İnşallah sağlıkla her şey yoluna girer ikili tarama da yada detaylı da çıkmadı mı daha önce rutin kontrolde mi söylendi
Bebeğimde down sendromu şüphesi 😭 Lütfen yardım 🙏🏻
Mom673 merhaba benim 4 taramam riskli geldi down sendromlu olma ihtimali yüksekti ama ultrosonda hiç bir belirti yoktu normal di herşey amniyosentez önerdi doktorum yaptırdım öyle korkulucak ve hemen düşük olucak birşey degil 500 /1 düşük olma ihtimali 2 dk bile sürmedi amniyosentez 3 hafta sonrada sonucum geldi evet oglum down sendromlu dogucak tı ve dogum yaptım oglum 15 aylık oldu şimdi burda bir sürü bilip bilmeden amniyosentezin ne oldugunu bile bilmeyen herkez yazıcak kafan karışıcak aldırmıcaksın evet Rabbim den gelene razısın ama buna kendini hazırla derim en iyi sonucu amniyosentez veriyor bence bebegin genetigine bakılsın ondan sonra gelen sonuçla yoluna devam et çok bir süreç biliyorum ama Rabbim saglıcakla kucagına almayı nasip etsin🙏
busrabyrm97 detaylı da söylediler
Melek0586 merhaba, hayır fetal DNA testi. Bebeğin anne kanından alınan DNA sı ile yapılan test
Esra_3929 merhaba bebeğiniz ense kalınlığı falan peki normal mıydı ? Veya detaylı ultrasonda herhangi başka bir bulgu çıktı mı 4 lu test haricinde belirtiler nelerdi
Mom673 öncelikle size sabırlar diliyorum ve en güzel enerjileri yolluyorum. Kendim yaşamadım ama yengem yaşadı ve birebir şahit oldum o kızcagız tabiri caizse bir gün değil her gün dokuz doğurdu. Hikayesi söyle, gebeliğinin 8. Ayındaydı yanlış hatırlamıyorsam doktoru beyinde birseyin tamamlanmadığını ve büyük ihtimal down sendromlu olacağını söyledi işte kesin sonuç İçin bir test oldugunu bu testin de bilmem kaç dolar olduğunu hastane de florence Çağlayan buarada. Bizim ailemizde sağlıkçı cok hepsiyle paylaştık o can havliyle bir hekim tanıdığımız dedi ki kesinlikle teste gerek bile yok zaten bu ayda doğal gelişimi böyle. Ama o annenın gözyaşları çektiği stres anlatamam size işin daha da şaşırtan kısmı bir dahaki ay doktora gittiklerinde söylediklerini hatırlamıyor olmasıydı herseyin normal olduğunu söyledi. Nasıl hissedeceğimizi şaşırmıştık boşu boşuna o stresi yasadıgımıza mı üzülelim öfkelenelim yoksa bebeğimizin sağlıklı olmasına mı sevinelim. Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah en kısa zamanda
Gozdeekk canım benim öncelikle değerli vaktini bana ayırıp böyle paylaştığın için çok teşekkür ederim sana minnettarım 🌸 gerçekten bunu yaşayan anlar derler doğru o kadar Zor bir süreç ki bende yurt dışına kan gönderdim DNA testi olan bir kan kesin sonuç veren bir kan 3.440 TL para ödedik tabi ki ne geliyorsa rabbimden buna asla sözüm yok ama heer anne gibi bende çok isterim evladımı sağlıkla kucağıma almayı yengeniz doğumu yapmış olmalı sanırım çünkü haftası baya geçmiş doğuma az bir süreç kalmış yazılana göre insallah bebeği sağlıklıdır tek temennim bütün anneler yavrularına sağlıkla kavuşsun inşallah 🙏🏻
Mom673 gönderiyi tam okumadim ama basliktan yorum yapacağım bu tarama testlerine karsi degilim ama annelri o kadar gereksiz strese koyuyorlar ki benm kuzenime de kızın down sendrolmlu dediler psikolojisi bozulmusti kızın ve bebeği doğdu gram rahatsızlığı yok hamd olsn ve ben kendi gebeligimde hic bir tarama testi yaptrmadim zaten doğduğunda bütün testler tekrar yapılıyor gebeyken yapmanin bi manasi yok Rabbimin vergisi ne verirse baş göz üstüne bi skntisi da olsa aldırmıyacaz zaten ne diye yaptrayim ki dedim sizde skmayin caninizi bütün sonuçlar ihtimaller üzerine insaAllah sag salim saglikla alacaksınız kucaginiza bebisinizi…
Mom673 bnm de 24 haftalık ama 22 gözüküyor dedi haftasına göre geriden geliyo dedi iki böbreğindede genişleme var bebeğim kız olacak bu belirtiler mi dawn sendromu öyle mi dedi doktor