tco mmrv arkadasimda sizin durumunuzda ozel okulda Ogretmen ve okul bitince hamile oldugi icin kendi istegi ile isten ayrildi. İsvereni ile gorustu isvereni isten cikarmis olarak goserdi issizlik maasi alacak 900 lira 6 ay boyunca bence sizde oyle yapin
mmrv tco bende dusundum fakat hamileyi işten cikarmak yasak ya okula sknti olur o durum diye olmaz bence
Retina tco doğum iznininde sonra da yapabilir bunu hem rapor parası alır hem işsizlik maaşı alır tani 600 prim ister işsizlik maaşı için
ElcinEren Gmzeserm tatlım suanda mevcut üç para var devletten alınan Doğumla ilgili. Arkadaş Doğum parası yazmış ama kastettiği rapor parası. Sen rapor parası alamazsın çünkü işten ayrılmışsın. Doğum parası çocuk doğduktan sonra kaymakamlıktaki sosyal yardımlaşmalara çocuğun kimliği ile beraber gidip başvuru yapıp tek değerliğine çocuk sayısına göre alınan para. Bunda sigortalı olup olmamaya bakılmaz herkes alabilir. Bir de süt parası var. 90 prim gününü doldurdun mu alabiliyorsun ama bunun başka şartı var mı yok mu bilmiyorum SGK dan öğrenebilirsin, çünkü süt parasını orası veriyor.
mmrv ElcinEren 32 den sonra da.cikisimi vermiycekler evet cunku zaten dogum izninde oldgum.icin maddi.bi zararim.olmuycak.okula. dogum.iznim.bitince cikisimi.vericekler.
ElcinEren mmrv işte aslında burda herkesin size anlatmaya çalıştığı şey bu 😊 16 haftalık raporun bitsin çıkışını o zaman versinler. O zaman hakediyorsun. Ama bak sen yine de bence işini garantiye al ve 170le görüş. Ya da SGK ya git oradan kesin Bilgi al. İşini şansa bırakma😊
mmrv ElcinEren cikisimi vermelerinde problem yok zaten :) benim tek derdim rapor aldiktan sonra da sigorta yatirmak zorunda.kalip.kalmiycagimdi onu da anladim :)
Retina mmrv yapman gereken şu; zaten doğum öncesi olması gereken 90 gün prim şartını sağlamışsın( doğum öncesi 90 gün prim 1 yıl içinde yeterli) okul açılınca göstersin çalışan olarak boşuna yaz dönemi prim ödeme) 32. Haftada rapor al.32. Haftadan itibaren prim ödemek zorunda değilsin doğum iznim bitene kadar.ama işyerinden çıkış vermeyecekler doğum izninde işverene prim yansımaz çünkü ücret almıyorsun bu sürede.doğum izni bitene kadar çıkış verilmemesi gerekiyor.asgari ücret üzerinden maaş aldıysan 5 bin civarı alırsın sigortadan.150 tl de emzirme parası alırsın.
mmrv Retina tesekkur ederim canim anladim..peki ne kadar surede issizlik maasi almaya tekrar hak kazaniyosun yani ben gecen sene 8 ay almstm en son 2017 subatta almstm issizlik maasimi martta ise basladim bu zamana kadar da calistim. bir de 8 ekimde ben 32.hafta raporumu alabilicem 8 gunluk sigortami yatirmak zorundayim.kalan kismi mi rapor basladiktan sonra devlet yatirmya basliyo?
Retina Gmzeserm 32. Haftada çalışıyor gözükmeniz ve rapor almanız gerekiyordu.alamazsınız.zaten doktor raporu olmadan ve sigortalılığınız devam etmediği sürece bu para ödenmez.çünkü bu işgöremezlik ödeneğidir.işyerinizde çalışamadığınız için alırsınız bu parayı.çalışan gözükmüyorsanız devlet size niye para versin;)
Gmzeserm Retina Etrafta çok bilgi kirliliği var ben de emin olmak istedim. Sonuçta hakkım olmayanın peşine düşmek istemem 😊
Retina MerveEltugral doğum iznindeyken 4 ay sürede sigprta pirimi çıkmaz.çalışmayan bir insanın neden primi çıksın ki zaten muhasebeciyim ben doğum iznindeki sürede 4 ay prim 0 gözükür.
tco Retina muhasebeciyim demissiniz size bir sorum olacak 32+0 inci gunum 1 agustos . Raporu tam 1 agustosta almam mi gerek 32+1 veya 32+2 de alinca olunuyor mu? Alir alimaz raporu muhasabeye verecem ve prim odemem duracak degil mi ?
Retina mmrv devlet sigorta yatırmaz rapor süreniz boyunca istirahatli gözükürsünüz prim ödemenize gerek yok.işverenler raporluyken prim yatırmazlar.
Momandboy Peki kizlar ne kadar aliyoruz dogum parasini? Toplu olarak da aliniyormus? Nasil oluyor? Bilen var mı?
Retina Momandboy aldığınız maaşa göre değişir.doğum öncesi raporunuz bitim tarihi yani doğum tarihinize kadar olan kısım ve son rapor bitim tarihiniz olan kısım 2 taksitle yatıyor.internette var hesaplama programları brüt maaşınıza göre hesaplayın alacagınız parayı.
Retina tco 32+0 da raporu almanız gerekiyor aksi halde kaç gün gecikirseniz o kadar eksik yatar paranız.ama şöyle birşey var tutup sizin son adet tarihini bilemez doktorlarında pek aklında kalmıyor bana her gidişimde yine soruyordu.bende 38+2 de almıştım raporu ama sat tarihimi 2 gün farklı söyledim 38+0 olarak aldım raporumu