Merhaba arkadaşlar. Hiç bir detayı unutmadan sıcak sıcak doğum hikayemi yazmak istedim. Tavsiyelerimle 🙂 Bilenler biliyor ilk doğumum sezeryan oldu. Bundan 27 ay önce. İlk oğlum 18 aylıkken planlı bir şekilde hamile kaldım. O günden beri tek isteğim normal doğum yapmaktı. Çünkü hızlıca toparlanmak ve çocuklarımı rahatça kucağıma almak istiyordum. İlk iş ssvd destekleyen bir doktor bulmak oldu. Onun haricinde klasik bir gebelik geçirdim sadece uzun süren bulantılarım oldu hepsi o. çok aktif bir gebelik geçirdim 2.5 yaşındaki oğlumla ilgilendim hep yerde oturdum Bağdas kurdum. 36. Haftadan itibaren Ahududu yaprağı çayı icp perine mesajı yaptım. Derken 38. Haftadan itibaren aşırı enerjiktim sürekli hareket edip iş yaptım sanki sürekli doğuma gidecekmisim gibi evi düzenli tutma takıntım belirdi ama gelen giden yoktu. Doktorum 40+0 için yani bu Çarşambaya gün verdi ben de kabul ettim. Salı gidip son kontrolümü olacaktım. Cumartesi akşamı biraz geç yattım uyumak üzere olduğumda saat 2.30 du sabah kalkmak zor olacak filan derken karnimds bir patlama sesi duydum bildiginiz bir sey patladı. Bunu forumda biri daha yazmıştı o da inanamamisti ama suyum o sesten sonra geldi az bir şekilde yatak ıslandı sonra ayağa kalktım cisimi tutamama gibi geldi. Hemen sıcak duşa girdim eşimi kaldırdım ve oğlumu arkadaşıma Emanet edip hastaneye gittik. Ssvd adayı olduğum için evde sancı bekleme lüksüm yoktu sıkı takip gerekiyordu. Hastaneye gece 3 de giriş yaptık ve 1 cm acilmam vardı ama hiç sancım yoktu. Suni sancı tercih edilmiyormus ssvd adayı gebelere. O nedenle beklememiz gerekiyordu. Benim sancılarım ufak ufak gelmeye başladı ben bu sancılari kasıkta ve bacakta hissettim özellikle eski sezaryen dikişlerim çok ağridi. 4 saat sonra tekrar bakıldığında açıklık 5 cm olmuştu. O sihirli cümleyi duydum epidural yapalım ✌️ cidden büyük nimet o iğneden sonra her şey çok güzel oldu tabii bir süreliğine 😂acilmam sancım olmadığı için ilerlemiyordu en düşük dozdan suni sancı denendi. Bebeğin kalp atışları düştü. Hemen bana oksijen verildi bebeğin kalp atışı düzeldi. Suni insanı cidden zorluyor ama süreci de baya hızlandırıyor. Bol bol pilates topuna oturdum. Sürekli yürüdüm. ( Özel hastanede doğumhanenin içinde tek kişilik 4 oda vardı her odada bir kadın 2 tane de içinde çatal olan oda vardi açıklık kontrolü için o odalara alıyorlar 3 tane ebe hemşire vardı dönüşümlü olarak açıklık kontrolü yapıyorlardi çatı muayenesinden cekinmistim ama normal doğum sürecinde o kadar çok alttan bakıyorlar ki ne acı hissediyorsun ne rahatsızlık 😃 hatta insan açıklık ilerlemiş lafını duymak için herkes baksın istiyor 😂 benim tam açıklığa ulaşmam 13 saat sürdü sonrasında kaka yapma hissi gelince haber ver dediler. Ve evet öyle bir kakam geldi ki dedim tamam altıma yapacağım ebeye seslendim hemen ekip toplandı ve çatala çıktım. İşte benim için zor kısım buradaydi. Ben ikinmayi beceremedim pek ikinirken kendimi sıkmısım hep ve yarım birakmisim doktor hep devam et dedi baya bir mücadele etti en son karnıma bastırmalari ile bebeğim çıktı. Ancak o bastirmayi hiç hissetmedim epidural yüzünden sanırım. Zorlu ıkınmalarin sonunda içimden bir şey kaydi gitti ve oğlum doğdu 😍 sonrasında plesanta çıksın diye masaj yapıldı bebeğim giydirildi. Dikişlerim atıldı kaç tane diye sordum çok değil dedi sanırım 4-5 tane. Ve ben dikişlerim bitince doktorum ve oğlumla ayakta fotoğraf çektirdim o kadar iyiydim. Daha uzun uzun yazmak istiyorum ama okuması zor olur sizin sorunuz varsa söyleyin yazayım 😂