Lillysmom Kesinlikle aynı değil.. ilkinde nasıl olduğunu anlamadım bile güle eglene geçti, ikincisi burnumdan geldi 8 aydır yatıyorum.. hareket etmem yasak vs vs ikincide de rahat atlarım dedim ama varlığına sukrolsun 😊🙏
DefneRana Fsm iki bebeğim de kız 👧🏻 ilkinde o kadar rahattım o kadar keyifli ve kolay geçtiki anlatamam son güne kadar hep hafiftm her işimi hallediyordum. Şimdi yaklaşık 6-7. Haftadan beri inanılmaz zor herşey. Mide bulantısı mise yanması bel ağrısı hatta komple vücut ağrısı oldukça ağırım yerimden kalkamıyorum yürümekte bile zorlanıyorum 🥺😩
Miniikanne Fsm bence bır cok etken var canım elbette her hamılelık bır degıl her cocuk ozel her hamılelıkte farklı seyler yasıyo olabılırsın bu senın bunuenlede alakalı ılk hamılelıkte mıde bulantısından cekersın ıkıncıde kansızlıktan degıse bılır yanı o bebegın ıhtıyacına ve hormonlara baglı
Mugegem Fsm yooo her hamilelik aynı değil oğluma hamileyken kilolarca limon yemiştim her sabah uyanınca ve her aksam yemeğinden sonra mutlaka kusardım düzene binmişti artık. Cok yemek yemezdim 18.haftasında kıpırtılarını hissettim çok rahat uyurdum hiç derdim yok gibi yer farketmeden heep uyurdum. İlk hamilelik diye herseyi çok heyecanlandırıyordu ay tekme attı ay aşerdim ay ayagım ay kolum iyice nazlanmıştım. bundaysa ilk aylarda her an kusabilecek haldeydim 15.hafta gibi kıpırdanmaya basladı sabah öğlen akşam şalgam aşeriyorum bazı zamanlarda içiyorum midem bulanıyor kusuyorum kokusunu alınca yine canım çekiyor yine içiyorum tam kısırdöngü. Yine cok yemek yemiyorum. duygu durumum her an değişken. Gram uyku yok uyuyamıyorum gece gündüz cit sesine ayaktayım. Hamile oldugumu da unutuyorum bazen. İkincinin en zor yanı ilkiyle arasında fazla bir zaman olmaması çünkü oğlum 22aylık kucak istiyor ilgi istiyor bu yoruyor beni
Fsm Mugegem evet bir xocuktan sonra ikinci hamilelik daha zorlaşıyor benim de kzim 1 yaş 3 aylık çok yipranicam diye düşünüyorum şuan bile.zorlaniyorum karnıma çıkıyor beni uyutmuyor üstüme cikiyor ilgi istiyo uykumu hiç alamiyorum
Lavin00 Fsm Üçüncü hamileliğim üçü de erkek hepsinde farklı durumlar yaşadım. Ha benzer yanları da çok ama farklı olan kısımlar yaşla ve ikinci üçüncü gebelik yaşanması ile ilgili galiba, ben ona bağlıyorum.
Mugegem Fsm hamileliğin ilerleyip karnın çıkınca cok daha zor olacak. Bazen diyorum ki bu bebeğin dünyada kısmeti var ki oğlanın o kadar zıplamalarına tekmelerine kucakta taşınmasına rağmen sıkısıkı tutunuyor hergün kucakta merdiven cıkartıp indiriyorum bir günde istemese 15-20defa kucak istiyor. Ağırlaştım herseyini yapamıyorum bazen. allah acılarını göstermesin zorlugu şimdiden belli.
Fsm Mugegem Maşallah sana canım valla iyi kaldırıyorsun ben şimdiden kaldırmakta zorlanıyorum ilerde hiç kaldiamam Allah güç kuvvet versin bize inşallah aynen tutunacagi varsa hicbirsey olmaz canim