can123 Anneler Merhaba . 22 haftalik hamile anne adayiyim, hamilelik öncesinde olduğu gibi şimdide demirim yerlerde seyrediyor. 😤 Siz demiri yukseltmek icin neler yaptınız ?doktorunuz ne önerdi? hangi yollarla sonuca ulaşınız. Nelere dikkat etmek gerek yūkselmesi icin. Plesanta previa durumum oldugu icin kanama ihtimalim var, sezeryan ihtimalim yuksek demire cok ihtiyacim olucak. Cevaplarınızi bekliyorum.
Deletedmom15257 can123 cnm tek çare güneş 🌞ama bol su içmen gerek gunese ckinca belirli saatlerde çık
Ceyduygu can123 Canim bana demir ilaci yeterli oluyordu kuzenimin vardi bu problem günde bi tane nar yedi degerleri düzeldi oda sezeryan oldu
Lokum can123 benim de doktorun haftada en az 2defa yeşil yapraklı sebze iki defa et iki defa gibi de balik yediğin zaman demir takviyesi yapmayacağız dedi. Az çok dikkat ettim şu an hiç bi takviye almıyorum. Ispanak pazı kara lahana gibi yeşil yaprak düzenli tuket sebze yemegi olarak. et yanına roka tere yesil sogan vs.
Eflygt Benimde demir anemisi demişti ilaç kullandım flan ama yükselmedi sonra doktorum kan serumu taktı 11 olmuştu degerim baska türlü yükselme olmamışti şimdi 36+3 olduk😊
SevDin Deletedmom15257 d vitamini eksikliği dememiş canım yanlış yönlendirme olmasın Demir eksikliği güneşe çıkmakla düzelmez ilaçı var doktor çok eksik görürse ilaç yazar yendiği içtiğiyle pek karşılanacak bir şey değil çünkü benimde var ilaç içiyorum hatta 32 haftadan sonra günde 2 tane çıkardı ilacımı @can123
Deletedmom15257 Ceyduygu benin kafa gitmiş ya postu yanlış okudum tabikide ...kırmızı et ve karaciğer, pekmez, tahıllar, yumurta, lahana, fasulye, pancar, patates, fındık, badem, şeftali, armut, hurma, kabak ve balık en en onemlk balik cnm can123
Bilgesevgec can123 ben bir düşük yaptım anemi oldu sonra kan ilacı kullandım sımdı 37 haftalık hamıleyım kan ilacını hıc aksatmadan kullan canım.. Ben doktor ilk 18.haftada başlattı kan ılacına ben yarım yamalak kullandım kabız yapıyo dıye sonra kanım 10 a düşmüştü doktorda 11 i normal kabul edıyoruz dedı bana kızdı arada kendıne gün belırle sabah akşam iç dedı.. Hafta sonları 2 tane ıcıyorum hafta içi bır hep aynı saatte ve aç ıcıyorum. Dut pekmezı organık hem yıyorum hem sulandırıp içiyorum. He birde aç karnına kan ılacı kullandıktan sonra c vıtamını olan bı meyve ye bıraz emılımını kolaylaştırıyormuş ben tansıyon sıkıntım yoktu 1 kasık lımon suyu ıcıyodum şuan 12.5 felan çok şükür doktoruna danış istersen pekmez çok fayda edıyo dıye bılıyorum 😘💙
can123 Bilgesevgec teşekkür ederim canım☺ benim şu an değeri 7, dediğin gibi verdiği ilaç hem kabiz yapıyor, hemde ağzında demir tadı bırakıyor. Et yemeğe de dikkat ediyorum ama c vitamini almam gerek galiba. Birde süt içerikli yoğurt peynir ayran olmayacak etin yanında. Inşallah yükselir. Igne verebilir bu gidişimde 😕
biiiidamla can123 annemde 13 yıl anemi ile uğraştı yemediği sakatat kalmadı Demir’i yükselsin diye ... eşimin teyzesi anneme hergün sabah aç karnına 2-3 incir ye demiş...kış ise kuru incir yaz ise taze incir...annem 6 ay kadar devam etti ama ümidi yoktu düzeleceğine ayrıca kalp hastasıydı annem...yine bir taşikardi geçirirken ben yanındaydım herzaman gittiğimiz hastaneden başka bir hasteneye gittik ben açıklama yaptım doktora Demir eksik,kansızlık aetık Anemi boyutta kalp hastalığı var filan...test yaptılar bir ton annemin kansızlığı filan çıkmadı biz şok...doktorda dedi kansızlık yok annem orda incir yiyorum ondan olabilir mi acaba dedi Dr bir hekim olarak incir iyi gelmiştir demem ama ne yapıyorsan devam et dedi.şükür artık yok canım değerler normal hep...
can123 biiiidamla mükemmel🙌🙌🙌 incir i severim aslında bir iki yiyorum ama aç karnına yemeye dikkat edeyim. Teşekkür ederım 😄
biiiidamla can123 canm aç karnına yedikten enaz 1 saat sonra kahvaltı yapacaksın..ihmal etme çünkü annemin Demir eksikliği kardeşlerim doğduktan sonra olmuş. ikiz kardeşlerim ve aramızda 3 yaş var hem peşpeşe Doğum hem ikiz vucüttaki depoları boşaltmış demişti doktor .şimdiden şifa olsun inşallah...
BurcinC can123 benimde öyleydi aşırı düşüüktü serum tedavisi oldu. Hiçbir ilaç hiçbir Öner’i fayda etmedi bende. Ama serumla bir buçuk ayda değerlerim süper oldu 🤗
can123 BurcinC benimde ne yapsam yükselmiyor sanki. Birde her kontrolde kan alıyorlar. Ben Yükseltmeye uğraşıyorum onlar düşürüyor sanki, kan vermek istemiyorum artık .😦Bir serum kaldı denemedigimiz kısmet artık inşallah yükselir
BurcinC can123 en etkilisi damar yoluyla olan tedaviymiş umarım doktorunuzda yapar Doğuma bırakmaz. Kimi doktor Doğumda kan takıyormuş. Benim resmen eziyet gibi geçiyordu hamileliğim değerlerim düşükken sürekli uyukluyordum iş yapamıyordum. Tedaviden sonra daha dinçim
Tubitoo Bana doktorum demir ilacını c vitamini ile birlikte iç demişti. Taze sıkılmış portakal suyu yada kayısı hoşafı gibi. Ara öğünde badem, fındık, ceviz.