Kubra2012 Ben yaptrmadm sadece açlık tokluk bakıldı o kadar o da normal çıktı oğlumda yaptrdm onda da çıkmamıştı umursamadm bunda yapılmadı
Aysenurctn32 Kubra2012 gebelikten gebeliğe değişir mi bilmiyorum ama bir daha olursa ilkinde çıkmadığı için ikincisinde yaptırmayabilirim. Tabi o zaman ne gösterir onu da bilemem
Demetb Aysenurctn32 yaptıgınız diyetin yeterli gelip gelmedgini nasıl bileceksniz? Belki o kadar yüksek cıkacak ki sonuç ilaca ihtiyaç duyacaksınız. Ayrıca şeker yüksekliği bebeğin suyunu kilosunu hatta ilerde şeker hastası olup olmayacagını bile etkiliyor. Riske girmeye gerek yok
Aysenurctn32 Demetb ilaç kullanacak kadar yüksek olsa insan normalde de şekerden bir rahatsızlığı olup farkında olmaması lazım. Yengem şeker hastası o zaten sürekli olarak kullanıyor. Babanem şeker hastası ama insülin vuracak kadar yüksek değil. O yüzden diyet sadece gebelikte değil öncesinde de şekere karşı dirençli durmaya çalışıyorum zaten.
Eda1982 Aysenurctn32 aynı şeyler yapılmış için rahat olur en azindan senin içinde bebeğin içinde sağlıkla doğsun inşallah 🤗
Heather Aysenurctn32 ne güzel, saf glikoz rafine şekerden daha az zararlı pankreas çok daha kolay parçalıyor insilün salgısıyla. Sonucunuzun temiz çıkmasını sevindim🌼
ozlmayktkrmm Aysenurctn32 şekerim vs tahlıllerde normal çıkmasına rağmen yaptırmamı söyledi doktorum doktoruma çok güveniyorum ve yaptırdım , söylentilere kulak asmayın herkes herşeye müdahil zaten doktorunuza güvenin
Dilek94- "“Herkes doktordan iyi mi bileceksin? Yaptır tabi ki! ” diyor ama bence böyle değil.Doktor elbette hastasının yanı sıra kendini ve hastahanesini de düşünüyor.400 lira özelde şeker yüklemesi yaptırdıktan sonra(ki asla para düşünmem söz konusu çocuğum ise)çokta gerekli olmadığını düşündüm sağlık ocağında ayrı kontrollerde ayrı 70 kere kan veriliyor zaten sıkıntılı bir durum olsa bahsi geçerdi.Sırf annem şeker,babam tansiyon hastası olduğu için doktorun ısrarıyla yaptırdım ama aç açına o şekerli/gazlı şey hamilelikte görmediğim mide bulantısını yaşattı.Bir dahaki hamileliğimde asla yaptırmayacağım.
Aysenurctn32 Dilek94- Aç karnına içmesi ayrı 3 saat aç kalmak ayrı bi dertti. Benim tansiyonum da çok çabuk düşüyor aç kalkamıyordum o yüzden çok zorlandım ağzımdan o tat da gitmedi uzun süre tiksindim birçok şeyden
PurpleTail Dilek94- sağlık ocağı ücretsiz yapıyor şeker yüklemesini.. Sadece 10 tl o içeceğe para vermiştim.
ozlmayktkrmm Dilek94- doktor kendi hastanesiyle sınırlı bırakmıyor istediğin yerde yaptır diyor , şeker bebek için çok önemli bir durum sonuçta
Demetb Aysenurctn32 gizli seker diye bir şey var maalesef kanda hba1c ile ortaya cıkıyor. Rutin testlerde genelde istenilen bir şey degil. Eger düzenli olarak hba1c de baktırıyorsa birey dediginiz belki geçerli olabilir
Kubra2012 Aysenurctn32 ben yaptrmadm hatta kendi kendime bile şüphe ettm 3 kez bakıldı açlık tokluk hepsi hep temiz çıkrı
PurpleTail Aysenurctn32 Ailemde şeker hastası yok,zayıf hamile kaldım ve şu anda 30. haftada olmama rağmen 7 kg aldım şekerli gıdalar tüketen bir insan değilim hatta hiç sevmem bende de çıkmaz artık ya diye düşünerek yaptırmıştım ama gebelik şekerim çıktı yani hiç belli olmuyor tedbiri elden bırakmamak lazım bebeğimin suyu da o dönem fazlaydı uygulanan diyetle normal seviyeye indi🤷♀️
Babymommy Ben de çok hakim değilim konuya, karşı değilim ancak doktorum ille de gerekli demezse yaptırmak istemem. Yediğin baklavayla aynı şey diyor herkes, öyleyse neden 2 dilim baklava yiyerek ölçüm yaptıramıyorum?
Arzuska Aysenurctn32 bende sizin gibi düşünüyordum ama yine de doktorum ne derse onu dinleyecektim. Bol bol kan tahlili yaptırdım gebelik boyunca ve bebeğim hep haftasıyla uyumlu idi. Doktorum sonuclarımın her zaman düzgün oldupunu ailede şeker hastası olup olmadığını sordu. Olmadığı için yükleme yaptırmadı, 39+3 üm hala bir sıkıntı cıkmadı sonuclarımda, herkes yaptırmak zorunda değil bencede 🍀
Aysenurctn32 Arzuska tabiki zorunlu tutulan bir şey değil ben pişman olmamak için yaptırdım inşallah sonrasında da pişman olmam
Senaa28- Aysenurctn32 ben yaptırmadım yani doktorumda diretmedi elhamdulillah sorunda olmadı şuana kadar ;)
Aysenurctn32 Senaa28- Bazı kişilerde erken doğuma yol açıyormuş o yüzden için rahat etsin diye yaptırdım ben. Ne güzel sizde de bir sorun çıkmamış