Esan nurse4136 cok tesekkur ederim canim ♡ Ben 30 yasindayim esimle ayni yastayiz bizim de supriz oldu bebegimiz diyebilirim. Hatta kimine gore gec bile. Ama ben once yapsaymisim asla yapamazmisiz gibime geliyo herseyin zamani varmis. Gezmekten vs hic dusunmedik simdiye kadar. Erken anne olmak eger hazirsan cok guzel bisey bence ♡ esin kesin sarisindir sapsari bi bebisin olur ♡ saglikla dogsunlar cok merakli bir bekleyis. Eva hanim simdiden annesinin kopyasi olacak gibi haha ♡
nurse4136 Esan aslında yaşınız geç değilmiş. ideal bir yaş. ben hiç düşünmüyordum henüz erkendi benim için ama şu an kendimi hazır hissediyorum. zaten küçükken de bebekleri cok severdim kardeşimi ben buyuttum diyebilirim. hemşire olmam da kendimi hazır hissetmeme yardımcı oldu. ama kariyer anlamında hedeflerim oldugu için gelecekte biraz zorlanacağım. artık en yakın arkadaşım o olacak♡♡♡ hahahaha evet eşim sarışın ve hayalimdeki kızımın sarışın beyaz tenli olmasını cok istiyordum. tabii öncelik saglıklı olmasıydı. çok sukur kızımızın olmasını çok istiyorduk. rabbim nasip etti. ben eşime benzemesini çok isterim 😅😅
Esan nurse4136 bir de benim en merak ettigim konu, kizimla hangi dili konusacagim? 🙈 ben ispanyol dili ve edb. Okudum ve italyanca da biliyorum. Bizim evde 3 dil konusuluyo mesela. Ingilizce italyanca ve turkce. Esimin turkcesi cok iyi artik. Normal sartlarda esimin italyanca benim sade e turkce konusmam gerekiyo. Siz hic dusundunuz mu nasi olacak?
nurse4136 Esan ah evet çok düşündüğüm bir konu. ben de orta seviye ispanyolca ve italyanca biliyorum, ingilizcem ileri duzey. isveççe başlangıç seviyesindeyim henüz. isveçte ingilizce çok konuşulduğu için isveççe öğrenmedim, cünkü cok zor hahahaha😅. eşimle genelde ingilizce konuşuyoruz, ailemleyken türkçe. bu yüzden biraz türkçe biliyor ve öğrenmeye çalışıyor. ben kızımla ingilizce ve türkçeyi birlikte konuşmayı düşünüyorum. tabii yaşadığı ülkenin dilini bilmesini de isterim. çok karmaşık bir konu 😂😑
Rmsk Esan Bu konuyu baya araştır canım bilingualizm çocuklarda bazen ters etki yaratabilir belli bir yaş sınırı var diye biliyorum yani iki dili ogrencekse bı yasa kadar anadili gibi kullanacağı (yasadigu yerde en çok ne kullanılıyorsa) dil sonra diğer dil olablr . Bu konudaki araştırmaları bir incele derim önemli konu .
surelitta52 Bende yurt dışında yaşıyorum burada duyduğum karışık türkçe - yabancı isimler; Lila, Lina, Mila, Mira, Melina, Liya, Alina, Alin, Lisa, Leya, Leyan, Lida, Leda, Belinda, Linda, Lidya, Elisa ve Sara. ☺️
Esan nurse4136 bize ilk erkek dediler, hep kiz istiyoduk kiz olacak cok sukur ♡ saglikli olsun da hic farketmez ♡
Esan nurse4136 evet ya cok. 2 dil konusmayi pek onermiyolar bende ingilizce ve tuekce konusmayi dusunmustum ama sanirim 1 dil en mantiklisi olacak yoksa cok gec konusmaya basliyolarmis. Arada kaldik. Hayirlisiyla bie dogsunlar da bakalim ♡
Gozdealpu nurse4136 annenin 2 dille konuşması çocuğu zorlayabilir. Ya Türkçe ya İngilizce seçmelisiniz. Babası da İsveçce. Tam bilmediğiniz dili konuşmayın yanlış öğrenmesine neden olabilir. Hep Avrupa’da yaşayacaksanız direk İngilizce konuşun bence. Eşim sürekli şehir dışında olduğu için hem Türkçe hem İngilizce konuşmayı denedim olmadı. Her ebeveyn tek dil konuşmalı.
