8 ay olmuş foruma üye olalı.. Aylardır kullanıyorum uygulamayı o kadar çok şey öğrendim ki burada… Güzel dostluklar da kurduk, ekibe dahil olmakta kısmet oldu. Bunun için teşekkür ederim zorda olsa güzel şeyler başardık @adm :)
Çatı muayenesi postum var oradan ve bir çok paylaşımda hep normal doğumu istediğimi ve kendimi nasıl cesaretlendiriyorsam başkalarına da aynı şekilde tavsiyeler verdiğimi bir çok kişi bilir… Çatı muayenemde normal doğum yapabileceğimi öğrendim ve havalara uçtum çünkü istediğim buydu 4-5 doktor değiştirdim emzirme dostu hastane ve normal doğumu destekleyen doktor bulmak çok zordu… Şükür her şey normal gidiyordu fakat plasenta kireçlenmesi ve bebeğin iri olmasından dolayı 40ı bekletmeden doğumu başlatmam lazımdı saatlerce yürüdüm iş yaptım 1 hafta sonunda sadece 1 cm açıklığım vardı başı kanala yerleşmemişti. Pes etmedim elbet tekrar yürüdüm aktif bi şekilde, doğumdan bir gün önce akşam tam 5 km yürümüşüm. :)) Günümü geçirdim, 60larda sancı ve 1 cm açıklıkla kalakaldık maalesef… Doğurmak için ümidim olmasa da 07.07.18 kalktım ve doğurmak için güzel bir tarih dedim kendi kendime. Ablama da mesaj attım doğurmak için güzel bir tarih diye. 😊 Evimi topladım alışverişe gittim, komsularımın her zamanki gibi yollarda doğuracaksın laflarıyla eve geldim 😊 Bir şeyler hazırladım, 1 koca bardak rezene çayı yaptım içtim biraz. Derken bi anda suyum gelmeye başladı, kızlar kesinlikle anlamamanız mümkün değil su gelişini kesilmiyor cok cok fazla geliyor ve akıntıyla hiç bir sekelde alakası yok. Eşimi aradım sakin ol ama doğuruyorum dedim 🤗 Doktorum ameliyattaymış beklerken çok heyecanlanıyorsunuz, son kontrolleri yapıp yol koyulduk. Yola koyulduk dediğim de yakındı 5dk sonra hastanedeydım :)) Maalesef ki hala 1cm acıklık ve bebek kanal gırısınde haftalardır orda 🤷♀️Doktorum zaten beni tanıdıgı ıcın sunı sancı vermek ıcın yatısını yapıyorum dedi gayet keyıflı gittim. Serum takıldı fitil verildi ama sancı sıfır, 10 dk sonra beklenmedık bir sekılde yavrumun kalp atısları 60a düştü. Suniyi kestıler 1 saat sonra tekrar actılar yine 10dk sonra kalp atısları 60a düştü… Allahım öyle bir his yok elim ayagım kesildi nstde o kalp atıslarının yavaslamasını duyunca. 😔Doktorum muhtemelen iç çatın dar suniyle rahimi kastırıp bebeği kanala itmeye calısıyoruz ama sığmıyor demekki zorluk yaşıyor yoksa bu kadar dusmez kalp atısı dedi.. Bebeğini riske atamam ameliyat olucaksın dedi tekrar suni veririm ama nstyı çıkardığımızda kalp atısları duserse sıkıntı yasayabılırız diyince ne kadar normal istesemde sağlık öncelik hiç itiraz etmedim ameliyat seçeneğini tercih ettim, çünkü doktoruma sonsuz guvenıyordum. Karar verir vermez beni almaya geldiler bi anda hiç hazırlayamamıstım. Bir yandan saçımı falan düzleştirmeye çalışıyorum. :)) Kendimi o sedyeye yatınca eşimin göz yaşlarını görünce beni tutana aşk olsun tabi :) Maalesef ağlayarak ve moralsız bır sekilde indim ameliyata, olacağa çare olmadıgını bildiğim için söylenmeden ama ağlaya ağlaya gittim ne kadar beni rahatlatmaya çalışsalarda doktorum şekilden şekile girsede yapamadım eve gitmek ıstedim içten içe, doğurmak istemedim. İçimde yaşadım bütün kaygıları nasıl girersen öyle cıkarsın dediler.. Ama ben gözümü açtığımda ilk söylediğim şey oğlum nerde oldu içimde tarıfsız bır mutluluk vardı, aşırı aşırı keyifliydim ve hıc endişe kaygım yoktu. ailemi ve oğlumu görmek istiyordum sadece. Odama geçtim oğluşumu getirdiler kucagıma verdiler odada 15 kişi var belki hepsi ağlıyor bi ben ağlamıyorum :) Ağlamayı bıraktılar neden ağlamıyorsun diye bana çatıyorlar :) O kadar mutluydumki sadece ona baktım ne ağlamak ne gülmek hiç birşey geçmedi aklımdan dondum kaldım resmen. Küçücük diyorlar neresi küçük kocaman bu diyorum😂 Rabbime şükürler olsun bu mucizeyi bize yaşattığı için 🙏
Sağlık konularına gelelim:) Muayene oldum karına bastırma olayı alttan muayneler hiç biri zorlamadı beni şahsen ya bana denk gelenlerın eli hep hafif yada azıcık abartılyor olabilir dayanılmayacak sıkıntılar değil hiç biri biraz dirençli olmamız şart 👍Kesinlikle depend almalısınız dıkıslerı gram hıssettırmıyor ve ayaga kalkarken karnınızı tutuyor bıraz taşma sorunuda yasamadm ve kesinlikle her işinizi kendiniz yapın wcye ilk gittiğimde bile tek gittim üstümüde tek değiştirdim bunlar hep güven veriyor 👍 Gece 2de kaldırıcaklardı ayaga ama cok sıkılmıstım dayanamadm geldiler erken kaldırdılar iyikide kalkmısım azıcık zorlanır gibi oldum ama o andan sonrada hep kalktım üstünden 2 gün gecti kendi kendime kalkıp yatıyorum. Sezeryanımın 2 olumsuz yönü oldu biri oğlumun her ağlamasına ayağa kalkamamam ve sütüm gelmedi henüz her yöntemi deniyoruz ama duş alamadığım için gelmiyor olabilir inşallah eve gıdınce gelır dua edın 🙏 Doktorları beklıyoruz bu arada muayene edip taburcu edecekler oğlumun karnı tok uyuyor eve gitmeden 8 aydır birbirimize destek olduğumuz sizlerle paylaşmak istedim 🌸 Uzun hikayeleri hep sevmişimdir mümkün oldugunca detaya girmeye calıstım fazla oldu sanırım 🙈 Hakkınızı helal edin hanımlar Rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın inşallah her kadının hak ettiği tarifsiz bir mutluluk 🌸
3800gr 54cm doğdu Tuna’m 💙 geleceğin Kıvanç Tatlıtuğu geliyor kız anneleri hazır olun 🙈🙈😂