Semy esra572 türk mitolojisinde doğurganlık , bereket demektir. Kadınlar ve annelerle ilgili. O şekilde araştırdım. Öyle olmasada çok önemli değil bana v veya yaşam tarzıma uygun açıkçası dini açıdan soruyorsanız.
Esas Xmansmom bu tür isimler koymak doğru değil peygamberimizin bu konuda hadis i vardi. Kendisini Allah ile bir tutmak gibi oluyor
minikkusum-2021 Eşimle ikimiz bir bebeğimiz olsun çok istiyorduk ama işte engel olmamasına rağmen stresten sanırım her ay regl olunca üzülüyordum son regl olduğumda İzmir depremine yardım kolisi göndermiştik ama içime bir niyet doğdu eşime bebek bezi almasını istedim gün gelsin bize de almak nasip olsun diye o gün regl olmuştum tabi yine üzülmüştüm tam 1 ay sonra kızıma hamile kaldığımı öğrendim ismini ararken derin bir manası olacak isim aradım hep ve kızımızın adı Ebrar Kur’an’ı Kerim de geçen bir isim kelime anlamı iyilik geçtiği ayette iyilerin hayır sahibi kimselerin cennetle müjdeleneceğinden bahsediyor çok içime sindi bebeğim bana küçücük bir iyi niyetimin yeryüzünde ki karşılığı olduğunu düşünüyorum ve kendisine bu ismi uygun bulduk isminin anlamı gibi iyilerden olsun inşallah 🥰 Ebrar düşünebilirsin
Dry35 Birtanemm kuranda geçiyor mu bilmiyorum ama arnisa ismini çok beğenşyorum ben namuslu kadın anlamında
Symazturk Birtanemm benim oğlum olacak ama cennet yerine Melek , Elif , Zeynep ismini düşünmez misiniz çok hoş geliyor kulağa yine tercih sizin tabi 🌸😇
Lenasmom İsmin hayırlısı olur mu bilmem 🙃 Kızımın adı Lena , doğacak kızıma da henüz isim bulamadım ama Lisa ,Mila ve Elisa beğendiğim isimler .. Zara koymak istedim ama r harfinin telaffuzu yurtdisinda biraz zor diye kabul etmedi ..
Sevgikaya1525 Birtanemm kızım olursa hep asel istyrdum ya da mennese ismini eşim sofi diye o da genlde Kuran’da geçsin derdi 😘ama oğluşum oldu
Olyb Birtanemm Elisa zatem hayırlı bir isim değil, gayrimüslim bir isim. 😅 vazgeçmen iyi olmuş. Sevde - Merve - Meva - Esra 🌸🌸🌸