esrvl Hanımlar doktor ödem için bir tutam maydanoz kaynat iç demişti ama yarım demet kaynattım. İçeceğim bir bardak suya bir yemek kaşığı maydanoz suyu döksem yeterli mi yoksa az mı? Günde 1 kez içsem fayda eder mi?
Hilal-95 esrvl gebelıkde maydonoz çok sıkıntılı yalnız eğer gebeyseniz allah korusun düşük yaptırabılır eğer değilseniz sabah akşam da içebilirsin hatta soğukmsuyun içine felan atıp iç kaynatmadan
Aylinsemih esrvl canm yarim demet çok fazla katmamıs suyu hemen tüketmemiş gerek bence 1tutam demis1 tutam kaynatıp için çünkü hamilelikte düşüğe sébeb oluyor
[silindi] Hilal-95 Alyaesmaa kendileri gebe bugün açtığı postta okumuştum hangi doktor akla hizmet maydonoz suyu iç der valla şaşırıyorum 🤷♀️
Alyaesmaa [silindi] Ben ağzıma bile sürmüyodum ilk haftalarda nerdeyse ve düşük yapmak için maydonoz suyu içenleri duydum evet düşüğe sebep oluyor
esrvl Aylinsemih ben son haftalardayım yine zararlı olur mu en fazla doğum olur yoksa bebeğe zararı olur mu bilemedim?
[silindi] Alyaesmaa bende korkuma yemem ama doktor nasıl dedi şaştım ödem için tuzlu suya ayaklarını koymakta iyi geliyor
Selin12- esrvl ödem atmak için yumurtayı haşlayıp sadece beyazını tüketin ve tuzu kesinlikle kullanmayın bu daha etkili hamilelikte maydanoz suyu riskli bence kullanmayın bir tutam maydanoz ödem atmaya yaramaz tek kullanımda
[silindi] esrvl afralı tafralı yazmanıza gerek yok size bişi demedim doktorunuzun söylediği saçma geldi ona söyledim.
esrvl [silindi] ben afralı tafralı cevap yazmadım evet düşük yaptığını bende biliyorum hatta hamileliğim boyunca neredeyse hiç maydanoz yemedim bile ama son haftalarda olduğum için yine zararlı mıdır ki🤔
Aylinsemih esrvl evet zararı olur canm hamile olmayanlarda bile çok içmek iyi değil böbreklerde hasar bırakıyor bi tanıdığının başına geldi
esrvl Selin12- haşlanmış yumurta yiyemiyorum kokuyor. Ayrıca hiç tuz kullanmadığım zaman tansiyonum çok düşüyor. Başka ne önerirsiniz?
[silindi] esrvl bunun son haftasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum bence iyice araştırın bakın sonuçta düşük yapabilir ya bebeğe zararı olursa vicdan azabı çekmek istemezsiniz
Rzemheri esrvl canım maydanoz yemek çok sakıncalı hamilelikte, Allah korusun bazı bitki çayları gibi düşüğe sebep olabiliyor ödemde olsun ne olursa olsun bence bu tehlikeyi göze alıp içmemelisin. Yememelisin bile maydanoz
Rzemheri esrvl Son haftalardayım demişsiniz şimdi okudum ama o da erken doğuma yol açmasın bir bilgim yok ama ne olur ne olmaz
Selin12- esrvl benimde tansiyonum çok düşük hatta çoğu zaman tansiyon aleti ölçümüyor doktorun bunun için maden suyu icmemi söyledi ödem içinde dediğim gibi haşlanmış yumurtayı tavsiye etti