Belacivciv nurse4136 Ay konuya ortadan dahil oluyorum ama 😅 Ben de hollandada yaşıyorum, hollandacam a2 henüz. Biz buradaki yekili kişilere sorduğumuzda şey dediler siz evde hangi dili konuşuyorsanız çocukla da onu konuşun sonrasında okula başladığında( 4 yaşında başlıyor burada) arkadaş edindikçe vs hollandacayı da öğrenir. Çocuklar zaten bilgiye aç oluyor çok kolay bir şekilde öğreniyorlarmış o yüzden çok kafanıza takmayın ☺️
nurse4136 Esan hayırlısı insallah. zaman gösterecek herşeyi. hele bir doğsunlarda saglıcakla insallah. 🙏🥰
nurse4136 Esan ben de 28 haftalıgım. gercekten geçmiyor. öğrendiğimde 6+3 haftalıktı şimdi 28+1 olduk böyle bakınca zaman cabucak geçmiş gibi. bir an önce eylül gelse de kuzumun o mis kokusunu alabilsem🤲😍. bu arada siz eşinizle nasıl tanıstınız? biz bir arkadaşlık uygulaması üzerinden tanıştık😅
Ozlem23 nurse4136 aslında ben aurora yi beğenmiştim insanda bı deniz kızı havası yaratiyo Luna da koyabilirsiniz ay demek
Esan nurse4136 ben esimle barcelonada tanistim. Dil okulundaydim 3 ay o da tatile gelmisti 🤭 2 sene sonra istanbula geldi bir daha hic gitmedi 🥰10 yildir tanisiyoruz 8 senedir istanbulda 6 yillikta evliyiz. Turk erkegi ile evlendigimi dusunemiyodum bile oyle de nasip oldu sukur 🤩 siz ne kadar zamandir tanisiyosunuz?
nurse4136 Esan ah cok güzel ☺. biz bir arkadaşlık uygulamasında tanıştık. lisedeyken yabancı insanlarla tanışmayı ve dil öğrenmeyi çok seviyordum hala da öyleyim. arkadaşımın tavsiyesiyle indirdim ve ilk olarak italyanlarla tanısmak için kullandım sonra da isveçle ilgili bir hedefim vardi bunun için isvecli bir arkadasım neden olmasın ki dedim. ve önüme kac kisi geldiyse yazdım. tek cevap veren eşimdi😅😅. öylece tanısmış olduk, sonradan istanbula erasmus icin geldi orada ilk kez gorustuk ve o an birbirimize gercekten aşık olduk🥺🥺. şimdi yavrumuzu bekliyoruz. bu arada eşim benden 4 yaş büyük. lisedeyken de hep ben yabancı birisiyle evlenicem diyordum hahahaha. iyi ki de evlenmişim😅🥰. siz evlenirken zorluklar yaşadınız mı? ailevi anlamda. benim annem hiç istemiyordu. babamsa işi sebebiyle birçok yabancı arkadaşı vardı, yabancılara karşı önyargılı değildi bu yüzden hep destekledi beni. ama annemi zor ikna ettim 😏
Esan nurse4136 ay ne guzel olmus masallah size ♡ Benim babam biraz din konusunda takildi ama ilk andan beri asla olmaz hic demedi gelsin tanisalim dedi. Benden hep bekliyolardi zaten cunku hep yurtdisinsaydim ve babam bana guvenirdi. Sonra herkes onu cok sevdi, annemin favorisi oldu (2 damat daha var) , esim cok sakaci guler yuzlu simdi benden cok seviyolar valla. Ona ozel yemekler fln yapar annem kiskanmiyo degilim🤣🤣 yani o yuzden cok fazla sorun yasamadik. Ama onun turkiyeye adapte olmasi dili ogrenmesi kolay olmadi, insanlarini sevemedi basta, dili de cok sevmedi. Simdi ana dili gibi konusuyo hatta italyanca konusmaktan daha kolay geliyo artik diyo. Bir de ailesi cok iyi cok sukur aile cok onemli. Bebek icinde cook heyecanlilar ilk torunlari benim annemin babamin 4.torunu. hersey su an cok guzel masallah ♡ sizde cok guzel bir ikili olmusunuz aile olayinida atlatmissiniz en zoru da o cunku. Cok mutlu olun insallah omur boyu ♡
nurse4136 Esan teşekkür ederim siz de minik Eva’nızla bir ömür mutlu olun insallah🥰. ne guzel. bizim kız iki tarafında ilk torunu. 3 kardeşin en büyüğü benim eşimde bu sekilde. öyle olunca iki tarafda çok heyecanlı🤩. bu arada kesinlikle size katılıyorum. aile herşey, ve cok önemli. çok şükür benimde eşimin aiilesi çok iyi, ilk ve tek gelinleriyim. bir tane yaşıt görümcem var aramız çok şükür çok iyi. bu da güzel bir ilişki için büyük bir etken. rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın, hayırlısını nasip etsin. rabbim isteyen herkese bu evlat duygusunu nasip etsin, cok farklı bir duygu. daha dogmadan bile onu görmeden bile onu kendinden çok önemsemek. 😍🤲. bu arada birşey sormak istiyorum, siz bebebk ve anne hastane çantanızı hazırladınız mı? ben ufak tefek seyler aldım, almaya devam ediyorum. çoğu şeyi sonlara doğru alayım dedim ama heniz hazır değil. bir de isime karar veremedik isim baskılı şeylerde yaptırmak istiyorum insallah. siz de durumlar nasıl?
[silindi] Esan bence her ülkede hangi bölgede yaşandığı önemli mesela bende Rusyada yaşıyorum ama gel gelelim 35 derece sıcak var şu an mayıştırıyor 🤭