Haticeiqra Yarın şeker yüklemesi için hastaneye gideceğim , ama çok kararsızım . Tecrübeli anneler yorumlarınızı bekliyorum . İlk cocugumda yaptırmadım bı sorun çıkmadı ama bu hamileliğimde doktorum istersen yaptır dedi ..
Sureyyakaraca Haticeiqra İlk bebeğimde yaptırdım, bundada yaptırcam. Evet zor ama bence evladımız için değer, eminim dayanırsınız güzel anne💖💖🌺
islimm__66 Haticeiqra kaçıncı hftda yapılıyor bende daha gitmedim doktora yapmasam bir sorun olur mu ki acaba
Deletedmom93428 Haticeiqra bana da istersen yaptır dedi yaptırdm hiç bir şey kaybetmezsn emin ol kötü bir şey olsa zararlı olsa doktorlar yaptırın der mi? Benm kendi düşüncem ayrıca bende çok tedirgn oldum içemem kusarm falan dedm midem hassas çünkü inan tadı aynı elmalı gazozdu şekerin tadını almadm bile yok gibiydi 50 gram şeker yüklemesiydı tadı çok güzeldi utanmasam bir tane daha içmek isteyecektm🤣 yani yaotır bir şey kaybetmezsn ben yaptırdm temz çıktı sonuçlarm oldu da bitti🙅♀️
Bebegim4 Haticeiqra kuzum ben şeker hastası değilim ama gebelik şekerim var gebelik öncesi ünsilin direncim pco olduğumdan dolayı ama bunu şeker yükleme yaptırarak öğrenmedim açlık tokluk dada belli ediyo kendini ama şeker yüklemesi yaptım önceki 2 gebeliğimde hiç korkacak çekinecek bir durum değil durum net olarak belli oluyo benim ilk bebeğin anomaliydi fark edilmediği için şekerim bebeğimi kaybettim malesef Allah bilir kaç oldu ki bebeğimi bu kadar etkiledi şuanda diyetteyim tatlı yiyorum diye düşünün ☺️
Mucizem0405 Sonuçta ne olacağını bilemezsiniz Allah göstermesin bir şey olsa bunun vicdan azabını kaldırabilcekmisiniz onu düşünüp karar verin bence
Sureyyakaraca islimm__66 kanındaki glikoz oranını yükseltmek için önce glikoz içiyoz Bir saat sonra kandaki glikoz seviyesini kontrol etmek amacıyla kan testi yapıyolar yani o glikozu kimi içemiyor kimi kusuyor, kimide benim gibi şekerli şeylerden tiksiniyor etkisinden çıkamadım resmen 😄
Yenianneadayi2208 islimm__66 zorluk bir şey yok. Sadece sprite gibi bir içecek içiyorsunuz. Ama içmeden önce kanınız alınıyor, sonrs size teneke kutuda içeceği veriyorlar 5 dk içinde içiyorsunuz sonra tektar kan veriyorsunuz. Hepsi bu. Neden şeker yüklemesinden bu kadar korkuluyor ve korkutuluyoruz anlamıyorum. Hiç mi kola içmiyor hamileler 1 2 dilim baklava yemiyor. Testi yaptırmamak daha büyük risk kanaatimce.
Deletedmom23234 Deletedmom93428 Ay sormayın insanlar niye şeker yüklemesinden bu kadar korkuyor ki anlamıyorum 😅 alt tarafı iki dilim baklava yani ayrıca dediğiniz gibi de tadı çok güzeldi🤤
Deletedmom93428 Deletedmom23234 kesnlikle fazla abartılıyor yok ben ondan şekerm çıktı şu bu çıksa bu kiloyla bende şeker çıkardı 😂aksine temz çıktı 😂evet bak tadı aklıma geldi şu an yarın gidip istesem verirler mi😂gerçekten 2 dilim baklava daha ağır şekeri şerbetin tadını alıyosun ama ben şekerin ş si bile damağıma gelmedi ki mşdem hassastır dedm kesn kusarm ederm lokur lokur içtim😋😋😋😋😋
rosatue Deletedmom23234 iki dilim baklava yediğinizde metabolizmanıza katılır ve enerji olarak kullanırsınız. Bebeğinize 50 mg glikoz gitmez. Ama şeker yüklemesi salt glikoz olur metabolizmaya katılmaz, sindirilmez. Bebeğinize de 50 mg glikoz olarak gider. Sadece hatalı bilgiyi düzeltmek istedim. Şeker yüklemesi topluma marjinal faydalıdır karşı değilim yanlış anlaşılmasın.
