isimsiz1i 26 haftalık gebeğim ama ikizlerim 1 hafta önde gidiyor birinin kilosu 1079 diğeri 978 aralarında 100 gram var doktor şeker yüklemesi önerdi ama ben yapmak istemiyorum bebekte bu kilo anormal mi yoksa düzelebilir mi benim gibi olanlae var mı sizinde fikrinize ihtiyacım var 😞
zehranurr isimsiz1i ne sorduğunuzu anlayamıyorum. Hangi kilo anormal mi? Şeker yüklemesini neden yaptırmak istemiyorsunuz?
gamzosgamzos isimsiz1i yanlış anlamayın ama doktorunuz onerdiyse niye yaptirmiyorsunuz ya şekeriniz varsa ilerde bebeklerinizin şeker hastası olabileceginden haberiniz varmı
Ozlem23 isimsiz1i eğer şekeriniz varsa bu bebeğe daha fazla zarar vermez mi bu kadar kötü birşey olsaydı söze kötü etkileri şunlar diye aciklamazlarmiydi doktorunuz yaptırmanızı uygun gördüyse yaptırın tani insanlar yıllarca bunun okulunu okuyolar biz dışardan uzman kesiliyoruz
isimsiz1i zehranurr doktor bebeğin kilosunu fazla bulduğu haftasına göre şekerden şüphelendi şeker yüklemesi yap dedi 10 gün içinde tabi isteğe bağlı bende bebeğin kilosu haftasını takip eder mi diye merak ediyorum
isimsiz1i @gamzosgamzos# gamzosgamzos şekerim olduğunu düşünmüyorum sadece beslenmemi çok iyi yapıyorum
zehranurr isimsiz1i doktorunuzu dinleyin yükleme yaptırmanızda fayda var. Benim ikizlerim haftasına göre fazlada değil hatta biri geriden geliyor ona rağmen yaptırdık doktorum yaptır dedi.
isimsiz1i Ozlem23 şekerim olsa belirtileri olur halsizlik ayakta karıncalaşma şişlik sürekli yorgun olma vs okudum ama belirtilerin hiç biri yok sadece bebeğe kilo aldıran besinler tükettim
zehranurr isimsiz1i neye göre şekeriniz olup olmadığını düşünüyorsunuz? Burada ailesinde şeker öyküsü olmayan, bebeğin kilosu iyiyken, gebeliği iyi giderken şekeri tavan çıkan o kadar çok hamile gördüm ki. Basite inecek bir konu değil.
gamzosgamzos isimsiz1i ah canım malsef beslenmeyle çok alakası yok benimde şekerim vardı hatta sıkı diyete rağmen düşmedi insülin kullandım inan su fazlalığı disindada vucud olarak hiç bir belirtim yoktu
Elfcm isimsiz1i benimde çoğul gebelik ve zaten kendim şeker hastasıyım benimde aralarindaki fark 80 gr falan 21 haftalığım ve aralarindaki fark kapanmazsa daha da çok açılırsa sıkıntı dedi doktorum ama şu anlik korkulacak birsey yok. Dicegim o ki başlı başına riskliyiz ve şeker erken doğum icinde risk. Yükleme yaptirmak istemiyorsanz sağlık ocağında kan testi yapiyorlarms bir ona baktirin derim. Problem görürlerse yükleme yaptırın.
-ilk-gebelik isimsiz1i beslenmeyle şeker cıkmasının bir alakası yok siz bilirsiniz doktorum mesela bana sen de yoktur yapmayalım dedi ben yaptırmak istedim ve cıktı
isimsiz1i zehranurr geçmiş olsun haftasına göre fazlamıydı ki bebeklerin kilosu benimkilerin boylarıda uzun
isimsiz1i zehranurr arkadaşım şafak hastanesine gidiyor doktor önermemiş onlarda yapmamış bi sorun çıkmadı
E-Y isimsiz1i bazi kişilerde şekerin hic bir belirtisi olmuyor maalesef yanlış biliyorsunuz o okuduklarınız belirti olursa eğer bunlar olur dedikleri şeyler. Ailemin hic birinden şeker geçmişi yok yaşımda genc kilomda iyi fakat gelgelelim gebelik şekerine yakalandim ve asla belirtim olmadi. Uztelik ikizlere gebeymissiniz . Cogul gebelikte bu risk daha yuksek. Kesinlikle yaptirmalisiniz🌸
Sermec27 isimsiz1i ne halsizlik vardı ne ayakta karıncalanma ne yorgunluk ne ailede şeker bebeğim hep haftasıyla uyumlu gidiyordu cok az kılo almıştım ve zayıf hamile kalmıştım sizin gibi asla sekerim cıkmaz diye düşünürken yüklemede sekerim oldugunu öğrendim ve 22 de diyete başladım 38+1 de oğlumu sağ salim kucagıma aldım seker yüklemesinin bebek için hiç bir zararı yok aksine sekerib varsa dikkat etmezsen asıl o zaman cok riskli bebek için doktorunuzu dinleyin
Gulsahca__ isimsiz1i benim de hiç bi şeyim yoktu ama şeker yüklemesi sonucunda gebelik şekerim olduğunu öğrendim bence yaptırın bi şey yok ki hiç mi şerbetli tatlı yemiyorsunuz onlarda daha fazla şeker var o içilen içecekten
Akademikmom isimsiz1i Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorsanız mutlaka eczaneden bir adet şeker ölçüm cihazı ve stripi edinin. Max. 80-100 tl tutar. Sabah açlığınızı ve tokluk şekerinizi ölçün. Yüksek çıkarsa diyet yaparsınız ve diyete rağmen düşmezse insüline başlatır doktorunuz. Gebelik diyabeti hafife alınacak bir konu değil :)
zehranurr isimsiz1i arkadaşınızla gebeliğinizin bir gittiğini mi düşünüyorsunuz her gebelik farklıdır.
ilahiliaa26- isimsiz1i arkadaşınız da çıkmadığı için kendinizin de mi çıkmayacağını düşünüyorsunuz şuan kusura bakmayın kalbinizi de kırmak istemem ama çok yanlış bir düşünce birisi çıkarmış şeker yüklemesi kötüdür zararlıdır diye herkes aynı kafada gün içerisinde hiç mi çikolata yemiyorsunuz hiç mi meyve suyu içmiyorsunuz ne farkı var biraz mantıklı davranın lütfen evlatlarınız için
isimsiz1i zehranurr ya onun doktorru önermiyor benim gittiğimde yaptır dedi arasına kaldım ondan soruym dedim burdaki annelere