Evde kedi besliyorum.doktorum aşıları tam sa sorun yok dedi baska bir dr kediyi evden gönder dedi.kedimi göndermek istemiyorum gondermeyecegimde. Sizin bu konuyla ilgili fikriniz yada hikayeniz var mi ?
    Nugget aşıları tamsa aynen sorun yok sadece kedinin kumunu temizlerken canım ağzını burnunu kapat birde direk temas etme elini bol bolda yıka yapabiliyorsan mutfaktanda uzak tut 😊 kediye kadar toxoplazma yiyeceklerde bile var yani kedi en son şeyde
    Çok dikkat edin lütfen bana toxoplazma bulaşmış riskli bir gebelik geçiriyorum 😔
      Minikus nasıl bulaştı canım kedidenmi cig etten domates vs bunlardan bile olabiliyo çünkü benim kedim var bi sorun yaşamadım çok şükür aşılarımız vs tamdı
      Boşver canım günahına girme yollama aşıları tammış zaten kumunu sen temizleme yaklaşma bile eşin temizlesin onun dışında sorun olmaz zaten benim de köpeğim var eşim ilk zamanlar biraz tedirgin oldu acaba diye ilk gebeliğim, doktorla falan konuştum ikna ettim eşimi yollarsan çok üzüleceksin emin ol
      Ben hamile kaldığım zaman geldi kedim doktorum bişey olmaz dedi aşılarını herşeyine dikkat ediyorum kumunu ben değil eşim temizliyor sende öyle yapabilirsin zaten dışarı çıkmıyorsa kuş veya fare bulup yemiyorsa bir problem olmuyor kedim karnımın üstüne gelip yatıyor hareketleri duydukça şaşırıyor tüylerini de kestirdim ben hem o rahatladı hem biz 😂
      Nugget benim de köpeğim var millet tüyünü bahane ederdi şimdi onu da kestirdik bu kez de nefesini bahane ediyolar.Ben de duymamazlıktan geliyorum bazen de ben besliycem beraber büyütecem diye kestirip atıyorum yoksa bu insanların senin evinle derdi bitmez yani.Girmedikleri evin büyütmeyecekleri çocugın derdine düşüyolar çok biliyolar çünkü.Ayy bizim bu toplum valla iflah olmaz bik bik bik konuşur
      Bizde tam olarak bu durumdayız ☹️ Kedimi göndermek istemiyorum kimseye ama dökülen tüyünden sabahları ağzıma kadar girip benimle uyumasından tedirgin olmaya başladım nihayetinde hayvan tuvaletten çıkınca patisiyle bütün evi geziyor yatak koltuk sanki mikrop taşıyormuş gibi gelmeye başladı ne bileyim bilemedim
        Aşıları tamsa zaten iç paraziti olmayacağından toxoplazma riski olmaz canım kumunu sen temizleme ya da temizlerken ağZını burnunu kapat bizim evimizde iki kedi var ben toxoplazmayı hiç almamışım bile vücuduma korkma
        Cok tesekkurler arkadaskar. Zaten o benim ilk göz agrim kedim degil çocuğum. Istesemde gönderemem:) sadece bu konudan gercekten zarar goren var mi merak ettm
        Nugget benim de bir kedim var ☺️ Eşim çok titizlenmişti tanıdığımız birine verelim falan diye ama testler temiz çıkınca tabi ki gitme durumu ortadan kalktı 😇 zaten aşıları tam ve ev kedisi dışarı çıktığında ya veterinere ya anneanne babaanne ziyaretine gidiyor 😁 sadece kumunu eşim temizliyor, sevip oynadıktan sonra ellerimi yıkıyorum mutfakta iş yapacaksam, yemek zamanı mutfağa girmesi yasak, geldiğinden beri de gece beraber uyumuşluğumuz çok nadirdir o sebepten yatak odasına da bağlılığı yok. Ben hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum inşallah birlikte büyüyecekler 😍
        Benimde de evimde iki kedim birisi yavru diğeri aşırı tüplü bir kedi daha test yaptırmadım kumunu da ben temizliyorum umarım bir sorun olmaz
        Nugget 19 haftalık hamileyim chincila cinsi kıl yumağı bir oğlumuz var hiç bir zaman düşünmedim çünkü 3 senedir kendim soğuk algınlığı geçirsem dr a gitmedim ama herşeyi tam ve asla 7 sülalesi dışarı çıkmamış bir kedi hiç bir toxoplazma vs testimde sıkıntı çıkmadı .tabiki kedinizin sadece hiç dışarı çıkmamış olmasıda bir anlam ifade etmiyor nasıl beslediğiniz de çok önemli çiğ ürünler veriyormusunuz aşıları tammı ben sadece oğlumun traşını düzenli yaptırmaya başladım öğrendiğimden beri kumuylada eşim ilgileniyor tedbir amaçlı hiç bir sıkıntı yaşamadık o olmazsa yaşarım ama evladkm gibi oda benim nasıl bırakırım
        deletedmom28 evet kuma yapıyor fakat partilerinin arasında kumlar kalıyor ne bileyim içime sinmiyor hamilelikten galiba sanki patileriyle kumdan mikrop getirecekmiş gibi bide ara ara halıya kusuyor 😭 tüylerini kestirdik bi kez çok mutsuz oluyor kıyamıyorum da
          Nugget eğer aşıları tamsa toxoplazma testiniz de temizse hayvanın ve sizin huzurunuzu bozmayın.köpek sahibine, kedi evine çok bağlıdır. Evden ayrılınca psikolojisi bozulan pek çok kedi oluyor o yüzden.
          Benim köpeğim var ve şu an en çok merak ettiğim şey doğumdan sonra bebeğimizin köpeğimizle ilişkisi :) temizlik derdine çare bulunur, ikisini bir arada hayal etmek kadar mutlu eden birşey yok şu an beni 😇