• Gebelik
  • İç çamasırında sürekli ıslaklık acaba suyum mu sızıyor?

Bende bu genelde 1-2 aydır hemen hemen oluyor doktora her gittiğimde de suyumun normal oldugunu söylüyor bebek hareketleride iyi. Eger bir sızma azalma olsa söylerdi gibime geliyor ama yinede merak ediyorum günde 3-4litre suda tüketiyorum dikkat ediyorum ama acaba enfeksiyon baslangıcı yada mantar mı oldum🤨 29+1 haftalığız suanda öyle ağrım falanda pek yok cok sükür ama 2gün sonra randevum var doktoruma bir söyliyim kesin olarak. Az önce bacak aramda ıslaklık vardı mesela havalarda sıcak cok terliyorum ondan da olabilir mi acaba korktum biraz basına böyle bişey gelen varmı?

Aliasafmom Benim de aynı her gittiğimde söylüyorum, normal akıntıdır suyunda azalma yok diyor. Ama artık çamaşırı ıslak görmekten bıktım

Aliasafmom canım bende 24.haftalık hamileyim sürekli ıslak afedersiniz sıcaktan arası terliyor vede idrar var iken bekliyorsam fark etmeden kaçıyor benimde iç çamaşırım önden arkaya ıslanıyor sürekli değiş yıkan yoruldum

@Kuben evet ya havalarda cok sıcak acaba ondan mı yoksa hamilelik hormonlarından normal olan birşey mi anlamadım

Ben de 24+3 teyim hep ıslak oluyor, deri koltukta oturyorm işte ona bağlıyorum terden diye düşnüyorum ama su olabilir mi ki🤨

@Babymoomy Doktoruma sorucam canım 2gün sonra gittiğimde sürekli duş yapıp iç çamasırı değişmekten bende yoruldum bide insan merak ediyor Çeşme gibi nerden geliyor bu derenin suyu diyorum 😅😅

@Durunbigeldim Herkeste bu aralar aynı problem var galiba ama sebebi ne acıkcası merak ettim. Hamilelik hormonları mı tetikliyor yoksa sıcak hava mı bilemedim. Siz doktorunuza sordunuz mu peki birsey dendi mi ?

Aliasafmom aynen sormaktan zarar gelmez sor bence da yazın hele daha kötü oluyor hemen bacak aram pişik oldu

@HipnozX Bazen amniyo zarından sızıyomus öyle diyenler vardı burda okumustum bende korktum biraz merak ediyorum. Ama 2günlük bir durumda değil nerdeyse 2aydır böyle 🤨 Doktoruma sorsam iyi olcak yoksa strese giricem iyice😒

Aliasafmom Ben 31 haftalığım şu an. Ama bu durum bayadır var. Heralde o kadar zamandır suyum azalmış olurdu. Ama hep normal diyor

@Babymoomy Bu gidişle bende pişik olcam ya bide en sevmediğim şeydir yürüyemiyor insan bacakları birbirine sürttükçe yanıyor tahriş ediyor. Siz bu sebepten hiç doktorunuza gittiniz mi yada sordunuz mu bişey dedi mi ?

37 haftalığım benim 1 aydır hep öyle bende suyumun sızdığını düşünüyordum ama normal akıntı bence cünkü benim doktorumda her gittiğinde suyun çok iyi diyor

@Kuben Aynennn tamda bende olanda bu bende de bayadır var yani 2aydır kesin olarak böyle ve baya geliyor her seferinde defalarca değiştiriyorum saniyesinde yine aynı. Doktor suyun normal diyor eger azalsa uyarırdı yada incelerdi diye düşünüyorum ama sebebinide merak ediyorum havalardan mı acaba 🤨

Aliasafmom 1-2hafta oldu gideli canım
                  sordum sıcaklardan terliyor birde bende enfeksiyon var sürekli ıslak o yüzdendir dedi ama ben idrar kaçırıyorum farkındayım

@elifinannesiiii Özellikle sordunuz mu peki su geliyor ıslaklık oluyor resmen diye kontrol etti mi yada neden oldugu hakkında bişey söylediği? Bazen amniyo zarından sızıntı oluyomus emin olmak içinde burda okumustum bir kaç kişiye amnisure testiydi sanırım o testten yapmışlar. Size böyle bişey dendi mi?

@Babymoomy Anladım canım evet sıcak havanın etkisi var bende öyle düşünüyorum ama idrar kaçırma konusunda emin değilim kaçırmıyorum gibime geliyor ama oladabilir. Bir sorup muayne olsam iyi olcak 🤷‍♀️

Aliasafmom sıcaklardan da olabilir enfeksiyon da olabilir. Ama doktor test yapmaya bile gerek görmeyince bir şey de diyemiyor insan. Sağlık ocağında idrar testi yaptırmıştım enfeksiyon çıktı ama az miktarda. O kadar miktar böyle akıntıya sebep olur mu bilemedim. Aile hekimi bu enfeksiyon seni çok rahatsız etmez demişti

@Kuben Bende bir idrar testi veririm bişey demezse cünkü akıntı değil normal ıslaklık su oluyor resmen sanırım mantar yapıyomus bu ıslaklığı ama emin değilim neden oldugu hakkında. Su sızsa ultrasonda azaldıgı belli olurdu heralde diye düşünüyorum hep normal diyor cünkü