Hepinize hayırlı akşamlar sevgili anneler.💓
Evet anneler normal doğumumu anlatmaya geldim bende doğum bekleyen doğumu yaklaşan endişe kaygı duyan annelere azcık da olsa moral olabilirim belki diye paylaşmak istedim.
Bir gece ansızın sabah abdestimi aldım sabah namazına dakikalar vardı namaz kılmayı beklerken aniden suyum geldi önce ne olduğunu şaşırdım anlayamadım. Çünkü ilk doğumumda tamamen sancı ile gittim ne nişanım gelmişti nede suyum hatta doğum anına kadar suyum gelmemişti doktorum kendisi patlatmıştı doğumda iken.
Baktım akmaya devam ediyor eteklerim sırılsıklam oldu hemen gittim banyoya eşimi uyandırdım hadi kalk hastaneye gidelim diye doğum başladı sanırım diye bende bu arada işlerimi halletmeye başladım banyoya girdim üstümü değiştirdim baktım eşim hâlâ yatıyor 😂 sen neden yatıyosun dedim gidiyoz mu dedi sende bişey yokki diyor 😆 sanırım tvlerde göründüğü gibi bağırcamı filan sanıyordu. Sonra eşim annemi almaya gitti bende bu arada hazırlandım tuttuk hastanenin yolunu. Nst de sancım çıkıyormuş ama ben hissetmiyorum sancılarımı 1 saate yakın Nst de durdum açıklığım ilk baş hiç yoktu 1 bir buçuk saate yakın 1 cm açıklığım olmuş. Aradan 2-3 saat kadar geçti açıklığım 3 cm olmuş sancıları hissetmiyorum ve düzensiz diye suni sancı başlayalım dedi hemşire anlattı tabi senin kendi sancın gibi sadece hissetmen ve düzene girmesi için dedi. Korkmana gerek yok dedi tmm dedim gün ağırmaya başlamıştı artık sabah 6, 6 buçuk civarlarıydı. 1 saat sonra yavaştan hissetmeye başladım sancıları açılmam 4 cm olmuş. 4 cme kadar çok yavaş açılmam oldu.bu arada Meryem Ana otu getirmiştim onu suyu koyduk annem de okudu üfledi içine biraz içtim onun suyundan sancılarımı ayakta karşıladım ve sancım geldikçe derin nefes alıp verdim ve her sancım geldiğimde de sancı aralarında da fatihaı şerif okudum kolay olması niyeti ile. Sonrasında pilates topuna oturdum biraz biraz ayakta sancılarımı karşıladım derken 4 cm den sonra hızlı bir şekilde açılmaya başladım. Ara ara hemşire gelip kontrollerini de yaptı tabi. Saat öğlen 2 de artık büyük tuvaletim gelir gibi şiddetli baskı olmaya başlayınca hemen doğuma alındım ve 2.16 geçe bebeğimi kucağıma aldım. Doğum hane de kısa kaldım.ben doğuma alınınca annem eşime bi abdest alda okuyup üfleyelim demiş eşim 5 dakika gidip gelene kadar olup bitmiş herşey ☺ herşey o ana kadar inanın sonra kuş gibi hafifliyorsunuz 💟 sonrasında 24 saat kaldık hastanede çok şükür herşeyimiz normaldi aksi bir durum yaşamadık ve sağ salim evimize geldik.şuan 25 günlük olduk hatta büyüyoruz bile😍
Sormak istediğiniz birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Mevlam bebeğini bekleyen tüm annelere sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin korkmayın bizler çok güçlüyüz.
Ben sancı çekerken eşimle annem yanımdaydı artık son anlarda sancılar iyice şiddetlenince eşimin yanında da dik durmaya çalıştım içimden güçlü ol kızım az kaldı diyip kendi kendime moral verdim 💪 tüm doğum yapacak anneler sizler çok güçlüsünüz emin olun hepinizi öpüyorum 😘💙💖