Nerden nasıl başlayacağım bilemedim uzun olabilir. İlk doğumum 43 hafta makat gelişti mecbur sezaryen oldum. İkincisi ssvd’ydi fakat doktorumun acil İstanbul dışına çıkması sonucunu 42 haftalık sezaryen oldum. Gelelim 3. Doğumuma 🥰 ssvd yi çok istedim çünkü sezaryeni bilen biliyor eski haline gelmek epey zaman alıyor, ikinci çocuğum henüz 28 aylık bana ihtiyaç duyduğu zamanları ona yetemeyecek olmak , beni çok geriyordu. Geçen hafta pazartesi günü son kontrolüme gittim , son haftalarda en çok sıcak duş ve plates topunu kullanarak geçirdim. Doktorum hint yağı içmemi önermişti doğumu kolaylaştırmak adına. Pazartesi günü evden çıkarken Meryem Ana otunu dualarla suya koyup evden çıktık. Saat 10 da hastaneydim , açıklık 1.5 cm hafif sancılarım var. Doktorum yatışımı yaptı ama doğumun bugün olmayabilir dedi bende eve gitmek istedim küçüğüm vardı çünkü. Nst socunu gönderirim dedi. Ve sancılarım düzenli çıkınca yatış yaptık , saat 3 de suni sancı verilmeye başladı , doğumu başlatmak zorundaydı çünkü izne ayrılacaktı. Akşam 6′da açıklık 2 cm gece saat 1′de serumum anca bitti. Ebe sabah 6′da muayene edip açılma 4ün altında olursa tekrar suni vereceğini söyledi, benim acı eşiğim düşüktü sanırım çok sancı çektim . Sabah geldi açılma 3.5 cm yine suni takıldı ben sürekli plates topu ile duşun altında gecirdim zamanımı açıklık ilerlemiyordu. Sabah 9′da doktorum geldi tekrar muayene 5cm olmuştuk. Dedim herhalde yapamicam daha kaç saat sancı gekicem bilmiyorum. Eşimi evde tembihlemistim , dayanamıyorum sezaryen olayım dersem asla kabul etme diye 🙈 ve o an geldi 20 saat sancı sonucu sezaryen olmak istediğimi söyledim 🙈 eşim sana söz verdim yapamam azıcık daha dayan diyor, bi yandan ebe sen nasıl istersen öyle yaparız ama 5 cm olmuşsun sen buraya bunun için geldin vazgeçme deyip aklımı başıma getirdi . Kendi sancılarım olsaydı yada belli bi açıklıkla gitseydim eminim çok daha kolay olacaktı , nasip diyelim . Başladım sancımı içimde yaşamayı yatağa yüzüstü kapandım yaylanarak sancımı karşılamaya başladım zaman geçmek bilmiyor, yine aldım topumu girdim suyun altına bı yandan eşim belime masaj yapıyor , sonra içimden pıt diye bi ses geldi anlayamadım ayağa kalktım galiba suyum geliyor dedim. Geçtim içeri ebeye söylemek aklıma gelmedi hiç , artık sancıları karşılayamaz olmuştum WC ihtiyacı hissettim lavaboya gittim kanamam var eşime seslendim ebeyi çağır diye , ebe kontrole geldi saat 10.55 muayene etti doğuruyorsun dedi. Ben hâlâ kaç cm diyip duruyorum 😊 ne cm doğuruyorsun sakın ıkınma gidiyoruz dedi doktorumu aradı hemen geldi canım doktorum 🥰 saat 10.56 doğumhaneye girdim 2,3 ıkınmada o muhteşem doğumu yaşadım sanki ben doğdum , o nasıl bir duyguydu nasıl biz hazdı . Anlatmaya kelime bulamıyorum ❤️ 11.02′de güzel kızım dünyaya geldi ten tene temas yapıldı , geç kordon kesilme oldu ve babamız kordonunu kesti 🥰 ne sancı ne ağrı hiç birşey kalmadı geriye , plesentamida aldım bu arada. Kesi vs olmadı benim küçük hanım başını yan yerleştirdiği için açılmam geç olmuş ve bundan sebep gelirken bana minik bir hediye bırakarak geldi küçük bir yırtılma var ve 3 dikiş . Ama sezaryenin yanında çerez , doğumhaneden yürüyerek çıkmak , hemen sütümün gelmesi bebeğimle ve dahası eve döndüğümde çocuklarımla kaldığımız yerden devam etmek büyük nimet benim için. Sezaryen kötü mü asla değil ihtiyaç anında büyük nimet, sezaryende de aynı gün ayağa kalkıp kendime yetebilecek şekilde ihtiyaçlarimi karşılaşmıştım ama özellikle ikinci doğumdan sonra 1 sene boyunca bel ağrısı çekmiştim gözüm korkuyordu açıkçası. Allah’a bin şükür ki gönlüme göre doğum yaşadım bende kızımla beraber doğdum 🥰 Allah isteyen herkese gönlündeki doğumu yaşamayı nasip etsin 🤲 yine olsa yine ssvd o doğum anına yaşamak için yine o sancıları çekeceğimi bilsem yine ssvd 💪 yanlışım hatam kusurum var ise yazımımda affola🌺 öncelikle evlat hasreti yaşayan herkese Rabbim tez vakitte evlat nasip etsin. Gebe olanlarada gönüllerinde ki doğumu nasip etsin 🤲 son olarak bebem 3.820 kg 50 cm doğdu. Bugün tam 1 haftalığız .
Bayramınız mübarek olsun 🤲 Rabbim nicelerine eşittirsin 🤲❤️🌺