dilekyerekaban 15.Hᴀғᴛᴀᴅᴀ 2 ᴅᴏᴋᴛᴏʀᴀ ɢɪᴅᴇʀᴇᴋ şᴜ̈ᴋᴜ̈ʀ ᴏ̈ɢ̆ʀᴇɴᴇʙɪʟᴅɪᴋ ᴄɪɴsɪʏᴇᴛɪᴍɪᴢ ᴇʀᴋᴇᴋ ʙᴀʙᴀᴍɪᴢ ᴇɴ ʙᴀşɪɴᴅᴀɴ ʙᴇʀɪ ʜᴀᴍᴢᴀ ᴅɪʏᴏʀ ʙᴇɴ sᴇᴠᴇᴍᴇsᴇᴍᴅᴇ ᴅɪɢ̆ᴇʀ ᴀᴅɪɴɪᴅᴀ sᴇɴ ᴋᴏʏ ᴅɪʏᴏʀ ᴏ̈ɴᴇʀɪʟᴇʀɪɴɪᴢɪ ᴏ̈ɢ̆ʀᴇɴᴍᴇᴋ ɪsᴛᴇʀɪᴍ ᴄᴀɴʟᴀʀ
Han34 Kız olduğunda annesinin adı,erkek olduğunda babasının adı. Bunun için baskı görüyorum. Riskli bir gebeliğin üstüne bir de bu stresi yaşıyorum ben de. Ne yapmam gerek bilmiyorum,nasıl bir Çözüm bulabilirim.göbek adı seçme hakkı nerdeeee
MelikeDB Han34 nasıl bir çözüm buldunuz acaba ben daha yeni hamile kaldım ve daha hamile kalmadan bile bunun tartışmasını yapıyorduk. Bu konu beni strese sokuyor
Ftmnnr Han34 valla ben de açıkça söyledim dedim kimsenin adını koymayacağım zaten benim babam istemiyordu sevmiyor yani öyle şeyleri karşı tarafın babası da bir tane torunu var zaten kendi adında başından beri kendi babamın adını koymamı istiyordu sonra dedim ben istemiyorum babam da istemiyor o da bir şey demedi artık
Yaren-kayranik MelikeDB ben herkesin içinde en başta söyledim aileden kimsenin ismini katmıcam aynısını bende yaşadım diye kabul ettiler hepsi de baştan söyleyin bence sonra daha da sıkıntı oluyor
Makbule_ MelikeDB 34 haftalık olduk kâbus gibi geçiyor o kadar benimsenmiş ki babasının ismide Necmettin küçücük çocuğa nasıl Necmettin diyecem diyorum biliyorum cirkin ismi var ama beni zorda bırakma diyor kızım Muhammed koymak istiyor hep Muhammed diye severdi kardeşini şimdi ne olacak diye sorulduğunda dedem kızıyor Necmettin olacak diyor mapacam hiç bilmiyorum
Femay Makbule_ kayınpederin yanında lafı ortaya atın koymıcam diye. Eşiniz zor durumda niye kalıyor isim koyulmadı diye anlamıyorum ya. Ben isim konusunu eşime devrettim o koyacak desin sizden için. Sizde aklınızdaki ismi ortaya atın. Oğullarına sözü geçer ama size geçmez. Konuda kapanmış olur
Birisi00 Makbule_ Eşim 9 ay boyunca Babamın adı olacak dedi. Ben olmayacak dedim. Daha hastane için isimli tulumu bile yaptırmamıştim onun yüzünden. Gittim 38. Haftada isimli hastane çıkisi yaptım. 🤣 Doğunca da dogurdugum hastane kimlik çıkarıyordu. Orda çıkarmaya karar verdik benim doldurmam gerekiyormuş formu. İsmini Ali Aslan olarak yazdım. Ve koydurmadım ahahaha . Şimdi bana hakkını helal etmiyor bu konuda 😂😂
Makbule_ Femay eşimle akrabayız ama uzaktan etrafımızda herkes ilk çocukarına anne babalarının ismini koydu kınanacak durum yani ben hiç sevmiyorum bu durumu hatta bu gğnlerim aklıma gelse evlenmezdim diyorum o derece isim stresine girdim
Femay Makbule_ ayyy kınasınlar ya insanlar ne der diye mi yaşayacaksın canım benim hamileliğini de zehir ediyorlar. Bu iş eşinde bitecek onu işle yavaştan..
MelikeDB Makbule_ eşimin ailesindede herkes ilk toruna anne baba adını vermiş benim ailemde böyle bir şey asla yok çok garip karşılanır hatta. Eşime ne zaman kız hissediyorum desem annesinin adınj söyleyip duruyor. Kayınvalidemin yanındada istemediğimi ve koymayacağımı belirttim son ana kadar direneceğim 😅 o kadar ağrıyı çileyi çektikten sonra kayınvalidemin adını koyamam vallah
xJade Makbule_ Ailede Bir tane Necmettin var zaten ikinciye ne gerek var anlamıyorum. Sanki sultan Süleymanin torunu. Dedeside gayet normal bir birey yani ismini yaşatacak bir durum göremiyorum. Ayrıca adam hayatta sanırım. Zaten yaşayan birinin adını mı yaşatacaksınız. Çok mantıksız. Ben çocuğum yokken mevzu açılınca diyordum kimsenin adını koymam diye şu an kimsenin cesareti yok. İsim bile öneremiyorlar. Egemen koyacağız dedik. Herkes daha doğmadan benimsedi. Sonuna kadar diren 🫶🏻
Makbule_ Femay bugün bana senden bişey istiycem hayır demiyecen diyor hemen anladım tabi ben oğlumun adını Buğra koyacam ileride çocuğumla dalga geçecekler ikinci ismi olacak madem sen babayın adını koyyosun bana da karışamazsın dedim
Makbule_ MelikeDB bu gelenekler ne kadar saçma ya herkes kendi ismini yaşatsın kayınpederin yanında demedim hiç ama diğer ortamlarda hep söylerim ne kadar saçma bi durum diye
Makbule_ xJade bir değil iki tane kayınım yokmuş yeter zaten ona da herkes ben dahil neco diyoruz annesi ve dedesi var bi neco demeyen eğer necmettin olsun kayınpederin yanında neco derim ayrıyken kendi beğendiğim ismi ek olarak buğra koymak istiyorum buğra derim