Susamtanem2 Duygubuket bende meyveli denemedim altinkilic çok güzel direk sadesini içiyordum eskiden evde kendim mayaliyordum ama mayam ölünce hazıra başladım
Susamtanem2 elifinannesiiii açıkçası sütten dolayı olduğunu pek sanmıyorum başlı başına süt yapmaz diğer yedikleriniz de etkilemiştir benim geç döllenme bende sut icemiyorum 2 haftafark vardı ama 22-23 gibi fark 1 e düşmüştü bakalım bir sonraki kontrolde nasil olacak
Havva5853 Minikmucize1 günümüzdeki doktorların çoğu 10 yaşından sonra sütü önermiyor ki bende bir kimyager olarak içmiyorum. Yerine kefir, ayran,yoğurt, peynir yani süt ürünlerini tercih ediyorum. Tabi siz yine de doktorunuzla görüşün.
Minikmucize1 Havva5853 valla ben çok peynirciyim ayranıda hemen hemen her akşam yemeğinde içerim ama o ağrıyı söyleyince süt iç yoğurt ye falan dedi yoğurt tamamda süt işte ona takıldım
Selcann Minikmucize1 ben süt içemiyorum dediğimde doktor a sorun yok ayran ic yoğurt ye peynir ye demişti bunlara dikkat et sorun olmaz demişti. Kadın Doğum içinde gittiğim aynisini dedi başka bir sorun içi ortopediye gitmiştim oda aynisini söyledi. Hiç icmemekten daha iyidir bence için devam edin hemde kendi mayaladiginiz yogurtmus en güzeli hazır yogurtlarda jelatin vs oluyor o çok iyi değil ama kendi yoğurdunuz en iyisi 👍
Minikmucize1 Selcann valla tat farkı bile var kayınpederim alıyo o sütü baya uzaktan getiriyo kendisi gidip alıyo yağlı süt yoğurt mayalamaya pandemide başladım öğrendim şimdi kendim yapıyorum arada mecbur kalırsam marketten işte kaynanam falanda kendi mayalıyo lor yapıyo
Minikmucize1 Gkc92 valla mecbur içicez ne yapalım burda bir arkadaş öneride bulunmuş ya onun tarifi gibide denicem bakalım bugün kahve falan atmış çok az
nurbanusan Minikmucize1 bana doktorum kalsiyum için günde 1 kilo yoğurt ye diyor ben de yiyorum. Ayran sulandırıldığı için daha az alırsın kalsiyumu. Ev yoğurdu zaten sulu oluyor blenderdan geçirince ayran gibi oluyor. 1 kilo yiyemediğin zaman da yarım kilo süt yarım kilo yoğurt demişti. Ben besin değerlerine de baktım çok farkları yok yoğurt ve sütün.
Minikmucize1 elifinannesiiii ayy öylemii valla burnumu tutar genede içerim bi şekilde baya etkisi oluyomuş
Selcann Minikmucize1 kesinlikle tat farkı çok oluyor yani ev yoğurdu ile hazır yoğurdu yediğinde cok anlaşılıyor. Cok güzel yapıyorsunuz bence ayran için yoğurt yiyin bu şekilde eksikliginizi tamamlamaya calisin
Happyasya Minikmucize1 kesinlikle sütten daha faydalı süt ısınınca değerini kaybeder, ancak mayalandığında eski değerine ulaşır yine aynı işlevi görür ayran ve yoğurttçu biri olarak sütte çok gaz yaptığı için ben daha çok ikisini tüketiyorum
Minikmucize1 Selcann evet eşimin bağırsak hastalığı vardı valla yoğurt ayran yiye yiye düzeldi farkettik
Minikmucize1 Gkc92 ben çay iki çay bardağı geçmiyo bazen 3 ü buluyo işte kahve çok arada canım çekerse ama kahveyi yapıyorum küçük kahve bardağında biraz içip döküyorum 🙈
Heather Minikmucize1 kalsiyum miktarlarına paket arkasından bakabilirsiniz. Günlük ihtiyacınıza göre oradan ayarlama yapabilirsiniz tek kalsiyum kaynağı süt ürünleri değil yeşil sebzelerde ds var kalsiyum. Direkt süt bağırsaklar için çok yorucu zaten, türk insanın %80 ninde laktoz intöleransı olduğu söyleniyor. Fermente yani mayalanmış yoğurt peynir gibi ürünlerin bağırsak için çok daha faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Yani miktarlarına bakarak elbetteki yoğurttan ayrandan aynı kalsiyumu hatta daha faydalı yılla alabilirsiniz.
Minikmucize1 Heather evet eşim mesela benim mayaladığım yoğurttan yiyo bol bol bide biz her yemeğin yanında ya yoğurt ya ayran içeriz bağırsak hastalığı düzelmeye başladı valla biz onda etkisini gördük