papatyaanneee Kızlar günaydın 27. Haftamdayım 2 gündür ayaklarım ve bileklerim bir anda şişiyor uyuyorum sabah normal oluyor ama sonra hemen şişiyor bu bir anda olunca korktum açıkçası benimle aynı durumu yaşayan var mı doktora gitmeli miyim ? Bu bir sorunun habercisi olabilir mi ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cigdemss papatyaanneee tuzlu tatlı yemek sıcakta kalmak ayakta kalmak otururken ayakların aşağıya sallanması bunlar hep ödem olur ayaklar şişer. Soğuk suda yıkayıp yukarıya uzatın sık sık . Tuzu şekeri tamamen kesin 3-4 gün deneyin dinlenin eğer inmezse dr a sorun tansiyon olabilir
oari85 papatyaanneee bende de acayip el ve ayak şişmesi var, bol su tüketiyorum, spor yapıyorum, tatlı tuzlu pek yemiyorum yani özetle neden olabilecek birçok şeyden kaçınıyorum ama yine de böyle:( doktorum normal dedi, bazı hamilelerde vücut yapıyormus.
Mom0891 papatyaanneee doktoruna görün mutlaka ödem diye geçiştirme olurmu canım?az tuzlu tüket ayaklarını suya bandır bol su iç ayrıca tansiyon ölçüyo musun evinde? Ara ara ayaklarının altına yastık koy öyle uzan biraz çok mu hareketsiz kalıyorsun evde
papatyaanneee oari85 Ben bir haftadır annemlerdeyim galiba biraz ayakta kaldım ondan mı oldu acaba diye düşündüm birde hipertansiyondan korktum
Fasulyemom oari85 benim ayaklarım da 4 haftadır ödem tutmaya başladı ama ayak tabanım çok acıyor dokununca sanki damarlar şiş gibi ele geliyor sizde de öyle mi ya da ödemde böyle mi olur?
QOH papatyaanneee bizim standartımız gebe vücuda fazla gelebiliyor.Doktorunuza günlük almanız gereken miktarı sorun,bana söylemişti ama hatırlamıyorum az tuzlu yediğim için.Ona rağmen ödemim baya var,ayaklarım falan şişiyor biraz.İnşallah ciddi bir şeyiniz yoktur,kolayca çözülür sorununuz 🙏🏻
papatyaanneee QOH Evet doktoruma danışmalıyım galiba inşallah dediğiniz gibi bir problemim yoktur çok teşekkür ederim 🙏🏻
papatyaanneee Mom0891 2 gündür olunca doktoruma henüz söylememiştim ama söylemem gerek galiba aslında evde hareketsiz değilim günlük 5 km yürüyüş yapan biriyim. Aslında hep böyleydim o yüzden yürüyüşümü hamilelikte de devam ettirdim. Ben bu hafta anneme geldim biraz hareketli bir hafta geçirdim fazla ayakta kaldım ondan mı acaba bilemedim açıkçası endişelendim.
oari85 Fasulyemom ben bundan birkaç hafta önce taşınma nedeniyle çok ayakta kaldım, o zaman aynı sizin dediğiniz gibi üzerine bile basamıyordum. Biraz dinlendikçe azalmaya başladı. Mümkünse ayaklarınızı yukarı kaldırın, o iyi geliyor
Merve001 Dünden beri benim de ayaklarım çok şişti yüksek tuttum sürekli soğuk suyla yıkadım ama nafile 😔 gece de ayaklarım ağrıyor diye uyandım ama bi baktım ellerim de davul gibi şişmiş 39. Haftadayım ilk defa böyle bi şey başıma geldi acaba doktorumu arasam mı ben de
papatyaanneee Merve001 İsterseniz doktorunuzu arayın ben bakıcam bugün inmezse arayacağım ilk defa başıma geliyor anlam veremedim
leyla_ok papatyaanneee Tabiki yemek ile ilgiside var bu durumun fakat ne yaparsanız yapın aza indirebilirsiniz.Banu çiftçinin kitabını okuyorum tuzu kökten kesmek de iyi degil diyor.Yani bu normal bir durum.Şişlik herkeste oluyor.Ve olacak.Bol su iç,ayaklarını soğuk suya koy dinlendir.Hareketsix kalma ama çokta yorma.Yemene de biraz dikkat et.
seymoscuk Ben şu an 36. Haftamın içindeyim 30. Haftadan beri ayaklarım bacaklarım ödemli. Bayram arefesinde cam silmekle başladı benimki. Bayram günü tartıldığımda 3 kilo farketti tartıda.Ödem tutmamaya çalış canım fazla ayakta kalma Bi kere ödemlenirsen inmek bilmiyor ben her türlü şeyi deniyorum bol su içiyorum ayaklarımı havaya dikip yatıyorum yinede yok inmiyo.
leyla_ok papatyaanneee İstediğin kadar dikkat et çok çok normal ödem tutması.Sadece hafifletebilirsn dikkat ederek.Boşuna canını sıkma doğumdan sonra hepsi gidiyor zaten.😊