gzdklc__ Anneler merhaba 34 haftalık hamileyim ellerim ve ayaklarımda çok fazla şişme oluyor neredeyse yürüyemeyecek bir şey tutamayacak hale geliyorlar nasıl geçer sizce?
Ugurhilal gzdklc__ haftamız aynı bende de oluyor ve ellerim ağrıyor aşırı derecede ilk uyandığımda eller ayaklar kullanamıyorum hareket ettirdikçe geçiyor birde ayaklarımı uzatıp yayınca iniyor gibi tuzdan da uzak duruyorum suyu da çok içerim ama yinede şişiyor pofidik pofidik fazla ayaklarınızın üzerinde sabit durmayın oda çok şişiriyor sona geldik hepsi geçecek Allah’ın iziyle
byzza16 gzdklc__ bana buz çok iyi geldi ara ara ayaklarımw ve bileklerime koyuyorum hemen etki ediyor
Sema-2021 gzdklc__ ben de de var sabahları yürüyemiyorum çabuk yoruluyorum ve etrafımda halden anlayan bir insan yok eşim hariç 😒
Ayseee4238 gzdklc__ ben 29haftalik gebeyim bende de aynı aşırı şişme var üstüne basamiyorum sabah uyandığımda ellerimi açıp kapatamiyorum mahfoldum valla tuz falan da tuketmiyorum ayaklarım 3katina çıktı resmen altına yastık koyunca biraz iniyor rahatlıyor ama ayağa kalkınca yine aynı şişiyor tekrar hemen hatta korktum doktorumu aradım az önce oda olabilir normal ama gelince hatırlat bı testlerine bakalım dedi.
gzdklc__ Ugurhilal hiçbiri işe yaramıyor sol biraz iniyor gibi ama sağda asla öyle bir şey yok yukarı koyuyorum uzatıyorum sanki gün geçtikçe daha cok şişiyor gibi.. Un şeker tuz bunları nerdeyse bıraktım havanında etkisiyle nerdeyse günde 4 lt su içiyorum günlük yürüyüşümü yapıyorum sonuç aynı..
Mltmtb Bende 35 e girdim ödemlerim çogaldı birden şiştim :( Dondurmayi ve beyazı hayatimdan cikariyorum bugunden sonra abartili yemiyordum ama protein agirlikli beslenmek gerekmis ödemin atilmasi icin. 😪😪 son ay artik sicaktan bile şişicez :((
gzdklc__ Mltmtb protein ağırlıklı besleniyorum bende un tuz şeker çok çok az artık süte bile bazen bal koymuyorum 1 gr 1 gramdır diye asla etkisini göremedim. Sabahları ellerim bacaklarım uyuşmuş şekilde acıyla uyanıyorum
Nursalihdastan Hergün 15 dakika ayaklarını yukarı kaldır , soda iç, düzenli yürüyüş yap doktorun izin veriyorsa, hamilelik platesi yap riskin yoksa.
Mltmtb Nursalihdastan soda sodyumu en dusuk olani tercih edin yuksek sodyumlular odem yapiyor daha fena :(
gzdklc__ Sema-2021 ah ahh herkes normal diyor eşim bile artık elinden bir şey gelmediği için bir şeyde diyemiyor 🙄 Allah yardımcımız olsun
Sema-2021 gzdklc__ ya benim eşimin ailesi ev kalabalık oturamıyorum otursam oturuyor diyorlar beni bunalttılar
gzdklc__ Sema-2021 sokma eve valla uğraşılmaz kimseyle hamileyken hele hiç. Ben aile konusunda çok rahatım annesiyle telde bile konuşmam değmez 😂 son 5 haftam kaldı hiç bir kere bile arayıp sormadı kendi anneme geldim evde yalnız çok zor bardak bile kaldıramıyorum artık..
gzdklc__ Sema-2021 Allah yardımcın olsun eşinle konuşmalısın bence doğum yapınca onlarla mı ilgileneceksin kendine ve bebeğe mi zaman ayırcaksın.
gzdklc__ Ayseee4238 🤦♀️🤦♀️ bende daha dün doktordaydım normal bişey ayaklarını yükseğe koy sallandırma diyor. Akşam sabah uzanarak oturmaktan belim çıktı. Tuzlu yemiyorum bu kez de 2 gündür tansiyonum düşüyor geçen gece 8 4 tansiyon 120 nabızla hastanede serum yedim bol tuzlu ayran içtim mecbur yoksa daha kötü elim ayağım titriyor ayaklarım birazcık inse bile o da farkedilmiycek kadar az tuz tekrar şişiriyo 😭😭