Nugget evde 2 kedimiz var. Hamileliği onlar farketti. İlk günden beri göbeğimin yanında uyumaya başladılar, kardeşleriyle konuşuyorlar,bizden daha samimiler 😄 annem ve teyzemle doktora gittiğimizde direkt bu konuyu açtılar. Doktorum şu şahane cümleleri söyledi "siz hiç kediden köpekten ölen bebek duydunuz mu? İnsandan ölür ama. Uçuktan ölen bebek var. Kızım sana şimdi kedi köpek lafı yapanlar bebeğin doğunca öpmek isteyecek. Sen bebeğini insanlardan koru." şimdi 28 haftalık oldu bebeğim. Toksoplazma testim de negatif çıktı üstelik. Doktor dışarıdaki kedi köpekten uzak dur, evdeki kendide Toksoplazma olmaz çiğ et yemediği için zaten dedi. Kedilerle çok güzel bi ilişkisi var şimdiden. İçinizi ferah tutun. Evde kedininiz olmasa başka bişeye takılacaktı insanlar. Çünkü konuşmayı ve karışmayı seviyoruz başka bir şey değil.
Benimde evde 2 kedim var ama ev bakımında zorlanıyorum özellikle de kum konusunda kumunu hep dışarı atıyor büyük olan kedim temizlemesi bir hayli zor oluyor :( öneride bulunabilir misiniz?
    Hdamla aynı sorunu biz de yaşadık, kum kabını kapalı olanıyla değiştirdik ama yine de hızlı hızlı kapatacak diye dışarı atıyor eskisi kadar çıkmıyor kesinlikle 😊 bir de partilerinin arasına sıkışan kumları taşıyor evin içine, onun için de tuvalet önü paspasları varmış internette bulmuştum. Veterinerimizden rica ettim getirmesini bekliyoruz. Şimdilik yine en geç iki günde bir süpürge açmaktan başka çıkış yolum yok☺️
    Milletin dediklerini takmayın bile hele kediyi gönder diyen doktora birdaha gitmeyin bence ☺️ Benimde kedim var ve bebek doğunca napcaksın bence gönder diyenlere sadece gülümsüyorum ☺️ Cevap vermeye lüzum bile yok
    Cerenora hayır almadım işte kendim yapmayı düşünüyorum artık çünkü temizliyorum ertesi gün daha beter oluyor :(((
      Nugget o doktor kım ki kedıyı evden gönder diyebılıyor evladımız gibi onlar öyle doktora bidaha gitme sakın hiçte bişey olmaz
      Nugget
      Merhaba benimde kedim var evde doktor aşıları tamsa sorun olmaz dedi yurtdışında herkesin var öyle hayvanı dedi ama evimizdeki kedi dışında olan hayvanları sevme dedi
      HamidoDemirci kusmasi cok normal degil. Uc yildir kedi besliyorum bir kere kustu o zamanda sutlac yemisti.. bence verdiginiz mamaya dikkat edin ..
      Nugget sakin gonderme sakin benim evde 3 kedim var onlarda bizim cocuklarimiz yeni cocuk gelince evdeki cocugu gondermek kadar sacma bisey olamaz ev kedisi sonucta asla vazgecme hicbir zarari kesinlikle yok ne sana ne bebege
      Minikus toxoplasmaya ek olarak bi test daha yapiyorlar onu yaptirdinizmi yuksek seviyedemi cikti dusuk seviyedemi bilgi verirseniz size detayli bilgi verebilirim
        Benimde evimde 3 tane kedim var doktor aşıları tamsa kalabilir demişti. Hamileliğimin ilk 15 haftasını günde 6-7 kere kusarak geçirdim kokulardan aşırı etkilendim özellikle kum kokusundan o yüzden onlarla eşim ilgileniyo bana sevmesi kalıyo :)
        Hdamla Kapalı kum kanındaysa kurtarır. Hem kokuyu önlüyor hem de dışarı kum taşımayı. Tavsiye ederim.
          @Nugget evde 3 tane kedim ve 1 tane köpeğimiz var. Yıllardır bizimle yaşıyorlar ve 12 günlük bir bebeğimiz var. Ne hamileliğimde ne şu 12 günde hiçbir sorun yaşamadım. Sağlık sorunu ile de karşılaşmadım. Kedinizin kumu ile eşiniz ilgilendiği ve aşıları olduğu sürece bir sıkıntı yaşamazsınız aksine günümüzde sayısı iyice azalan vicdanlı insanlara bir tane de siz eklemiş olursunuz. Vicdan merhamet sahibi bir evlat sahibi olursunuz 😊
          Nugget 2 yıldır kedi besliyorum 18 haftalik hamileyim koynumda yatiyor hala . Evden gönderin diyen doktorlar genelde hayvan düşmanı oluyor emin olun. Bizim aile hekimi öyle mesela bana evde hayvan mi beslenir dedi bnde almasaydım ölücekti dedim. Gerekirse aci çekerek ölsün onlarn doğası öyle dedi biz esimle sok olduk resmen. Hic bir sorun yaratmıyor kedi kumunu siz temizlemyin yeter.
          HamidoDemirci Mutsuz olur tabi kedinin tüyleri kesilmez çünkü. Pskolojisi bile bozulur kesmeyin lütfen kil toplayan eldivenle her gun tarayın zaten dökülmüyor. Bide tuvaletinden patisinden pislik bulaşır demisinz ama onlarin dillerindeki pütürlü yer var ya orda özel bir sıvı var antibiyotik gibi düşünün. Kediler gerckten cok temiz