Kızlar 30 haftalık oldum doğum temizliğe ne zaman başlanmalı çanta ne zaman hazırlamalı
Temizlik
- Düzenlendi
merve-aday bende 27 oldum kislik yiyeceklerimi hazirliyorum haftaya da badana yapacağız evi komple temizlik başlayacak ondan sonra da çantasını hazırlarım artık sende başla bence yavaş yavaş
- Düzenlendi
merve-aday ben de 30+5′im geçen hafta hepsini yıkadık ütüledik hastaneye götürülecekleri ve günlük kıyafetleri ayrı ayrı vakumlu hurçlara koyduk.Riskli gebeliğim olduğu için her an hazır olması gerekiyor en temiz vakumlu hurçlarda dururdu,hastaneye gideceğimiz zaman eşim açıp çantamıza yerleştirecek hemen.Temizliği de bir hanımefendi yapıyor ben hastanedeyken yaptırmayı düşünüyorum en son.
merve-aday 33+3 deyim bende hala çamaşırları yıkanıp ütülenmedi beşik daha gelmedi çanta hazır değil 🤦🏻♀️ Nezaman hazırlamam lazım bilmiyorum biri erken dio biri geç kalmışsın diyor. Doğuma giderken hazırlcam bu gidişle😂
merve-aday 35.haftanız bitince bütün doğumla alakalı işleriniz bitmiş olsun. Çünkü ağırlaşabilirsiniz son haftalar. Ev temizliğini de 37 38 de yapabilirsiniz doktorunuzun doğum önerisine göre. Kendi kişisel temizliğinizide öyle.
merve-aday ben de 31. Haftadayım bebeğin her şeyini almıştık. Benim ihtiyaçlarım, bebeğin bezi ve ıslak mendili şampuan vs. kalmıştı onları da bugün tamamladık. Ama iyi ki de bugün çıkmışım diyorum ayak bileklerim davul gibi şişti. Önce evimi temizleyip daha sonra da çantayı hazırlarım inşallah.
MerveCeren al bendende okadar ne temizlik ne kıyafet ne oda hiç biri yok daha 🙈🙈🙈🥴
QOH neden riskli
merve-aday rahim yetmezliği var,serklaj denen kısa bir işlem geçirdim(rahim ağzına dikiş atıldı bebeğin kayıp çıkmaması için)20. Haftdan beri var rahim ağzında açıklık operasyondan sonra da tuvalet ve banyo yapmak dışında yürümem yasaktı, şimdi de bebek büyüdüğü için evin işinde biraz yürüyebiliyorum ama kısa olmak şartıyla.
merve-aday gebeligim riskliydi ama cantayi hazirlarsam doguracak gibi hissettigim icin 35. Haftaya kadar hazirlamadim. Ama her sey yikanmis ve utuluydu. Zaten erken dogsa bebege kiyafet gerekmeyecekti kendim geceligimi pijamami alir giderdim. Allaha sukur bi sorun olmadi. Temizligi de 30. Haftada falan yaptirmistim sonra riskli diye evi kapatip anneme gidince bi daha yaptirmadim detayli 😃
merve-aday bence aşırı sıcaklar başlamadan hemen çantanızı hazırlayın be olur ne olmaz