merakliblog merhaba, oncelikle saglika kucaginiza almayi nasip etsin Rabbim.
Suan 35+5 haftalik ikiz kizlarima hamileyim. Ikinci gebeligim bu(6 yasinda oglum var). Ilk trimester yani yaklasik 15-16 haftaya kadar bulanti, halsizlik, bezginlik, cilt bozuklugu gibi hallerim devam etti. Ilk aylarda kilo almak yerine verdim bu sebepten. 2 trimester gercekten toparladim. Enerjim yerine geldi ve normal yemek yiyebiliyordum. 30 haftalara girince agirlasmalarim, sismelerim, yorgunlugum tekrar basladi. Cok sukur bugune kadar sag salim geldik. Hersey gecici (o an icin bana bile gina gelmis olsada). Doktorum en basindan beri ikizlerde 38 haftaya kadar en az bekleme taraftari oldugunu belirtti. Ne kadar iceride tamamlarsa gelisimini okadar faydalidir ve dogum sonrasinda herhangi medikal destege ihtiyaclari olmaz diye. Ilk dogumum normal oldugu icin ayrica normalde deneyebilecegimizi belirtti. Bende akisina biraktim normal sekiode gelirler ise acilma vs denemek istiyorum ama farkli sebepten doktorum sezaryen derse itiraz da etmem. Sanirim her doktorun bakis acisi bu yonde farkli. Cogu sezaryen kesin olanlar en basindan hangi haftada olabilecegine dair net bilgi veren dr lar var. Es ile iliski acisindan bana 10 haftaya kadar yok dedi diye hatirliyorum her ihtimale karsi(bunu ilk hamileligimdeki doktorumda demisti). Simdide 32 haftadan sonra onermiyorum dedi.
guzel ve saglikli bir gebelik diliyorum size. InshAllah saglikla alin iki bebeginizi kucaginiza 🌺