TugceAkpolat Kızlar şuan 5 buçuk aylık hamileyim ve 24 saat araba yolculuğu yapıcam köye gidicem , Ve tecrübeli anneler den bilgi almak istiyorum , Hamilelikte uzun yolculuk yapan var mı ? Her hangi bir sorun yaşadınız mı ? Bilgisi olan varsa çok memnun olurum.
metehaninannesiii TugceAkpolat 1 saatte bir mola verip yuruyus yaparsanız iyi olur sürekli oturmaniz sakıncalı
Brcozkn TugceAkpolat ben de 24 saatlik bir yolculuk planlıyorum tatil için ama biraz endişeliyim 6 aylığız bakalım şurada bekleyeyim. 👀
-Zeynepakms- TugceAkpolat Bayramda bende 10 saatlik yolculuğa çıkacam özel araçla doktorum en fazla 2 saate bir mola verip inip Bi 10 dakika yürüme lazım dedi vücutta dolaşımın Sağlanması icin Sizde öyle mola vere vere giderseniz birşey olmaz inşallah🙏
Nilsubatu TugceAkpolat ben daha dün İstanbul’dan Erzurum’a geldim fakat uçakla doktorum kesinlikle araba yolculuğu önermiyor en fazla 4 5 saat araba ile gidebilir oda mola vererek dedi yoksa yorulur ödem oluşursa kötü olur dedi eşime. Hemde izin belgesi alarak uçağa bindim her ihtimale karşı bu arada 23 haftalık hamileyim
Bsrap Kesinlikle gitme. 5 bucuk ay azda degil Allah korusun kotu bisey olabilir. Bu sekilde kaybeden cok duydum yinede siz bilirsiniz
Aysee333 10 haftalık hamileyim bende tayinden dolayı 11 saatlik yolculuk yapmam gerekiyordu doktorum izin vermedi anca uçakla gidebilirsin yada 13. Haftayı doldurduktan sonra dedi sizin hafta ileriymiş bi sorun olmaz herhalde ama bence yine de bi doktorunuza danışın
Suleasyaa 24.haftam gibi 5 saatlik bir yolculuga çıktım çıkmaz olaydım zehir oldu hayatım. Hic bir sorun yokken ve hep sürekli dura dura gitmemize rağmen ayaklar davul oldu geçmek bilmedi günlerce. Vücudum kaldırmadı nabzim 120 nin altına hiç düşmedi karnım çok ağrıdı kendime gelmem 1 haftadan uzun sürdü. Gittigim yer koy olduğu için doktor vs de yoktu evde öyle agkaya ağlaya geçirdim zamanı.
Gonul_enes TugceAkpolat ben de o vakitler gittim geldim memlekete ,yavas yavas gidersen dura dinlene gidersen hiccc biseycik olmaz ins
BRUTAL-BETTY TugceAkpolat ben 15 saat özel araç ile yolculuk yaptım 7 aylık hamileyim.hicbir sorun olmadı opetler de durduk Zaten biraz ayakta durdum hareket ettim .fazla gezmekten vücudm ödem topladı sadece 🙈
Valide TugceAkpolat doktorunuza sorun ancak onay vermeyecektir özellikle gebelik ilerleyip annenin taşıdığı yük arttıkça bacak toplar damarlarında varis oluşur bunu gözle göremezsiniz ama uzun süre araba yolculuğu gibi hareketsiz kalmanızı gerektiren durumlar pıhtılaşmaya yol açar ve ayağa kalktığınızda bu pıhtı yerinden kopup hayati organlarınıza veya bebeğinize zarar verebilir yolculuk o yüzden önerilmez 24 saat çok uzun bir süre inşallah zorunlu bir yolculuk değildir sağlıcakla kalın🌸
ZM11-2019 TugceAkpolat 5 ayımda bende Osmaniye’den Samsun’a ordan Kapadokya’ya gezintiye çıkmıştım bir sorun olmadı çok şükür
KZeynepk TugceAkpolat ben daha yeni uzun yolculuk yaptım giderken 30 haftalik tim dönerken 31 haftalıktim en gec 2 saatte bir mola vermen yürümen lazım canım otursan bile ayaklarını hareket ettirmen lazım😊
Semiha_ TugceAkpolat ben 15 haftalığım 20 saatlik yola gittim geldim eşim ile kendi aracımızdı 2-3 saatte bir durduk ben yürüyüş yaptım yada arka koltukta uzandım bazen herhangi bir sıkıntı yaşamadım çok şükür cuma günü yaptım daha bu yolculuğu dün doktora gittim herşey yolundaydı şükür
Bibebisgordumsanki TugceAkpolat bence doktorunuza sormadan çıkmayın ama illa cikacaksaniz 24 saat çok uzun gece kalip dinlenebileceginiz bir yer ayarlayin yoldaykende en fazla 2 saatte bir durup yuruyus yapin
AsenaEmre TugceAkpolat aynı aylarda 19 saatlik bir yolculuk yapmıştım doktorum ile konuştum 3 saatte 15 dakika yürüyüş yapıp yolda bol sıvı tüketirsen sorun olmaz dedi sadece biraz yorulmuştum okadar başka sorun yassmadim
minikask35 TugceAkpolat bende Şırnak’tan İzmir’e 23 saat yolculuk yaptım hemde otobüs yolculuğu 🤣 bayramdan sonra o yolu tekrar geri gidicem 4,5aylikken yolculuk yaptım hamile olduğumu söylediğim icin bana çift koltuk verdiler yanıma yastık almıştım küçük sürekli yattım ayaklarımı uzattım çok şükür hiç sorun yaşamadım ayaklarım sismedi bile molalarda yürüdüm . Tavsiyem yanına atıştırmalık çerez kuruyemiş meyve al.😊
08Hale80 Ben de tecrubemi anlatayim mayis ayinda 20 haftalikken 11 saatlik yol gittim giderken hic sorun yoktu 14 gun de gittigim yerde kaldim ama donerken ay hatirlamak bile zor geliyor bel agrisi ayak sismesi istifra acikcasi normal insani yoruyor yolculuk gebelikte normal bu tarz sikayetler
Sanemv03 TugceAkpolat bundan bir hafta önce 3 saatlik yol gittim 27 haftalikta hamileyim hic bir sıkıntı problem yaşamadım arastirmalarima gore 2 saate bir yürüyüş ama egerki yolda durma imkani olmazsa araba icinde ayaklarimi surekli oynattim haraketsiz kalmadim ve bugun aksamda tekrar yola cikicam 3 saat 😊