Deletedmom23234 Deletedmom93428 Öyle vallahi ayrıca Allah korusun kişide gebelik şekeri varsa ve bunu bilmeden gebeliğini geçirirse çok kötü sonuçları olabilir 🥺
islimm__66 Sureyyakaraca ben şekerli şeyler yerim de tabi tadına göre değişir inş kusmam ben daha doktora gitmedim 23+1 olduk😊
islimm__66 Sureyyakaraca ben şekerli şeyler yerim de tabi tadına göre değişir inş kusmam ben daha doktora gitmedim 23+1 olduk😊
islimm__66 Yenianneadayi2208 ha o kadar mı korkulacak bişey değilmiş aslında hiç yapmadığım için 😊🥰 teşekkür ederim
Nurunannesiii12 Yenianneadayi2208 tatlı ile aram yok kolayı senede yarim bardak içecek.yada içmem bebeğim için o testi yaptrdim şekerli gazoz gibi bişeydi o şekerli şey zorlamadı beni açıkçası sadece açlığa zor dayandım ve yaptrdim şükür temiz cıktı sonrasında gittik bi güzel yemek yedim doydum ama ertesi gün de yemeye devam ettim o gün nasıl aciktiysam 😅 gece 12 den sonra su içme bisi yeme dediler ac lik ve susuzluk zorladı ama direndim ben yaptıysam herkes yaptırabilir baklava vs tüketmem şekerli şeyler le hiç aram yok buna rağmen yaptirabildim jesinlikle yaotirilmali kimisi cok abartiyor seker yuklemesi olsun cati muayanesi olsun aci esigi bu kadar dusuk se bursya yazip insanlari korkutmamalilar korkulacak bi test degildi .ilk gebeligim ve sukur her soylenen e inanmiyorum ve etrafimda beni yaniltmadan korkutmadan yonlendiren gebe olsun dogurmus olsun anneler var. Çevre önemli kuzumsuz yere saglik icin önerilen şeyler e karşı çıkılmasına içten ice kızıyorum .gayet guzel anlatmışsınız testi . Yaptirmamak konusunda acliga susuzluga gdirenemem bayilirim korkusu disinda bi sorun yasamadim.ama bebeğim için direnirim dedim testten sonra iştahım bi nebze açıldı ac lik çekmek insani kendine getiriyor diyeyim😊🤭 faydası oldu zararı olmadi
Yenianneadayi2208 islimm__66 zararlı, dayanılamayacak birşey olsa yıllardır bunu gebelere zaten yapmazlar. Gereksiz olduğunu düşünen doktorlarda var ama gerekli olduğunu düşünen ve söyleyen doktorlar daha fazla. Youtube da bir çok doktorun videosu var şeker yüklemesi ile ilgili araştırabilirsiniz. ☺️ Herkesin kendi tercihi ama ben yaptırma taraftarıyım.
Nelmali Haticeiqra bebeginiz ve kendiniz icin önleyebileceğiniz kötü senaryoları düşününce yaptırılmalı zaten asla abartıldığı gibi değil meyveli soda icer gibi fark yok sorun olacak bir sey ac kalmak o da şekeri içtiğinizde toparlaniyorsunuz 2 tur yaptırdım bir 50 bir 100 midem hala hassas olmasına rağmen rahatsızlık hissi bile olmadı
islimm__66 Yenianneadayi2208 tabiki doktorum yapmak isterse ben yok demem çünkü doktor ne yapması gerekiyorsa biliyor yani bide zararlı diyorlar da öyle olsa zaten bunu hiçbir doktor yaptırmaz ki