Eski9 Parsss gerçekten doktorlar ikiye bölünmüş durumda bir kere anne sütü veriliyorsa bence hiç gerek yok ama mama içen bebekler mama daha koyu kıvamlı ve mama zaten sudan yapılıyor bir kaç çay kaşığı verilse ne zararı olabilir ki diye düşünüyorum yani su bu sonuçta yaratilan en saf ve temiz nimet 😁 bilemiyorum şuan kızım mama içiyor vermiyorum ama bazen aklım takılmıyor degil
Parsss Aylin2011 mesela bu kafa karıştıcı gelıyor bana 4 bucuk 5 aydan donra ek gıdaya izin verıyolar ama 6 ay su yok fiye diretiliyor onu doktoruma sorcam bende
Aylin2011 Parsss ek gıda yerse su vermek gerekir yine bazı doktorlar bebek sadece mama tüketiyorsa su verilmesini öneriyor
Aylinsemih Parsss doktorlar vermeyin diyor bende vermicektim ama eczanede çalışıyorum iş arkadaşımin geçen sene çocuğu oldu kesinlikle ver bebek bu havada kötü olur az ver dedi öyle yapicam çay kaşığı kadar
Belacivciv Parsss Çok sıcaklarda doktorlar ne önerirse onu yaparım ama zaten aralıkta olacak doğumum o yüzden vermem bir sıkıntı olmazsa diye düşünüyorum
Glbeyaz Parsss Anne sütü alırsa sadece gerek yok anne sütünde var ama mama verirsen çay kaşığı kadar vermek gerekiyor ben vermiştim am sadece mama verdiğim zamanlar
Bsrakya Parsss ben tabiki de vericem doktorlar önermiyor ama sonra hastalıklar çıkıyor benim kuzenim de cok İnternetden bakarak ben kulaktan duymalarla büyütmeyecegim çocuğumu dedi ve su vermedi hic. Bırak 6 aya kalmadı bile çocuğun böbrekleri kurumus susuzluktan. Alerji olmuş. Doktor bu sefer kizmis. Siz niye bu çocuğa su vermediniz hic diye. Yani kimse üstüne suç da almıyor. Ve çocuk 2 milyara tedavi edildi yigenim benim. Simdi gayet iyi ama ne yazık ki süt yumurta ve süt ürünlerini hic bir zaman yiyemicek yani biz insanlar bile su icmedigimiz zaman böbrekler kuruyor ki onlar bide daha çok küçük havalar cok sicak çocuğa da zaten dolu dolu su verilmiyor. Küçük çay kaşığıyla dili islatiliyor sadece. Ama herkesin kendi düşüncesi tabi
mom076 Cigdemss evet biliyorum o yüzden verme taraftarıyım özellikle çok sıcak şehirlerde verilmeli diye düşünüyorum ne kadar anne sütü alırsa alsın yinede ihtiyacı olur kesinlikle . Suyun tek taşına tadı doyumu başka
Sevvalbbke Parsss ben bebek hemsiresiyim hastanemizde ki hekimler 4. Aylıkken bslatiyor suya az miktarda başlamakla birlikte
E_T Parsss Ben veriyorum cnm hemen vermedim sonradan başladım çay kaşığı ile veriyorum şimdi 3 aylık olmaya 10 gün kaldı
Meyracukurmaraz Kbra_em siz bebekle kendi bünyenizi aynı mı tutuyorsunuz peki? Ben hemşireyim sağlık bakanlığının verdiği uygun gördüğü süre bu şekilde. Eğer verilmesi gerekse sağlık bakanlığı ona göre belirledi. Bana göre de doğrusu bu siz bebeğinize istediğinizi verebilirsiniz
rosatue Kbra_em ay çok özür dilerim bu nasıl bir zihniyet nasıl bir bakış açısı 😂😂 ineklere ot yemek süt yapıyor biz de ot yiyelim mi
Kbra_em Parsss eger mama yer ise bir çay kaşığı verebilirim, ağız içinde kalıntı kalmaması için. Onun dışında günde 1 çay kaşığı verebilirim 1 2 ay sonra başlarım.
Aminegul Parsss ben doktorumun onayiyla yaklasik 4 aylikken ek gidaya basladigim ici su vermeyede baslamistim
Glbnpk Parsss Çocuk doktorumuz eğer su vermek istiyorsan onun yerine mama ver, su boş yere midesini doldurur yemesi azalır, mama aynı zamanda besler zaten mamanın da çoğunluğu su, dedi.