zeynepemiromer Deletedmom27272 eşimin işi o tarafta bizde o taraflar da bakıyoruz aslında kiralar iyimis çevre nasıl acaba
Deletedmom27272 zeynepemiromer açıkçası bizim oturduğumuz yer çevik kuvettin orası dolayısıyla polis çok çoğunlukla dairelerde hep bekarlar var ve suriyeli çok bayrampaşa da orta mahalle ve yenidoğan mahallesini tavsiye ederim oraları çok temiz ve ferah mahalleler ama kiralar 1500-2000 arası biz tanıdık olduğu için 1300 veriyoruz 2+1 80 m yan dairemizi 2000 tlye verdiler kiraya.
zeynepemiromer Elif_Eda gerçekten canım çok doğru dedin vallahi iki kez düşünüyorsun alacağın şeyi inan ki manavdan almıyorum pazarı bekliyorum sebze meyve için bi kaç kuruş kar olur diyorum yani yazık vallahi şu durumlara üzülüyorum ne yapsak da bu böyle devam edecek herkes kan ağlıyor ama ses yok ülkenin gündemi boş boş konular olacağına bunlar olmalı ya herkes geçim derdinde bazen diyorum belki bir iki yıl sonra diyeceğiz 2021 iyimis ne kadar ucuzmus herşey diye herşey 5 10 katına çıkıyor her sene çünkü
Elif_Eda zeynepemiromer Kesinliklee öylee önceden 20 tl yee market arabasınıı dolduruyorduk annemle şimdii içler acısı..😐Ödüyorsun ama ne aldığını bilmiyorsunn saçma sapan işler..Bende azıcık azıcık alıyorım marketten pazara akşam üstüne doğru gidyorum yemeden de olmuyor çocuğa vitamindir odur budur..🤷🏻♀️Üzülüyorum vallahii para nereye gidiyor diye hesaplıyoruz eşimle artık sürekli farklı taktikler uyguluyoruzz yeminle böyle yapsak hem nereye gittiğini falan biliriz ederiz diye de zor amann 😔Kimsenin bizi göreceğii yok yine açıkta değiliz çok şükür amaa ben şuna üzülüyorum kendi ülkemde yoksulluk sefillik çeken biz oluyoruzz..İçler acısı bir durum Allah bildiği gibi yapsın aklık fikir versin ne diyim..Herkes merhamet duygusunu kaybetmişş.Kşmseden medet ummamak lazım..Ne eskinin saygısı var ne yardımlaşması var ne bereketi var..Parası olan zaten fakirlere versee ülkede kimse aç kalmaz..Ama denge yok bu dünyada ya çokk zenginsinn ya da yerin dibindesinn nett durum bu
zeynepemiromer Deletedmom27272 anladım canım ama en azından yol parası olmaz diye düşünüyoruz yani oraya o kadar versek bari yakın olur yol parasından kirpariz
Deletedmom27272 Elif_Eda o kadar doğru yazmışsın ki ama öyle bir kesim var bu forumda görüyorum 3 çocuklu kirada eşi çalışıyor çok iyi geçiniyorum falan yazıyor anlamıyorum valla hiç mi kaşar peyniri almıyorlar, çay , yağ nasıl geçiniyorlar hayret
Elif_Eda Deletedmom27272 Ben sana söyliyimm ya istanbulda yaşamıyorlar kiraları uygun..Ya da aileden destek alıyorlar durum bu..Ya yemin ediyorum binde bir dışardan alıyoruzz yemek ya o da indirim falan olunca he yanii yoksa yok..Canının birşey isteme lüksünn yok..Televizyonlar reklamlarr hep yemek doluu önceden gerçekten ahlak saygı vardı hiçbirşey kalmamış ya..Benim babannemler falan hep kadınlar falan toplanırdı biri mesela yemek tarifi vericek ya da atıyorum birşey dicek ayıptır söylemesi bende