Arkadaşlar henüz 10 haftalık hamileyim ve iş yerimin bundan haberi yok henüz söylemedim saklayabildigim kadarıyla saklamaya çalışacağım. Fakat nasıl söylemem gerektiğini bilmiyorum sıcak bakmazlar beni işten çıkarırlar diye çekiniyorum söylemeye. Sizler patronunuza nasıl söylediniz özel sektorde sıcak bakıyorlar mi yoksa sorun ettiler mi bu durumu?🤗
Çalışan hamileler..☝🏻☝🏻
Findix calisan sgk li hamile hic bir calisani is yeri cikaramaz 32 haftaya kadar calidablrsin bende ozel soktrde calisiorum 32 haftamda izne ayrldim pasa pasa raporumu yolladim dogumdan sonra 2 ay daha rapor gondericem insAllah sonra ise donecegim yani calisan hamile hamilelik suresijce istem cikarilamaz
Mervehafsa evet hamilesin diye çıkaramıyorlarmış ama başka sebep göstererek işten çıkarabiliyorlarmış bundan haberiniz varmı peki gercekmi
Findix o zaman sikayet edersin cunku baska sebep gosteriyorsa tazminatini odemek zorunda ama benim isyerm 4 senelik tazminati odememek icin yapmaz onu yani eminim 😏😏
Findix söylemen daha mantıklı bence canm seni kafalarına göre çıkaramazlar dava acırsın bi şahidinde oldu mu bütün haklarını Söke söke alırsın ben 2 aylık olduğumda söylemiştim
Findix bende çalışan bi hamileyim 24 haftalık hamileyim bütün haklar Senden yana doktorun tarafından hamile olduğuna dair bir kağıt al ve iş yerine teslim et biran önce 32 haftanda izin başlıyo zaten benim ayda bir ücretli doktor iznim var günde normalde 10 saat çalışırken şuan 9 saat çalışıyorum
Findix cezası var bu durumun diye biliyorum 😊 cıkaramazlar seni