Nurssss Suzaaann valla canım yol yakınken dön tabiki hamileyken de zararlı ama en azından bebeğin plesantası var direk ona gitmiyor plesanta onu zararlı maddelerden kokuyor diye biraz içimi rahatlatmaya çalışıyodum ama aklıma taki emzirme dönemi gelene kadar 8 inci ayımda artık mecbur bıraktım neredeyse bir aydır içmiyorum 37 haftalıgım çünkü emzirirken mümkün değil içmek hem kokucaz bebek sürekli kucagımızda olucak hemde süte direk geçiyo plesanta bebek arası bag da yok direk vücudumuzdan çıkan sütü içecek tadı bile değişiyomuş bebek sütü begenmiyo ve besin değeri düşüyor sütün bunu yapmaya hakkım yok diye düşündüm ben
PurpleTail Suzaaann hamile kalmadan evvel içiyordum çift çizgiyi gördüğüm gün bıraktım. O günden bu güne hiç içmedim canım da istemedi zaten😊
-hilal Suzaaann senelerdir aktif kullanmama rağmen bıraktım çok zorladı ilk üç gün hatta ağladım ama direndim şuan tiksiniyorum niye para vermişim zamanında diyorum
bebegimizibekliyoruz1 Linç gelmeden 😂 16+4 üz en başından beri içiyorum günde yarım paketi buluyor maalesef ne tiksinme ne de başka bişey yaşamadım şimdi elimden geldiğince az içmeye çalışıyorum biliyorum bebeğime zararlı içmedim zamanlarda müthiş bi baş ağrısı stres ve ağlama tutuyor beni oturup 2 saat ağladığı biliyorum maalesef
zeynepkaragoz bebegimizibekliyoruz1 herhangi bi sıkıntı olsa kontrollerde belli olur mu ? Bende iciyorum maalesef biraz stresli hayatım var ve duygusal biriyim kafama bişey taktıgımda direk sigara geliyor aklıma ama aynı zamanda korkuyorum da azalttım eskiye göre ama merak ettiğim sey herhangi bi sıkıntı oldugunda kontrollerde belli olur mu acaba
Pammuk Ilkayy aslında doğru olan öğrenir öğrenmez değil gebelik planmaya başldışı an bırakılmalı kan temizlensin zaten kanın sigaradan arınmadı 3 4 ayı buluyor
Serpilbb Ilkayy en güzelini yapmışsınız bırakarak ama o 2 ayki yaşadığınız stresin bebeğe nasıl bir etkisi olur peki ?
Ilkayy Serpilbb Ben öğrendiğimde daha 4 haftalıktı bebek 2 aylık sürecinde bebek pek sitresi hissetmiyor canım Daha yeni et parçasına gelmiş oluyor cünkü 3 aydan sonrası çok etkiliyor bebeği
Tunammm Ilkayy Yazdıklarınızda çok haklı olabilirsiniz ama bişey sormak istiyorum :) duman direk bebeğe mi gidiyor ? :)
Ilkayy Tunammm plasantadan hepsi gitmesene duman gidiyor ben düşük tehlikesi yaşadım 5 gün hastanede yattım doktorum üstüne basa basa söyledi İlkay bak sigara içmiyorsun dimi diye. Düşüğe kadar yol açıyormuş o korku bile yetiyor
bbbusrra-1 zeynepkaragoz öyle stresli hayatım var ki ve 2 paket sigara tüketen insandım şimdi hamileliğimden beri birşey olcak korkusundan bebeğime fırt bile almadım🙏🏻
bebegimizibekliyoruz1 zeynepkaragoz evet detaylı ultrasonda falan belli olabilir organ gelişmesi vücudu falan hepsine baktıkları için herkes herkese sallıyor boşver herkesin bebeği kendine
-hilal zeynepkaragoz bi tek şuan değil ki ama doktorum bana şey demişti doğuyor büyüyor ama zamanla hırıltılı nefes almaya başlıyor
PurpleTail Nurssss valla ben de öyle zannediyordum ama ne yazıkkı nikotin ve karbonmonoksit direkt olarak plasentadan geçip ve fetüsün dolaşımına karışıyormuş.Mesela kafein de öyle 😒 o yüzden gebelikte kahve tüketimini de sınırlandırıyorlar. Toptan bırakmak en iyisi zor ama herşey bebişler için.
Berika18 Nurssss sigaranın içinde ne kadar zehir varsa senin kanına geçiyormuş aynı kan çocuğunun vücudunda da dolaşıyor. Kim söylüyor bunları size geçmiyor diye ben kaç tane doktora sorduysam öyle söyledi insanlara kulaktan dolma bilgiler vermeyin lütfen. Bende içiyordum hemde çok ama o zehirli kan çocuğumun vücudunda dolaşacağını düşününce bıraktım.Bırakmayanı da yargılamam ama yanlış bilgi vermeyin lütfen
Pnryr Nurssss aynen bende bırakamadım ama 1 tane içiyorum belli saatte peşine büyük tuvaletim de geliyor :=) artık resmen 1 sigaraya bağlandı tuvalet sorunum da kabızlık kalmadı
Redpepper İlk 3 ay maalesef içtim günde 1 tane. Sonra bıraktım ağzıma sürmedim. Bırakmaya çalışın, hiç değilse azaltın, elinizden geleni yapın, hiçbir anne adayı tabiki istemez bebeğine zarar vermek ama bu bağımlılık da berbat bir olay