fasulye yapmıştım diyordu meselaa şimdii görgüsüzce sizde bu varmı ay yok ondan bıktık onu yemem buna dokunmam onsuz olmaz onu nasıl yiyorsunuz gibii itamlarr 😑 Ordan kalkıp gitmek istitorum o ann..Bilmiyorum tek bana sinir bozucu geliyor..Ya birikim yapıyorsunn dişinden tırnağından ya birşey oluyor hopp gidiyor diyorsun ki cana gelmesin mala gelsin diyorsun veriyorsun ama olmuyor işte geçimm sıkıntısı para düşünme derdii hesap kitapp..Alışveriş fişlerinii saklıyoruzz ya nereye gitti para nerde ne uygun karşılaştırıyoruzz.Napalımm
Tugbamete zeynepemiromer öyle canım bizde bulana kadar parayı faize koyalım getirisiyle kirayı ödeyelim bulunca kredi çekelim falan diyoruz ama bilmiyorum çok zor bu devirde Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah kendi evinizi almak nasip olur birgün 🙏🏻
zeynepemiromer Elif_Eda aynen öyle canım tüm düşüncelerimi anlatıyorsun ben de hep bunu diyorum valla kendi ülkemiz de halimize bak vallahi biz de her ay eşimle yeni yeni taktikler uyguluyoruz şunu şöyle verelim şunu şu kadar verelim diye diye birşey de olduğu yok çünkü paranın değeri kalmamış ki ekonomi içler acısı
1Sevda zeynepemiromer Büyükçekmece civarındayım gerçekten kiralar ateş pahası malesef ben şuan 850 ye oturuyorum çok uygun eski kiracı olduğum için bundan 3 sene önce şimdiki evden çıkacaktık ev sahibi bu evi başkasına 1400 e vermişti bizde vazgeçtik tekrar yerleştik şuan 1500 den aşağı kira yok zamları da 100 yada 150 yapıyor
zeynepemiromer 1Sevda evet ya aşırı pahalı her yer şuraya kaç kişi yazdı her yerden ama hiç farklı bir yer yok uçmuş her yer sadece uçak kira olsa iyi herşey uçtu
Deletedmom27272 Elif_Eda aynen çoğu zaten istanbul dışı yerde yaşıyor ya köyde ya ilçede 400-500 kira veriyor köye yakınsa zaten meyve sebze süt yumurta daha ucuza alıyordur. Pizza söyleyelim değişiklik olsun diyoruz 60-70 lira içim acıyo yani her şey ateş pahası nasıl birikim yapsın bu millet bende çalışıyorum eşimde çalışıyor mutfak alışverişi toplu yapsakta hep ufak tefek eksikler çıkıyor yine para gidiyor Allah yardımcımız olsun çok zor geçinmek çalışıp çalışıp istediğin hayatı yaşayamamak zoruna gidiyor insanın
Elif_Eda Deletedmom27272 Aynen öyle canım benim aynı yağla kavrulmaya devamm..Vallahi zeytinyağı çabuk bitmesin diye yemeklere margarin de koyuyorum az ondan az ondan..Yağa zaten dokunulmuyorrr.Bşrde haberlee faturalara bilmem ne kadar zam yapılacak diyr uyarı veriyorlarr..Ulam millet korkutan fırınıdır tost makinesidir kettle bunları açamıyorr sen zamm diyorsun 😃 gülsek mi ağlasakmı bilemedimm cidden..Ocaklarıda yakmıyslım isterlerse kiremit ne biliyim tuğla kemiririzz
Curcu 2+1 zeytinburnu 1700dü 1950 yaptı biz hesapladık fazla dedik 1900 yaptı geri. Eşimin zaten maaşıa azalıyor ikinci yarı yılda ben de çalışmıyorum kıt kanaat geçiniyoruz
Biranne2meyve VeraVrea peki sana mı yazdım ben acaba kişinin zoruna gitmedi de senin niye gitti onu anlamadım enteresan ? 🤷🏻♀️