel6767 aminnn canım benim insallahh muhtemelen benim de vermiş olduğum kan testim pazartesi belli olur siz amniyosentez veya kan verdiniz mi peki ? Ailede kısa var mı peki genetikte boy olarak ?

Esra_3929 çocuğunuz down sendromu olarak mı doğdu peki Amin canım benim Allah razı olsun rabbim senin de evladının acısını göstermesin inşallah 🙏🏻

Melek0586 merhaba, hayır fetal DNA testi. Bebeğin anne kanından alınan DNA sı ile yapılan test

Mom673 banada sordu ailede kısa varmı diye yok ama benimki 34 haftalık zaten bundan sonra bir şey yapılamaz dedi her 10 günde bir kontorole gel dedi ama benim tüm sonuçlarım temiz çıkmıştı bende anlamadım vallahi

Esra_3929 merhaba bebeğiniz ense kalınlığı falan peki normal mıydı ? Veya detaylı ultrasonda herhangi başka bir bulgu çıktı mı 4 lu test haricinde belirtiler nelerdi

Senel6767 inşallah sağlıklıdır canım korkma zaten doğumuna az kalmış rabbime dua et en iyisini o verir bizlere 🙏🏻

Mom673 öncelikle size sabırlar diliyorum ve en güzel enerjileri yolluyorum. Kendim yaşamadım ama yengem yaşadı ve birebir şahit oldum o kızcagız tabiri caizse bir gün değil her gün dokuz doğurdu. Hikayesi söyle, gebeliğinin 8. Ayındaydı yanlış hatırlamıyorsam doktoru beyinde birseyin tamamlanmadığını ve büyük ihtimal down sendromlu olacağını söyledi işte kesin sonuç İçin bir test oldugunu bu testin de bilmem kaç dolar olduğunu hastane de florence Çağlayan buarada. Bizim ailemizde sağlıkçı cok hepsiyle paylaştık o can havliyle bir hekim tanıdığımız dedi ki kesinlikle teste gerek bile yok zaten bu ayda doğal gelişimi böyle. Ama o annenın gözyaşları çektiği stres anlatamam size işin daha da şaşırtan kısmı bir dahaki ay doktora gittiklerinde söylediklerini hatırlamıyor olmasıydı herseyin normal olduğunu söyledi. Nasıl hissedeceğimizi şaşırmıştık boşu boşuna o stresi yasadıgımıza mı üzülelim öfkelenelim yoksa bebeğimizin sağlıklı olmasına mı sevinelim. Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah en kısa zamanda

aysun92 Benim bebeğimde de kalbinde parlaklık var sol tarafta şu an 38.haftadayız detaylıda iyice bakıldı sorun yok ama ister istemez insan endişeleniyor :(

Gozdeekk canım benim öncelikle değerli vaktini bana ayırıp böyle paylaştığın için çok teşekkür ederim sana minnettarım 🌸 gerçekten bunu yaşayan anlar derler doğru o kadar Zor bir süreç ki bende yurt dışına kan gönderdim DNA testi olan bir kan kesin sonuç veren bir kan 3.440 TL para ödedik tabi ki ne geliyorsa rabbimden buna asla sözüm yok ama heer anne gibi bende çok isterim evladımı sağlıkla kucağıma almayı yengeniz doğumu yapmış olmalı sanırım çünkü haftası baya geçmiş doğuma az bir süreç kalmış yazılana göre insallah bebeği sağlıklıdır tek temennim bütün anneler yavrularına sağlıkla kavuşsun inşallah 🙏🏻

Destinaa parlaklık tek basına sıkıntı edilecek bir rahatsızlık değil hiç canını sıkma canım benim detaylı da da çıkmadığına göre için rahat olsun inşallah sağlıkla kavuşalım yavrularımıza 🙏🏻

Mom673 gönderiyi tam okumadim ama basliktan yorum yapacağım bu tarama testlerine karsi degilim ama annelri o kadar gereksiz strese koyuyorlar ki benm kuzenime de kızın down sendrolmlu dediler psikolojisi bozulmusti kızın ve bebeği doğdu gram rahatsızlığı yok hamd olsn ve ben kendi gebeligimde hic bir tarama testi yaptrmadim zaten doğduğunda bütün testler tekrar yapılıyor gebeyken yapmanin bi manasi yok Rabbimin vergisi ne verirse baş göz üstüne bi skntisi da olsa aldırmıyacaz zaten ne diye yaptrayim ki dedim sizde skmayin caninizi bütün sonuçlar ihtimaller üzerine insaAllah sag salim saglikla alacaksınız kucaginiza bebisinizi…

Sema2019 canım benim çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun amin inşallah 🙏🏻 🌸

Mom673 bnm de 24 haftalık ama 22 gözüküyor dedi haftasına göre geriden geliyo dedi iki böbreğindede genişleme var bebeğim kız olacak bu belirtiler mi dawn sendromu öyle mi dedi doktor

Destinaa ben de her gittiğimde kaybolmus mu diye soruyordum ama kaybolmamislardi kafanıza takmayın bence dogumunuza çok az kalmış ona odaklanın Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

aysun92 Evet haklısınız öyle yapmaya çalışıyorum ara ara aklıma geliyor size ne demişlerdi detaylı da çıkmıştı