Mom0891 Edali87 Bizim favorilerimiz🌸 -Sahra(kır,çöl) -Enfal(ganimet) -Gökçe(mavi gözlü kız) -Eliz(emir veren prenses) -Zümray(güzel ,ahlaklı,iyi yürekli ) -Birce(tek, eşsiz, biricik) -Aysima(ay gibi,yüzü aydınlık)
Faddoli23 Edali87 valla bizde kiza niyetlendik ama erkek oldu sukur olsun Eva,alya,bade 3 nu düşünmüştük belki begenirsin
Vilkir Edali87 bebeğimin cinsiyet i kız olsaydı ecre naz koymayı düşünüyordum ama erkek bebek bekliyoruz bizde canım
smyr_na Eligulu Lina Kur’anı Kerimde geçen bir isim. Anlamını biliyor musunuz acaba da saçma olduğu kanaatine vardınız? Her bebek ismiyle yaşar.. bizler de anne-babası olarak onlara ömür boyu anlamlarını taşıyabileceği isimler koymakla yükümlüyüz.
Minikanneee Edali87 Bizde Duru koyacağız hep naif sade abartısız kibar bi isim gelmiştir bana size de fikir olsun ☺️
Olyb smyr_na Lina Kur’an-i Kerim’de geçen bir isim değil. Line Kur’an-i Kerim’de geçiyor. Ki Kur’an’da geçen kelimeler kutsal değildir. Şeytan kelimesi de geçiyor mesela.
Eligulu smyr_na Kur’an’ı Kerim de geçen her isim anlamlı değildir mesela Aleyna bağlaç anlamına geliyor ve demek yani Kuran’da geçiyor birsuru insan kullanıyor anlamı var mı hayır ! Şimdiye kadar yoktu bu isimler şimdi moda oldu diye Kur’an’ı alet etmeyin bari çok dindarsaniz Zeynep var Fatıma var Ayşe var onları koyabilirsiniz
Bir_abla smyr_na canım hanımefendinin uslubu benimde hoşuma gitmedi ama instagramda bi sayfa var isimleringercekanlamlari adında lina da orda geçiyor ve çok güzel açıklanmış sende bakabilirisn aslında arpçada geçen lina değil line veya liya ismi aslına sabrın engüzeli değil sudan uzak olan yer gibi boş bi anlamı var çoğu yeni moda isimler böyle zaten ben mira ismin anlamını kuyruklu yıldız bilip kuranda da geçtiği için koydum ama meğerse kuranda tartışma olarak geçiyormuş bu isimler önemli konular özellikle yeni moda olanlara çok dikkat etmek gerekir ha tabi kötü bi uslup saçma olmuş arkadaş için ama malesef çoğunun nette yazan anlamı doğru değil herneyse koyanlar tabiki var isimlerini değiştirecek değiller kulağa güzel geliyor sonuçta sağlıkla büyüsün kuzucuklar
BelisMelis41 Edali87 bizde belis koyucaz ınsallah aşkın ilk meyvesı demekmiş diğer ablamı da fevkalade cok guzel :) bizimde ilk bebegımı ınsallah bakalım 🥰
Nehir-Poyraz Edali87 Begüm: Timuroğulları’ndan gelen prenses, hanım anlamında Berfu (Farsça ): Kar tanesi Elvin ( Arapça ): Cennet çiçeği, Gökkuşağının her bir rengine verilen isim, sıcak Lina ( Arapça ): Cennet bahçesindeki bir meyve
Deletedmom27272 Olyb aynen kezban ismide geçiyor ama anlamı yalancı kadın dediğiniz gibi her kelimeyi kutsal sanıyolar
smyr_na Olyb Lina, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Haşr suresinin 5. ayetinde geçmektedir. Lina, burada yumuşak hurma ağacı anlamını taşımaktadır. biraz araştırma yaparsanız şayet Kur’an-ı Kerim’de yer aldığını okuyabilirsiniz! Hepimiz müslümanız yerine getirebildiğimiz kadarıyla. Kimsenin düşüncelerine saygısızlık etmek istemem ancak “saçma, sapan isimler koymayın” demeden önce araştırsak daha iyi olur değil mi? Ben kimseyi de yadırgamıyorum sadece bu söylemlerden rahatsız olduğumu gayet de güzel dile getirdiğimi düşünüyorum!
smyr_na Eligulu Lina, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Haşr suresinin 5. ayetinde geçmektedir. Lina, burada yumuşak hurma ağacı anlamını taşımaktadır. biraz araştırma yaparsanız şayet Kur’an-ı Kerim’de yer aldığını okuyabilirsiniz! Hepimiz müslümanız yerine getirebildiğimiz kadarıyla. Kimsenin düşüncelerine saygısızlık etmek istemem ancak “saçma, sapan isimler koymayın” demeden önce araştırsak daha iyi olur değil mi? Ben kimseyi de yadırgamıyorum sadece bu söylemlerden rahatsız olduğumu gayet de güzel dile getirdiğimi düşünüyorum!