Hemdertbiri Evet dogru cok uzuldum ama cocuklar adina, ne bicim isimlerle hayatlarini devam ettirmek zorunda kaldiklarina..
Dindar kesim veya degil mesleklerini bile bilmiyorsunuz dediniz ya..
Siz farkinda degilsiniz sanirim ama aile ici kulturlerimiz, egitim seviyelerimiz, siyasi ve dini goruslerimiz gibi bircok sey isimlerimizi belirlemede en etkili seydir. Ateist bir insan dini bir isim koymayacagi gibi, asiri milletci bir kisinin de turk kokenli isim koydugunda az cok anlayabilirisiniz veya futbolcu ismine sahip bir kisinin ailesinin fanatik taraftar oldugunun cikarimini yapariz yani isimler aileler hakkinda bilgi verir. Ismi koyan ailenin hayata bakisini az cok anlarsiniz.. ve bu isimler hepimizin algilarini etkiler ve cikarimlar yapariz. aslinda siz kendi degerlerinize gore isim koyuyosunuz ama bu cocuga ileride hitap edecek mi diye hic dusunmuyorsunuz. Bende buna karsiyim.. abdulvehhab ismini kim koymus olabilir ki? Elit bir profesorun koyacak hali yok😀 Bana gore Cok kotu, bir cocugun omzuna yuklenmis bir yuk adeta.. ne soylenebiliyor ne bisey anlasiliyor tuhafotesi.. adeta sunu dedirtiyor neden yapar ki bir anne baba cocuguna bunu 😀
Ve Tabiki de asil onemli olan sey karakterdir, isminiz guzel veya cirkin diye size saygi duyulmaz yaptiginiz ise bakilir. Ancak bu isin kisilerde ki psikoloji boyutu var ama sizin bunu anlayacaginizi dusunmuyorum ben. Ayri bir hassasiyet ve dusunce yapisi gerektirir.