Hikaye uzun olabilir soyleyim ;)iyi geceler kızlar son 1 aydır bilen biliyor kolestaz çıkmıştı ve hiç bir sey fayda etmemişti. Gebeligim boyunca gebelik şekerine bir de son zamanlarda yüksek tansiyon eklendi.nyse ki doktorum sıkı takibe aldı saolsun.
Gelelim aksiyonlu hikayemize;) özel orta doğu hastanesinde özlem hocaya takipliyim gidenler bilir zaten nasıl tatlis olduğunu;) son günlerde tansiyon yükseliyordu ve hocamız da saolsun yakın takibe aldı ve en son pazartesine gün verilmişti (normalde 16 temmuz olacakti) ama dün akşam kovid testi için farklı bir hastaneye gittik eşimle aksilik o ya araba bozuldu canımız sıkıldı Nyse eve geldim ben de önce beyaz sonra sarı sümüksü akinti geldi peceteye( sarı bebeğin strese girdiğinin işaretiymis) tansiyona baktım hemen 16 9 doktora msj attım ama saniyesinde aradim iyiki aramışım ve iyi ki ev hastaneye yakınmış.apar topar aldılar ben yatış olur sanıyorum hala o arada;)) damar yolu kan vs derken kendimi ameliyathanede buldum ama öncesinde acayip bi titreme geldi azer bulbul gibi oldum diyrm kendi kendime;) sonra doktorun ekibi Allah razı olsun şahaneydi belden iğne oldum anlattı öncesinde hiç hissetmedim zaten bir kişi önünüzde omuzlarinizdan tutuyor sonra yattım ve sonda takıldı onu da hissetmedim tabi alt kismimi yarın alacaktım çok uzamamıştı Iyi ki. o yüzden biraz utansam da saolsunlar o önemli değil dediler biraz rahatladım.sonra batıkon sürüyorlar ama nasıl gıdıklanıyorum anlatamam zaten huylu biriyim.ekip gülüyor nasıl bir hasta diye valla diyorum yeter çok gdiklandim;)) sonra malum şeyler başladı başımda bir kisi sürekli benimle konstu surekli adimi sordu bebegin adini felan sordu.nyse ki o çıkış anı çekiştirme oldu ama abartilck bir şey değil söyle düşünün eteginizden çekiştiren çocuk gibi ;) kısa sürüyor zaten.aldilar normal yataga aldiklarinda ucuyrm dedim yine bi kahkaha havalardaa;) ama gercekten uyusuk halde ordan oraya gecince bir tuhaf oldum;))
kakasiniyapmış oğlum ve saniyelerle kakasini yemeden yetişmiş doktorum saolsun tabi bizim oğlan hemşirenin üstüne çişini kakasini hep yaptı;) erken geldi onu temizlenirken izlemek en rahatlatıcı müzik meditasyon aklınıza ne gelirse hepsi halt etmiş bence;) bi ara tansiyon düştü midem bulandı kus fln dediler ama yok kusma bir şeyler yaptılar hava verdiler sonra sakinlestim. Ilk uzanırken kafami kaydrmisim sonradan fark edildi o biraz tuhaf etti ona dikkat edin.sonrasında temizlendi sürekli iyimi diyip duruyrdum artık salya sümük bir halde çok tuhaf.doktorumda saolsun çok bekledin bebeğini diye benimle konstu fotoğraf çekildi selfie yaptılar .odaya çıktığımda herkes şaşkın eşim ağlamış (beni ameliyata aldıklarında o kayıt işlemi ile uğraşıyordu görmedi) ben de tabi agliyrm kayınvalide de iki arada sutun gider niye agliosn diyo ben mutluluktan diyrm nyse sonra hemsireyi de bunaltti süt mevzusundan saolsun hemşire güzelce susturdu;) solunum destegi verdiler 1 saat kadr ama acıkmıştı oğlum içim gidiyrdu ama mecbur bekledik ;( sonrasında ilk emme durumu çok tuhaf bir duygu rabbim tüm isteyenlere nasip etsin hep dua ettim edeceğim de dilim döndüğünce;) emdi kan şekeri düzeldi ama istenen kadr deildi mama takviyesi verdiler ( gebelik şekeri yaşayan annenin bebeğinde kan şekeri düşük olabilrmis) şimdi uyuyor tabi.benim uyuşukluk yeni yeni geçiyor tabi sızlama da başladı iğne yaptılar kanama kontrolü biraz sıkıntılı ona da yapacak bir şey yok kısa sürüyor diye teselli olmak lazm;) hava aydınlanıyor ben haftalardır uykusuzum diye yakınıp durdum ama şimdi gram uyku yok .kaderdaslarimla paylaşıp moral olmak istedim çünkü ben de motive oldum hep. Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin gece 1.03 de gelen erkenci oluşumla hikayemiz böyleydi hastane odasından aktardklarim bu kadr hepiniz Allaha emanet olun sağlıcakla kucağınıza alın insallah.
Tavsiyelerim kesinlikle gebelik şekeri ve yüksek tansiyon u dikkate alın ve ölcümlerinizi doktorunuzla paylaşın hafife alincak mevzu değil ikiside yürüme olayı vs daha olmadı bakalm.ve stresi mümkün olduğunca çıkarın hayatınızdan ;) bu arada 37+4 de doğdu erkenci oglusum;)