Ne güzel şeyler yazmıssiniz ya iyiki varsınız. Detaylara girmeden hemen bir kaç kısa bilgi vereyim 😍
Sleepy 1 no coo küçük diyenler için oğlum 3520 Gr 52 cm doğdu sleepy 1 no anca oldu yani tam oldu bantları ortaya kadar getirdim 2 no büyük gelirmiş
Ebelere ilk verilecek kıyafetlerin içine hem iç zıbın ya da iç gömlek denen şu onu açık uzun kollu şeyden hem de normal çıtçıtlı body koymuştum. Ebe iç zibina gerek yok çıtçıtlı yeterli dedi.
Malum havalar çok sicak şu an hastane odasında üstünde kolsuz çıtçıtlı üstüne alt hastane çıkışı takımı ve takımın önce yeleği var ve penye battaniye ye sarılı. Odalarda klima açık biraz serin oluyor ama çok soğuk değil.
Ben kendim için 1 düğmeli pijama takımı bir gecelik almıştım. Ebeler ısrarla depend giydirmek yerine kendileri aşırı büyük bebek bezi gibi hasta bezi taktilar. Benim biraz sıvı kanamam oldu akmış pijamam battı gecekige geçi yaptim. Normal doğum için söylüyorum ikisi de rahat çünkü dikis aşağıda olduğu için pijama da rahatsız etmiyor. Zaten ebeye başta hangisini giyeyim dediğimde sen hangisinin seversen dedi. Önemli olan yedek olması.
Oğlumu yikamadilar kafası biraz kanlı. O nedenle beresi biraz pis oldu ama hastane çıkışı temiz henüz kıyafet değişimi yapmadik.
Yanıma kayısı kompostosu almıştım içinde kuru meyveler filan vardı doğumdan hemen sonra içtim çok işe yaradı. Ben çok uzun süre aç kaldım o açığı kapattı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar yine sorunlarınız olursa yazarım özellikle bunları yazdım ki hastane çantası hazırlayan varsa fikir olsun 🙂