Şu an yanımda 1 haftalık bebemle size doğum hikayemi anlatmaya geldim. Yazarken bile o anları tekrar yaşayarak ağlayacağıma eminim 🤧
37+6′da çatı muayenesine gitmek için sabah uyandım. Doğuma dair hiç belirtim yoktu, kaynanam da “karnın yukarıda daha var, erkek gününü doldurur” vs diyip moralimi bozuyordu çünkü oğlum önden gidiyordu, karnımda kaldıkça sezaryene gidiyorduk ve ben normal doğum çok istiyordum. Neyse o sabah duşa girdim, regl olacak gibi inceden ağrım vardı. Hazırlanıp doktora gittik. Kilosu 3700 olmuştu. Tabi moral bozuk, bir taraftan neden doğum belirtim yok diye doktora dert yanarken çatı muayenesinde doktor demez mi bebek aşağıda 1 cm açıklık var 1 haftaya doğum olur 😅 bir de kemiğin çok esnek 5 Kiloyu bile rahat doğurursun dedi bana, tabi ben uçtum 🤭 o şekilde hafif regl ağrısıyla bütün gün gezdim, hep bir yerlere gittim, mağazalarda merdiven inip çıktım. (farkında olmadan doğumu kolaylaştırdım galiba) Akşam eve geldiğimde kasık ağrım rahatsız etmeye başlamıştı ama bana doğum sancısının belden vurduğunu söyledikleri için ciddiye almadım. Parol alıp yattım. Gece 3. Uykumun arasında bacaklarından sıcak sıcak bir şeylerin aktığını hissettim ama o an doğuma o kadar hazır değildim ki (doktor 1 hafta dedi diye öyle sandım 😅) uyumaya devam ettim. Ama suyum gelmeye devam etti, nişanım geldi, sancılar yine kasık ağrısı olacak şekilde düzenli geliyordu. Hemen kalkıp hazırlandık, hastaneye gittik. İlk muayenede 2 cm açıklık dediler, o şekilde sancı çekmeye başladım. Şiddeti giderek artıyordu, epidural almak istemiyordum, tamamen doğalı tecrübe etmek istiyordum ama o an artan sancılar, uykusuzluk, bir taraftan her kasılma sonrası kusmam beni çok yordu, 5 cm açılmada epidural aldım. Sancım tamamen kesilmedi ama beni çok rahatlattı. Epiduralin etkisi mi bilmiyorum ama o saatten sonra çok hızlı açıldım, hemşire bile inanamadı, bi anda 8 oldu. Tam açıklık olunca çatala çıktım. Doktorum eşimi de yanıma aldı, o benim çok büyük şansım oldu, ben ıkındıkça o da benimle ıkındı, çok destek oldu, o ana şahit olması beni onun gözünde çok değerli yaptı hala söylüyor 🤭 Neyse epidurale rağmen aşırı ağrı çekiyordum, ıkınmaya konsantre olamadım bi türlü. Bu kısım olması gerektiğinden daha uzun sürdü, bebeğin kilolu olması da etkiliydi tabi. Karnıma bastırdılar ama abartılacak bi durum değildi açıkçası. Sonra bi anda içimden bir şeyler aktı gitti, bi rahatlama geldi ve saat 09.34′te oğlumu kucağıma verdiler. Sıcacık minicik kaygan bir şey. Eşimle ben ağlıyoruz tabi. Daha sonra oğlumu ilk işlemler için aldılar, bana dikiş atıldı o ara. 3 dikişim var toplam. Bebeğin kilosunu sordum, ultrasonla gerçek farklı oluyor dedikleri için ama tam doğruydu, 3750 gr. doğmuştu. Doktorum “çevrene hava atabilirsin herkes bunu normal doğuramaz” dedi hatta. 😄 Normal olduğu için sütüm hemen bol bol geldi ben de çok şaşırdım, doğum kolaylaşsın diye rezene içiyordum onun da etkisi var.
İlk andan itibaren ayaktayım hep bebeğimle ilgilendim, oturup kalkarken can yanması dışında aman aman bi problemim olmadı, ağrı kesici aldım ağrım olunca. 5 gün sonra zaten neredeyse eski halime döndüm diyebilirim. Şu an sadece uzun süre ayakta duramıyorum, halsizlik ve ağrı yapıyor, onun da 6 hafta sonunda geçeceğini söyledi doktorumuz.
Gönlümdeki gibi bir doğum oldu çok şükür, Allah herkese gönlündekini nasip etsin, bir an önce sağlıkla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻 benden bu kadar.

Ahh ne güzel bi doğum olmuş bebeğinizi saglikla büyütün insallah böylesi bize de nasip olsun❤️🧿🙏

baby_mama ay maşşlah ne güzel bir doğum hikayen olmuş Allahım analı babalı büyütsünn bende 34. Haftadayım iki gün önce öğrendim erken doğum riskim varmış 2 buck cm acılmam varmış durduruldu şuan devamlı yatıyorum Allahım insallah zamanında benimde sağlıklıca bir doğumum olur 🧿🙏

baby_mama maşallah canım Rabbim analı babalı büyütsün inşallah hayırlı evlat olmayı nasip etsin insallah

baby_mama ne güzel bir hikaye rabbim İNŞALLAH bizlere de kolay doğumlar nasip eder 37.haftaya gireceğiz yarın bizde 💜

havvatolga tamamen sancıyı kesmiyor ama kesinlikle işe yarıyor, sancı girdiğinde yerimde duramıyordum ama epidural aldıktan sonra yatıp dinlendim rahat rahat, ıkınma için güç topladım, ben kendi tecrübeme göre tavsiye ediyorum ☺️

baby_mama herkeste aynı olmuyor sanırım benim epiduralden sonra hiç ağrım kalmamıştı ve açılmam çok hızlı olmuştu sizinki gibi. Sağlıkla büyütün bebeğinizi darısı bizim başımıza🙏🏻

Melis406 amin çok teşekkürler inşallah sizin kat kat daha güzel hikayeniz olsun 🙏🏻🙏🏻

Anesanne galiba bana az verdiler ıkınma hissi kaybolmasın diye. Uygulayan kişiyle alakalı galiba ☺️

baby_mama okurken ben ağladım Allah’ım o günleri banada göstermeyi nasip etsin inşallah bebeğiniz maşallah iri bir bebekmis özellikle yediğiniz birşey varmiydi peki

Semanurozgan inşallah daha güzeli size nasip olsun hayırla sağlıkla 🥰 özellikle bir şey yemedim ama süt süt ürünlerini, yoğurt ayran peynir vs çok fazla seven biriyim, bol bol tükettim onların etkisi olabilir. Biraz da genetik. ☺️

baby_mama masallah çok güzel bı doğum olmuş gözünüz aydın 😌✨🤍bizimde başı 36 dan beri kanalda 37 haftanın içindeyim acaba bixim de sizin gibi bu hafta olur mu ki doktor pek bilgi vermedi ama erken inmiş kanala dedi 😓😒

AESahin teşekkür ederim darısı başınıza 🤗 benim hem kanaldaydı hem 1 cm açılma da vardı. Kafası çok aşağıda doğum başlamış demişti doktor.

baby_mama çatı muayenesi yapamadılar bana doğum başlar dediler açıklık bakılmadi hiç 38 e girdik hala çatı muayenesi olmadım daha kontrolüne de çok var gidene kadar 38 haftayı da yarilarım😄😂devlet hastanesi sorunsalı hakkımızda hayırlısı olsun