Denizin Gulcingezer canım hazır ve çiğ hiçbirşey tüketme , süt ve süt ürünleri tüketmeye özen göster , tavuk yada kırmızı et iyi pişsin ama
Mgokkilicc Gulcingezer Mayonez, çiğ hamur, az pişmiş yumurta, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri,Sezar sos, yarı pişmiş et, çiğ balık. Bugün başka bir uygulama bildirim olarak gönderdi 🤗
ozlmayktkrmm Gulcingezer cips , hamburger , salam sosis ha birde sıcaklarda tavuğa çok abanma Allah korusun tavuk risk bu havalarda
Meleekdincc Gulcingezer Ton balığı gibi balıklar içerisinde çok fazla civa olduğu için önerilmiyor onun dışında işlenmiş etler tam pişmemiş yumurta midye bitki çayları pek fazla önerilmiyor hamilelikte 🌺
Elcnbykckr Hazır paketlenmiş gıdalar, asitli içecekler bunlar genel olarak zararlı. salam,sosis falan
Kubbbraa Gulcingezer canımın çektiği ne varsa zararlıları da daha az tükettim yemesem cidden uyuyamıyorum rüyama giriyo yiyene kadar🤤😂😂
MommySharkdutdutdutut Hm ilk aylara ve son aylara gore degisir 😊 Mesela hurma ilk aylarda maydonoz tavsiye edilmez Kola vs bunlari abartmadan icebilirsin kendini asla sınırlama 😊 Ozellikle çiğ et ürünleri az pişmiş yumurta vs bunlar bakteriye sebep acar toxoplazma riski taşır😊 Cips vs de yiyebilirsiniz cigkoftenin etsiz Olanından da Yenilebilir 😊 Herşeyin fazlasi zarar💐
Gulcingezer MommySharkdutdutdutut cok tesekkur ederim guzel bilgileriniz icin bi kac tanesinden suphep vardi maydonoz nane kiraz gibi ? Bi de cig kofte zararli midir diye dusundum?🙏🏻
MommySharkdutdutdutut Gulcingezer çiğköftenin etsiz olanından rahatlıkla yiyebilirsiniz💐 Kiraz kanı sulandırır diyorlar nar da aynı şekilde ama 1 2 kova yemeyeceğimiz için sorun yok 😁
Elcnbykckr Gulcingezer etsiz cigköfteden korkmayın canım isteyince yiyorum yani kola falan da bazen bi bardak iciyorum. Sadece işte çiğ yicekler falan sıkıntı ilk aylar maydanoz diyorlar söktürme özelliği varmış son aylar hurma rahimin açılmasına sebep oluyo
Gulcingezer MommySharkdutdutdutut cok tesekkur ederimmm bir cogkofte bagimlisi olarak nefsimi koreltecek kadar bile olsa yeter🙏🏻 Baska ilk aylarda yenmeyen ne var acaba ?
Gulcingezer Elcnbykckr cok tuhaf ya aslinda hurma rahmi acma ben bilmiyordum mesela sizden duyuyorum cok tesekkurler 🙏🏻🙏🏻🙏🏻😇
MommySharkdutdutdutut Gulcingezer Bitki çayları içmeyin , hurma , gibi şeyler başka da yok zaten öyle😊 Kendinizi kasmayın bu yazdıklarım dışında herşeyi rahatlıkla tüketin 😊bazi şeylerde aşırıya kaçmayın 😊 Haftada 1 balık tüketin küçük balıklar olsun hamsi veya palamut somon gibi 😊buyuk balıklarda. Cıva cok oluyor tavsiye edilmiyor. Ton balığı tuketmeyin, konserve tarzi ürünleri de aynı şekilde 😚
Gulcingezer MommySharkdutdutdutut bitki caylari da evet duymustum baya sorun yaratiyormus sanirim tesekkur ederim bilgiler icin super oldu 🙏🏻 Hepsine dikkat edicem 🤩
Mgokkilicc Gulcingezer rica ederim Google da falan bazı yerlerde çiğ eti çıplak elle bile ellemeyin diye yazıyor bunu ben yapmadım fakat okumuştum bunuda söyliyim 🤗
Sena1208 Drf kirazın kan sulandırıcı etkisi olduğu için doğuma yakınsanız tüketmeyin doğumda kanama riskini arttırıyor.
Oyilmaz Bu konuda uzman olarak yaziyorum; Salam,sosis,sucuk (nitrit nitrattan dolayi) Konserve balık ve dip baliklari (civadan dolayi) Asitli icecekler(icerikten dolayi) İyi pismemis yumurta(zehirlenme riskinden dolayı) Çiğ süt (bakteri kaynakli) .. abur cubur elbette herkese zararli ama ben bile cok canim istediyse 1-2 tane yiyebiliyorum. Temiz icerikler her zaman en iyisi tabiki.
Gulcingezer Oyilmaz guze bilgileriniz icin cok tesekkur ederim hepsini not edip dikkat edicem elinize saglik🥰
Gulcingezer ozlmayktkrmm et yemeyince tavuk yerim diyodum ama o da mantikli ne yiyecegimi sasirdim et yok tavuk sknti🙈🙈