Mustafakemalinannesi
Ben bir tuvalet eğitiminde ne yapılmaması gerekiyorsa mecburen yapmak suretiyle eğitim verdim . Kendi evim yok su an yurtdisinda yasiyordum dogum icin ailemin oldugu şehire geldim bi annemde bi kayinvalidemde kalıyorum sürekli yer değişikliği oluyor ama ben de kardeşi dogmadan öğrensin diye zorlamadan öğrensin diye dedim bi başlayalım ve oldu. 3 yaşına girmeden 1 ay kadar önce başladım sayılır. Lazimlik ve klozeti beraber kullandım . Hatta zaman zaman alaturka ya bile tuttum su an hicbiseyi yadirgamiyor. 2 3 gun normal bezini açıp yaptırıp kapattım bi alışsın tuvalete otursun diye . Baktim hemen yapiyor tuvalete oturunca 3 günden sonra külot giydirdim gündüzleri ,geceleri bezledim. Kaka cok problem oldu asla yapmadı 1 ay boyunca tuvalete. Sonra onu da çare olarak evde belli yaptığı yerler vardı lazimligi oralara götürdüm zaten cocuklarda kakayi saklanarak yapma oluyor dedim mahremiyet istiyor demekki lazimliga oturttum ben simdi burdan çıkıyorum bitince bana seslen dedim kapiyi kapattım o da yapınca haber verdi . Zaman zaman eline istediği bir oyuncağı aldi onla oynarken yapti bitince haber verdi . Yani kısacası kaka icin mahremiyet istiyor ben de ona ayak uydurdum cocugu okumak gerekiyor her çocuğun istediği farklı her kural her cocukta işlemiyor. Ilk baslarda 20 dk 30 dk da bir götürdüm 1 aydan sonra artik ciddi tutmaya başladı simdi yazın terle de cok su attığı icin o kadar tuvalete gitmiyor ve söylemeye başladı. Bazi cocuklar 2 3 günde ogreniyormus bizim 1 ayi net buldu cok zor bir süreç. Kolay gelsin ama çocuğunuzun hazir olup olmadığını iyi anlayın cunku daha önce 4 gun denedim ne yaptığının farkındaydı sanki kaslarini kontrol etmeyi bilmiyordu hic lazimliga bir damla yapmamıştı ne temizlendiginde bi rahatsızlık farkındalık vardi ben ne onu ne kendimi zorlamadan bıraktım yaklasik 2 ay sonra tekrar denedim . Uzun oldu ama bu süreçte ben cok tuvalet eğitimiyle alakalı seyler okumak istemiştim belki degisik bir bakış açısı olur size de diye ayrıntılı yazdim